Welke Bachbloesem bij depressie

Welke Bachbloesem heb ik nodig? > Welke Bachbloesem bij depressie?

Het komt overal ter wereld voor: dat het niet lukt om gelukkig te worden vanwege een depressie. Dat is wat anders dan in de put zitten of dat je een slechte dag hebt. Om er achter te komen welke bachbloesem bij depressie gebruikt kan worden, kijken we naar de symptomen die bij een depressie horen, en hoe jij ermee omgaat. We noemen er een aantal als voorbeeld, om je op weg te helpen.

We willen er op wijzen, dat bij een depressie een behandeling door een psychiater zeker op de eerste plaats komt. Bachbloesems kunnen, in overleg met de behandelaar een goede aanvulling zijn. Het is vooral ons doel, om je bewust te maken van symptomen en wat bachbloesems hierin aanvullend kunnen betekenen.

welke bachbloesem bij depressie

Weinig energie, geen zin hebben om iets te ondernemen

Al vanaf het moment van wakker worden, zie je er al tegenop om aan de dag te gaan beginnen. Alsof je tegen een donkere berg aan zit te kijken en niet wet hoe je die weg moet krijgen. Door je volle hoofd en mentale moeheid, omdat je teveel indrukken moet verwerken raak je (tijdelijk) uitgeput. Hornbeam helpt om weer een helder hoofd te krijgen.

Gelatenheid, apathie en prikkelbaarheid

Als alle levensvreugde en innerlijke motivatie is verdwenen, ontstaat een chronische onverschilligheid. Dat betekend dat je schikt in je lot en geen moeite meer doet om nog iets van je leven te maken. Om je uit deze toestand te krijgen, kun je wel wat Wild Rose gebruiken.

Moeite met slapen, of juist veel slapen

Hoe zit het bij jou als het niet goed met je gaat: ben je dan iemand die veel slaapt en zich terug trekt in de eigen fantasie. En je daardoor terug trekt uit de werkelijkheid: dat is bij de bachbloesems de Clematis toestand. Deze bachbloesem helpt je weer in het hier en nu te leven.

Heb je door de negatieve toestand waar je in beland bent je uitgeput: dan is Olive de juiste keuze. Deze bloesem geeft je weer kracht en vitaliteit.

Moeite met slapen? Klaproos is één van de meest gebruikte bachbloesems bij slaapproblemen. De bloesem geeft rust en bescherming tijdens de nacht.

Welke bachbloesem bij depressie: spontane huilbuien

Op momenten van radeloze wanhoop, kun je alleen maar huilen. Op zich is huilen een geode manier om je spanning kwijt te raken is mijn ervaring. Maar wanneer de geestelijke kwelling niet te verdragen is, kan Sweet Chestnut je wat meer innerlijke kracht en vertrouwen geven.

Negatief zelfbeeld/gevoel van waardeloosheid/schuldgevoel

Als je zelf vooral de nadruk legt op jouw persoonlijk gebrek en tekortkomingen, wordt je daar natuurlijk niet vrolijker van! Ben je vooral onzeker, en heb je weinig zelfvertrouwen, neem dan Cerato. Heeft het gevoel van waardeloosheid vooral te maken met schuldgevoel: Pine helpt bij het aanpakken van je schuldcomplex. Zodat je fouten leert accepteren en er niet te lang bij stil blijft staan door erover te piekeren.

Het kan ook zijn dat je niet bewust bent van negatieve energieën van mensen uit je omgeving en dat je denkt dat die negativiteit van jou is. De combinatie remedie Bescherming zorgt ervoor dat je beter bij jezelf blijft in negatieve situaties. Dat geeft ook meer (zelf)vertrouwen.