Bach Mustard helpt je neerslachtigheid overwinnen en te lachen!

Bach bloesem: Mustard

Mustard geeft innerlijke vastheid, vrede en vreugde waardoor het lukt om de zwaarmoedigheid en neerslachtigheid te neutraliseren.

Mustard-bachbloesem

Bach Mustard kan helpen bij een plotseling opkomende neerslachtigheid of depressie, die als een soort mist over je heen valt.

  • Categorie: onvoldoende interesse in het heden

Die donkere wolk kan na een paar dagen ook opeens weer verdwenen zijn. Er is geen duidelijke oorzaak. Mocht hij niet zomaar overdrijven, dan kan Bach mustard een steuntje in de rug geven.

Bach Mustard remedie

Kenmerkend bij deze remedie is het melancholische karakter.  Het is een zwaarmoedigheid die niet door aanwijsbare gebeurtenissen wordt veroorzaakt maar door stemmingswisselingen.

Het ene moment kan deze stemming je overvallen, maar kan ook even snel weer weg zijn. Het heeft ook geen zin om afleiding te bieden, eenmaal in die melancholische stemming, is iemand er niet uit te krijgen.

Het lijkt of je onder een deken van neerslachtigheid zit. Niets is de moeite waard, niets kan je opvrolijken.

Een biografie van Bach Mustard, bij ons bekend als mosterdplant

De meeste mensen kennen mosterd vooral als de gele saus op je hotdog of broodje kroket. Maar wist je dat die mosterd ooit begonnen is als plant? Of liever gezegd: als de zaadjes van de mosterdplant.

Grappig eigenlijk dat we die saus zijn gaan associëren met happy food. Want de bloemetjes van diezelfde mosterdplant, worden al generaties lang gebruikt als remedie tegen naargeestigheid en melancholie.

Mosterd maakt mensen al generaties lang blij. Als saus, maar ook als plant!
Mosterd maakt mensen al generaties lang blij. Als saus, maar ook als plant!

De eerste beschrijvingen van mosterdplanten dateren al uit 3000 voor Christus! Echt een plant die al heel lang een onderdeel van de menselijke maatschappij is, dus. En tegenwoordig natuurlijk niet meer weg te denken uit het schap van de supermarkt.

Mustard en hormonen

Dit is ook de gemoedstoestand die hoort bij de hormonale veranderingen, waar vrouwen last van kunnen hebben in de korte periode voor de menstruatie. Als je dat eenmaal weet van jezelf, kun je beter begrijpen dat het je overkomt en dat je er geen vat op hebt.

Dan rest er niets anders dan je er aan over te geven en te accepteren dat het zo is. Het gaat tenslotte ook weer over, als de menstruatie bloeding doorbreekt. Helaas kunnen de hormoonschommelingen tijdens de overgang weer erger worden.

Hoe Bach Mustard helpt bij moedeloosheid

Het is soms ook om moedeloos van te worden dat je geen vat hebt op je depressie. Zeker wanneer je het geen plekje kunt geven om te accepteren dat het onderdeel is van je leven. Ook al weet je dat achter de donkere wolken, altijd de zon schijnt.

Het is alsof er zonder reden een wolk op je geest neerdaalt. Die blijft dan 2 dagen zitten en trekt plotseling weer op. Het is hemels om dan het licht weer te zien.

Werking bachbloesem Mustard

Bach Mustard ondersteunt het terugkeren van innerlijke vreugde en geeft innerlijke stabiliteit, die door niets aan het wankelen gebracht kan worden.

Mustard geeft innerlijke vastheid, vrede en vreugde waardoor het lukt om de zwaarmoedigheid en neerslachtigheid te neutraliseren. De Mustard kalmte geeft je een gevoel van innerlijke rust. Waardoor jij je niet laat afschrikken door de depressie. Het is soms niet anders, dan dat je accepteert dat het een onderdeel is van het leven.

Extra ondersteuning bij Mustard gemoedstoestand

Mustard verdrijft somberheid en brengt vreugde in het leven. Dit gevoel van somberheid kun je extra ondersteunen met het draaien van muziek die bij jouw gevoel van dat moment past. Met aromatherapie kun je door middel van geuren mentaal opknappen. En als je er echt niet uitkomt, is psychotherapie een goede optie. Overleg dit met de huisarts!