Bachbloesem Clematis | Stop met dromen en leef nu

Bach bloesem remedies overzicht: Clematis

Bachbloesem ClematisBachbloesem Clematis mensen leven in hun eigen wereld. Hun wereld speelt zich vooral af in de eigen gedachte. Hierdoor hebben ze geen interesse voor de wereld om zich heen. Het kan zijn dat het terug trekken in de eigen wereld betekend dat ze hun eigen fantasiewereld bedenken of dat ze in het verleden gaan leven. Vroeger was alles beter, is een vaste uitspraak geworden.

Je kunt ook Bach Clematis los bestellen of in deze Bach therapie startersgids de voordelen van een persoonlijke mix ontdekken

Het dromerige type, met een afwezige, in de verte starende blik die veel tijd verdoet met dagdromen. Hierdoor wordt hij/zij steeds initiatieflozer, ontstaat onverschilligheid, onoplettendheid, verstrooidheid en sufheid.  Vaak slapen deze types diep en zien er bleekjes uit. Slapen is een manier om zich uit de realiteit te onttrekken. Verstrooid in het leven staan brengt ook de nodige ongelukjes met zich mee.

Leven meer in hun gedachten dan in daden.

Soms kunnen ze opeens even in de realiteit staan en ontdekken dat er nog allerlei klussen liggen te wachten. Die worden dan even snel en slordig gedaan, om zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren naar de dagdromen.

Biografie van Bosrank

Bosrank is een klimplant. De stelen zijn houtachtig en als de plant ouder wordt gaan de stelen steeds meer lijken op een touw. Die stelen kunnen dan wel 2-3 cm dik worden. Bosrank groeit in kalkhoudende grond in struiken, heggen en bossen. Vanaf juli tot september staat de bosrank in volle bloei. De lekker ruikende bloemen hebben 4 groenwitte, roomkleurige blaadjes. In de herfst worden de stijlen van de bloemen draderig, met een zilverwitte glans. Zo lijkt het net het haar van een grijsaard!

Niet in het hier en nu

Mensen die zich overwerkt hebben of tragische dingen hebben meegemaakt kunnen in deze toestand verkeren: Een van nature energiek en scherpzinnig mens kan veranderen in een slaperig, moe en neerslachtig persoon en zich terug trekken in de eigen wereld. Het lukt dan niet meer om het leven van alledag te leven, afspraken worden vergeten, maken een apathische indruk en reageren met weinig zichtbare emoties ook op mensen die dichtbij staan.

Opvallend aan deze gemoedstoestand is, dat ze niet vechten tegen ziekte en het daardoor voor zichzelf mogelijk maken om dood te gaan. Bach noemde dit een beleefde vorm van zelfmoord. Het verlangen om te streven kan zo groot zijn dat het lichaam zorgt dat dit ook gebeurt. Bijvoorbeeld als de partner gestorven is en de achterblijver door groot verdriet, omdat ze al bijna een leven lang samen zijn, niet meer verder wil.

bachbloesem Clematis

Mensen in de Clematis gemoedstoestand zijn voortdurend niet in het hier en nu aanwezig.

Werking bachbloesem Clematis

De remedie helpt om weer interesse te krijgen in het hier en nu, en plezier te krijgen in het leven. Deze remedie helpt om open te staan voor inspiratie en je creatieve talenten goed te benutten.

De positieve Clematis is in staat actief te luisteren en leeft in het hier en nu. Het lukt hem om de dromen in de realiteit te plaatsen, en uit te voeren als echte creatieve plannen. Ze zijn gevoelig voor inspiratie en kunnen ook uitvoeren wat ze bedenken.

Voorbeelden: de praktische idealist, de schrijver, de kunstenaar, de toneelspeler, maar ook een geneesheer die idealistisch is en zich met hart en ziel inzet voor de gezondheidszorg. Mensen die hun gedachten beheersen, een grote levenskunst laten zien omdat men de grote strekking achter alles weet te waarderen.

Extra ondersteuning bij Clematis gemoedstoestand

Bachbloesem Clematis valt in de categorie onvoldoende interesse in het heden. In de Bach druppels keuzehulp vind je de verschillende categorieën, de bloesems die daar in vallen en tips om jouw mix te ontdekken.

Voor deze types is het belangrijk om contact te houden met de aarde, door bijvoorbeeld te tuinieren, wandelen in de natuur. Om in het hier en nu te blijven, is Mindfulness een goede manier om dit te oefenen.