Bach Aspen | Wees moedig met vertrouwen

Bach bloesem: Aspen

Aspen geeft een innerlijk gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid.

  • Categorie: lijden aan angsten.
Bachbloesem Aspen

Voor de angsten of ongerustheid die bij Bach Aspen horen is geen oorzaak te vinden. Het zijn angsten die je total kunnen overvallen, zowel overdag als in de  nacht.

Bijvoorbeeld wakker schrikken uit een nachtmerrie en het angstige gevoel verdwijnt niet. Dan kun je er wel erg tegenop zien om weer te gaan slapen.

Die schrik of paniek raak je niet zomaar kwijt. Dan heb je deze bloesem hard nodig om tot rust te komen en te vertrouwen op de universele liefde.

Bij Bach Aspen kan ook de angst voor het bovennatuurlijke aanwezig zijn bij mensen die paranormaal begaafd zijn. Ze weten niet om te gaan met de voorspellende dromen die ze hebben of het feit dat ze helder wetend of voelend zijn.

Ook niet iets dat je makkelijk met anderen deelt, omdat die gevoelens niet onder woorden te brengen zijn. En niet rationeel verklaarbaar zijn. Nuttig voor kinderen die last hebben van nachtmerries.

Biografie van Ratelpopulier (Aspen)

De ratelpopulier of peppel is een snel groeiende boom. Daarom wordt hij vaak gebruikt als beschutting rondom huizen. Hij schiet recht omhoog, zo snel mogelijk richting hemel. En houd daarbij zijn takken dicht bij de stam. De boom dankt zijn naam aan het Griekse woord paipolos, wat trillen betekent. De bladeren van de populier trillen op typische manier in de wind en maken daarbij soms een ruisend geluid.

bachbloesem aspen

Werking Bach Aspen

Deze remedie helpt je om onbevreesd in het leven te staan, in de wetenschap dat achter alles de universele liefde staat. Als we tot dat besef komen, zijn  we voorbij pijn en lijden; voorbij tobben en vrezen. Dan hebben we de vreugde van het leven, van de dood en van onze onsterfelijkheid.

Er bestaat een oud Chinees gezegde:

‘De vrees klopte aan de deur, het Vertrouwen deed open, er was niemand’

Bachbloesem Aspen geeft een innerlijk gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid. De vrees maakt plaats voor de moed om nieuwe ervaringen te gaan beleven, en niet bang te zijn voor moeilijkheden en gevaren (omdat je weet dat je het aankunt. Bach schreef: “als we dat eenmaal realiseren, laten we de pijn en het lijden, de zorg en ongerustheid of angst achter ons. Wat overblijft is vreugde over leven en dood, ondanks alle gevaren die we tegenkomen, kunnen we de weg zonder angst afleggen.

Extra ondersteuning bij de Aspen gemoedstoestand

De bewustwording van je angsten zijn de eerste stap. Realiseer je ook dat deze gemoedstoestand versterkt kan worden te sterke drank, het lezen van oorlogsverhalen of griezelfilms op de televisie. Probeer niet alleen in je hoofd bezig te zijn, met alles wat rationeel niet te verklaren is. Hobby’s waarbij je met je handen bezig bent zijn een welkome aanvulling om beter te kunnen aarden. Zoals potten bakken, je eigen brood bakken en tuinieren (lekker met je handen in de aarde). Aromatherapie is ook een goede aanvulling. Omdat geur een fijne herinnering oproept, of omdat deze bijvoorbeeld rustgevend of kalmerend is.