Hoe deze Bach bloesems je volle hoofd helder helpen worden

Heb jij vaak het gevoel dat je hoofd overloopt, dat je gedachten maar blijven kolken of gewoon dat het “vol” is daarboven? In dit artikel lees je welke Bach bloesems bij een vol hoofd kunnen helpen.

Elke Bach bloesem uit dit artikel gebruik ik regelmatig in een Bach mix op maat voor iemand die last heeft van een vol hoofd. De beste aanpak van het probleem is namelijk voor iedereen anders: iedereen heeft een andere reden voor dat volle hoofd.

Wil je graag advies om de kern van jouw probleem of hulpvraag aan te pakken? Maak dan gebruik van ons gratis en vrijblijvende e-mailconsult, voor advies over een Bach mix op maat.

Bach bloesem vol hoofd voorbeelden en tips
Ben jij dat volle hoofd ook zo zat? Probeer te achterhalen wat er bij jou de oorzaak van is om het aan te pakken. Bach bloesems kunnen daarbij helpen.

De nadelen van een vol hoofd

Het is vast wel herkenbaar dat je met een vol hoofd meer tijd nodig hebt voor klusjes die je eerst eenvoudig af gingen. Of om de simpelste dingen te herinneren, om bijvoorbeeld op namen te komen.

Heb je het gevoel, dat je altijd “aan staat” omdat je gedachten maar doorgaan? Dat is ook niet zo gek, als je bedenkt dat jouw brein de hele dag druk aan het werk is.

Druk aan het werk? Ja, met het onthouden van dingen, het verwerken van informatie, iemand vraagt iets van je waar je op moet antwoorden of over na moet denken.

Er zijn altijd en overal prikkels die je moeilijk kunt negeren, zoals alleen al je telefoon al je aandacht opeist. Kortom, er gebeurt de hele dag door van alles, waardoor je hersenen niet stil kunnen staan. Alsof je ten onder gaat in een zee van gedachten die maar tegen je aan blijven kolken.

Alsof je ten onder gaat in een zee van gedachten, zo voelt een vol hoofd. Bach bloesem therapie richt zich op de onderliggende oorzaak.
Een vol hoofd kan voelen alsof je tenonder gaat in een kolkende zee van gedachten.

Neem even een moment om erbij stil te staan wat zich allemaal in jouw hoofd afspeelt op dit moment. Daarna kun je verder lezen, om te kijken welke natuurlijke middelen bij jouw volle hoofd passen.

7 Bach bloesems bij een vol hoofd

Het idee achter Bach therapie is namelijk dat het zich richt op de oorzaak van die onrust en jouw volle hoofd.

Deze natuurtherapie werkt met verschillende Bach bloesems. Elk biedt een stukje bewustwording over jezelf en jouw uitdagingen. Samen helpen ze je om bewust te worden van wat jou in de weg zit en het te overwinnen.

De Bach bloesems die we hieronder noemen zijn voorbeelden, die verwerkt kunnen worden in een persoonlijke mix. Daarover willen we je graag adviseren! Voor jouw gratis kennismakingsconsult, klik hier.

#1. Aspen | Slecht slapen

Als je last hebt van nachtmerries, kan dat de nachtrust behoorlijk verstoren. Vaak wordt je dan wakker met een vage ansgt of ongerustheid, maar je weet niet precies waarom. Bach bloesem Aspen geeft een innerlijk gevoel van veiligheid en vertrouwen om lekker verder te slapen.

#2. White Chestnut | Blijven piekeren

Een vol hoofd krijg je ook van piekeren: zorgelijke gedachten of discussies die maar rond blijven draaien in je gedachten. Welke bachbloesem bij een vol hoofd je zeker kunt gebruiken is White Chestnut. Deze bloesem helpt om rust in je hoofd te krijgen en je gedachtenstroom onder controle te krijgen.

#3. Elm | Verantwoordelijkheidsgevoel

Bij het streven naar perfectie, kunnen mensen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel te veel hooi op de vork nemen. Herkenbaar? Elm zorgt voor het herstel van vertrouwen in jezelf en sterkt je in het gevoel de problemen aan te kunnen. Maar ook om je eigen grenzen aan te geven, zodat je niet overbelast raakt.

#4. Rescue | Paniek of onrust

Wanneer je in paniek bent, kun je onmogelijk helder nadenken. Paniek is een slechte raadgever dus! Zorg er voor dat je altijd een flesje Rescue bij de hand hebt, zodat je daar in nooodgevallen (paniek situaties) altijd op terug kunt vallen. Ik heb niet voor niets in elke tas wel een flesje van dat spul zitten.

#5. Larch | Onzekerheid

Doe ik het wel goed? Vinden anderen mij niet raar? En als het fout gaat? Een gebrek aan zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je hoofd overuren maakt met denken. Vooral met het denken wat anderen van je vinden, waardoor je geen ruimte hebt om na te denken over je eigen kwaliteiten. Larch geeft zelfvertrouwen en helpt je te accepteren dat fouten maken bij het leven hoort.

#6. Impatiens & Centaury | Overprikkeld zijn

Bijna iedereen maakt het wel eens mee: overprikkeld en geïrriteerd zijn. Dat kan zijn door je eigen ongeduld en teveel tegelijk wilt doen. Impatiens is de remedie voor meer geduld en het besef dat sommige mensen meer tijd nodig hebben.

Als je geen “nee” kunt zeggen, laat je anderen teveel over je grenzen heen laat gaan. Centaury helpt om het evenwicht te vinden tussen geven en nemen en je eigen ruimte in te nemen.

#7. Olive | Vermoeidheid

Een vol hoofd kost veel energie, waardoor je het gevoel krijgt dat je uitgeblust bent. Bach bloesem Olive zorgt voor herstel van kracht en energie. Maar dan moet je natuurlijk ook wel voldoende rust nemen om te herstellen van de vermoeidheid.

Bach bloesems bij een vol hoofd, op maat gemixt voor jou

Bach bloesems werken het beste in een speciaal voor jou samengestelde mix:

  • Deze mix helpt je de kern van jouw probleem aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen te onderdrukken
  • Je bent goedkoper uit dan wanneer je zelf de losse bloesems moet bestellen en mixen
  • Profiteer van de jarenlange ervaring van een gediplomeerde Bach therapeut die de mix voor jou samenstelt
Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Of lees waarom anderen zoals jij ons 4,8 sterren geven op Google.

Geplaatst in Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.