Bachbloesem Cerato helpt jou om je dromen te volgen

Bach bloesem: Cerato

Cerato (Loodkruid) is voor mensen die veel bevestiging nodig hebben.  Omdat ze geen zelfvertrouwen hebben, zoeken ze dat vertrouwen bij anderen. Terwijl ze veel innerlijke wijsheid hebben en een uitstekende intuitie en precies weten wat ze nodig hebben.

Deze bloem is de basis van Bach Cerato

Dit type mens is in staat om domme dingen te doen door de raad van anderen te volgen, tegen hun eigen wijsheid in. Met meer vertrouwen in je eigen wijsheid was je nooit met die anderen meegegaan.

Dokter Bach zei hierover:

Cerato is voor degene die onvoldoende zelfvertrouwen hebben om datgene te doen wat zij zich voorgenomen hebben. Zij vragen voortdurend de mening van anderen en worden vaak misleid

Dokter Bach

Altijd maar die twijfel zorgt voor:

  • Je laten overbluffen door hard geroepen argumenten van de ander
  • Het opvolgen van slechte raad
  • Achteraf spijt te hebben geluisterd wanneer die keuze slecht uitvalt

Mensen die baat hebben bij Bach Cerato willen graag veel weten, maar missen het zelfvertrouwen om die kennis ook toe te passen in eigen keuzes. Ze latenzich te veel leiden door autoriteit en kijken naar anderen om de keuze voor hen te maken, ook wanneer die autoriteit er in feite minder van af weet.

Bachbloesem Cerato valt in de categorie onzekerheid. Wil je meer weten over de toepassing van bloesemtherapie? Lees dan onze Bach bloesem therapie startersgids. Hierin lees je alles wat je moet weten over Bach therapie, inclusief praktijkvoorbeelden.

Biografie van Cerato, beter bekend als Loodkruid

Oorspronkelijk komt Cerato – Loodkruid in het Nederlands – uit de Himalaya. In Europa groeit deze plant nergens in het wild. Hij wordt wel gekweekt in de Engelse plattelandstuinen.

In de zomer heeft Loodkruid lichtblauwe, trompetvormige bloempjes van ongeveer 1 cm.  De Nederlandse naam is Loodkruid. Een heesterachtige plant met blauwe bloemen. De plant bloeit in september en oktober. Hij heeft groene bladeren en rode stelen, die niet opvallen als de plant in volle bloei staat. Hij wordt en ongeveer 20 cm. hoog.

Bachbloesem Cerato is één van de zeven remedies die in het najaar van 1930 ontdekt is door Dr. Bach. Loodkruid is de enige bloem in die tijd die niet in het wild groeit in Engeland. En daar zelfs weinig voorkwam als gecultiveerde plant. In dat najaar ontdekte hij de remedie voor mensen met weinig zelfvertrouwen.

bachbloesem cerato
Bach Cerato helpt je vertrouwen op je eigen innerlijke wijsheid zodat je je dromen kunt volgen

Hoe werkt Bach remedie Cerato?

De op Cerato gebaseerde Bach remedie helpt het vertrouwen in je eigen oordeel te versterken en te vertrouwen in je eigen innerlijke wijsheid. Deze bachbloesem  helpt vertrouwen te krijgen in de eigen intuïtie en vast te houden aan eigen besluiten.

In plaats van nerveus zoeken naar bevestiging en veel aandacht vragen wordt men rustig en zelfverzekerd. Zelfverzekerd genoeg om de mening van anderen aan te horen en in discussies te gaan, maar wel bij het eigen standpunt te blijven.

Extra ondersteuning bij gebruik van Cerato

Bij gebrek aan energie is het goed om ademhalingsoefeningen te doen, of bijvoorbeeld te mediteren. Hier zijn verschillende goede mindfulness apps voor ontwikkeld. Verder is het ook goed om tijd door te brengen in de natuur: vind je innerlijke rust en leer luisteren naar je intuïtie.

Heb je een specifieke vraag waar je tegenaan loopt en waar je graag meer inzicht in wil verkrijgen? Stel je vraag hieronder voor vrijblijvend en gratis advies.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/