Bachbloesem Pine | Het recht om te mogen bestaan

Bach bloesem remedies: Pine

Niet in staat van het leven te genieten? Bachbloesem Pine helpt je dat te herstellen.

Moedeloosheid die hoort bij zelfverwijt en schuldgevoeBachbloesem Pinel. Dit type mens blijft zich steeds opnieuw verontschuldigen, maar kan ook anderen beschuldigen. Door deze instelling is men overwerkt, introvert en snel gedeprimeerd. En nooit tevreden over de eigen prestaties.

Want altijd zal vanbinnen dat stemmetje knagen: “ik heb niet goed genoeg mijn best gedaan”. Het constante schuldgevoel is er de rede va dat dit type zich vermoeid of zelfs uitgeput voelt.

Of Bestel hier Bach Pine online, als zo’n mix op maat niks voor jou is.

Biografie van Den

Deze slanke boom groeit in bossen en op zanderige heidegronden. De Den kan wel 30 meter hoog worden en heeft aan de onderkant een roodbruine bast. Naar boven toe wordt deze bast oranjebruin. Hij groeit in bossen en op zanderige heidegrond. De mannelijke en vrouwelijke bloemen zijn rijkelijk overdekt met gele plollen.

Deze naaldboom heeft werkzame geneeskrachtige stoffen: tanine, hars en etherische oliën. Voor onze gezondheid van grote waarde: slijmoplossend, afwaterend, antiseptisch, opwekkend en versterkend. De etherische oliën van Den zijn goed tegen negativiteit en helpen om minder te piekeren. Het ruikt ook lekker!

Het schuldcomplex neemt veel vreugde uit het leven weg

Altijd moe en neerslachtig, het gevoel de slechtste mens ter wereld te zijn, dat is het Pine Type.

  • Sterk verantwoordelijkheidsgevoel, ook voor de fouten van anderen.
  • Constant gevoel van tekortschieten naar gezin, collega’s, vrienden.
  • Nederigheid en daardoor ook middelmatigheid, het gevoel niets waard te zijn.
  • Lang stil blijven staan bij fouten die in het verleden gemaakt zijn.
  • Schuldig blijven voelen over deze fouten, harder werken om “alles goed te maken” en daardoor overspannen/ total uitgeput raken.

 

bachbloesem Pine

Het Pine type die niet in evenwicht is, voelt zich waardeloos of minderwaardig. En gedraagt zich als de ‘underdog’.

Het recht om te mogen bestaan.

 Deze normen liggen zo vast als een huis en zijn al ontwikkeld in de jeugd: wanneer je vaak te horen krijgt dat je iets niet goed doet, blijft dat stemmetje in je hoofd zitten en vormt dat het negatieve beeld dat iemand van zichzelf heeft. Alsof je niet goed genoeg bent en er niet toe doet.

Werking bachbloesem Pine

Het Pine type in evenwicht heeft een groot doorzettingsvermogen en is bereid verantwoordelijkheid te nemen voor de last van anderen, als diegene er werkelijk mee geholpen wordt. Maar zijn zich er ook van bewust dat er ook een verantwoordelijkheid bij de ander ligt. Erkennen van fouten, maar er niet te lang bij stil blijven staan. Niet meer denken in fout – schuld – boete, maar handelen vanuit het feit dat je leert van ervaringen en hierdoor levenservaring krijgt.

Bachbloesem Pine valt in de categorie voor moedeloosheid en wanhoop. Meer over deze categorieën en hun werking, lees je in de Bach druppel keuzehulp.

Bach zegt: “Wij zijn volmaakt, we zijn de kinderen van God. Er is geen worsteling nodig om te krijgen wat we al hebben. We zijn op aarde om in de stoffelijke vorm de perfectie te laten zien, die we van begin af aan al bezitten”.

Extra ondersteuning bij Pine gemoedstoestand

Oefeningen met Yoga of mindfulness kunnen helpenom stil te staan bij jezelf en na te gaan waar dat schuldgevoel vandaan komt. En waarom jij zulke hoge eisen aan jezelf stelt.

Een affirmatie bij Pine om eens te proberen in je volgende meditatie: “Ik heb vertrouwen in de wijsheid van mijn intuitie.”

Het is ook belangrijk om een goede conditie te hebben. Wie fit is en lekker in zijn vel zit, voelt zich zekerder van zichzelf. Zo heb je genoeg reserves om de dag door te komen.