7 Bachbloesems bij angst. Voor jou, je kind of je (huis-)dier

Gezonde angst houdt ons waakzaam en alert op gevaren, maar soms slaat dit om in overdreven alertheid en constant het gevoel te hebben dat overal gevaar loert. Staat jouw angst je dagelijks leven in de weg? Hier lees je welke Bachbloesem kan helpen bij angst die jou in de weg zit!

Er zijn veel verschillende Bachbloesems. Het is belangrijk om je te beseffen dat een op maat voor jou samengestelde mix het beste helpt om jouw problemen te overwinnen. Geen mens is immers hetzelfde.

Weten wat Bach voor jou kan doen? Vraag dan vandaag nog jouw gratis en vrijblijvende e-mail advies aan.

Welke Bach bloesem bij angst: een overzicht

Dr. Bach heeft zijn bachbloesems onderverdeeld in zeven groepen. Eén daarvan is het lijden aan angst. Welke Bachbloesem volgens Dr. Bach bij angst horen, bespreken we hieronder. Hier hebben we zelf Terra (Bloesemremedies Nederland) en Faalangst (Yana kinderremedies) nog aan toegevoegd.

Dit zijn recentere, speciaal ontwikkelde remedies voor de uitdagingen van de moderne wereld en waar kinderen tegenaan lopen.

Wij gebruiken vaak deze typen Bachbloesem bij angst:

Verschillende angst situaties

Er zijn verschillende situaties waarin angst je in de weg kan zitten. Hieronder bespreken we de meest voorkomende en laten we je zien welke Bach bloesems bij dat type angst passen. Jouw ideale Bach druppels bestaan nooit uit al deze bloesems: ze bevatten de juiste samenstelling die past bij wat jij nodig hebt!

Overvallen worden door paniek

Wanneer je in een crisissituatie terecht komt, zoals een ongeluk, een ernstige ziekte, een natuurramp of andere bedreigende situaties waarin je moet zien te overleven, gebruik dan de Rock Rose remedie.

Dat geldt ook voor nachtmerries. Door de angst en stress die de situatie oproept, kun je tijdelijk blokkeren en niet meer in staat zijn om te handelen. Terwijl je juist je hoofd koel moet houden om kalm en moedig te kunnen handelen in noodsituaties

Welke bachbloesem bij angst

Welke Bachbloesem bij angst voor bekende dingen?

Welke Bachbloesem bij angst kan een mens zoal gebruiken? Noem een angst met een bekende oorzaak, en de Mimulus remedie weet er raad mee.

Het gaat om angsten die horen bij het leven van alledag, zoals bang zijn voor de tandarts, voor de hond van de buren, om in de lift te stappen, om ziek te worden, om alleen te zijn. Vaak komt hier ook verlegenheid bij. Dit zijn een aantal voorbeelden, en er zijn er nog veel meer te bedenken! Mimulus helpt om te handelen met moed en innerlijke kracht.

Angst om de zelfbeheersing te verliezen

Er zijn situaties waarin je zo wanhopig kan worden, dat je bang wordt van jezelf. Vooral omdat je het gevoel hebt dat je in woede kunt uitbarsten en bang bent dat je jezelf niet in de hand kunt houden.

Door je diepe neerslachtigheid kun je ook bang zijn voor de toekomst. Bach remedie Cherry Plum helpt een heldere kalme geest te krijgen.

Welke Bachbloesem bij angst zonder aanwijsbare reden

Ken je dat? Opeens heb je een kippevel moment en je weet niet waar dat vandaan komt. Dat je denkt: “Ik ben zo bang, maar ik weet niet waarvoor”.

Zo’n onbestemde angst, of angstige voorgevoelens geven een gevoel van ongerustheid. Dit kan je zowel ‘s nachts (in een nachtmerrie) als overdag overvallen.

Voordat jouw fantasie met je aan de haal gaat, is het goed om Bach remedie Aspen te gebruiken. Deze remedie geeft een gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid.

Overbezorgdheid en angst dat een dierbare iets overkomt

Doe je wel voorzichtig? Bel je zodra je er bent en als je weer weggaat? Een gezonde dosis bezorgdheid, daar is niets mis mee. Het wordt anders als het overbezorgdheid wordt en je altijd het ergste vreest. Of voor mensen in de zorg, die hun werk niet los kunnen laten en dagelijks mee naar huis nemen.

Bach remedie Red Chestnut kalmeert overdreven angsten en zorgt er voor dat je niet wakker ligt van bezorgdheid of van je werk!

Bonus Bach bij angst #1. Terra voor meer rust en kracht

Terra maakt rustiger bij angst en geeft kracht in moeilijke situaties die angst oproepen. Net als Rescue druppels, waarvan je eigenlijk altijd een flesje bij de hand moet hebben voor noodsituaties.

Bonus Bach bij angst #2. Kinderen met faalangst

Sommige kinderen zijn zo onzeker, of hebben iets meegemaakt waardoor ze het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn. In plaats van durven mee te doen in de klas, hebben ze een angst ontwikkeld om zich te laten horen. Yana kinderremedie Faalangst geeft het kind weer vertrouwen en versterkt de eigenwaarde.

Bonus Bach bij angst #3. Eerste hulp bij angst en stress

Een goed natuurlijk middel tegen stress en angst zijn tenslotte ook de Bach Rescue druppels. Dit is een speciaal samengestelde mix van rustgevende bloesems die snelle verlichting kan bieden in angstige of stressvolle situaties.

Rescue is ook verkrijgbaar als spray. Ideaal om altijd op zak te hebben, voor de angst of stress die je plotseling kan overvallen.

Geplaatst in Doelgroepen, Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.