Bach bloesem Wild Rose | Haal meer uit het leven

Bach bloesem remedies:  Wild Rose

Bach bloesem Wild Rose (hondsroos) is de remedie voor mensen die berusten in hun ziekte, in vervelend werk of eentonig leven. Ze klagen niet, maar doen Bach bloesem Wild Roseook niets om het te veranderen. Hierdoor worden het nogal saaie mensen en ontplooien zij zich niet.

Het is jammer dat deze mensen zich er niet van bewust zijn dat het aan henzelf is om iets van hun leven te maken. Dat ze die mogelijkheid hebben, maar dat ze er dan wel in moeten geloven.

Of beste Wild Rose online

Wild Rose: bij weinig levensenergie

Klagen zullen ze niet snel doen. Maar deze types kunnen wel hardnekkig zijn in de overtuiging dat het hun lot is om niet verder te komen in het leven. Daardoor ontstaat een vicieuze cirkel. Ze durven niets te ondernemen, maar komen hierdoor ook nooit verder. Met als gevolg dat ze worden bevestigd in hun aanname. Zie je wel! Waar ik ben in mijn leven is waar ik hoor.

Deze mensen zijn vaak moe en hebben weinig levenskracht. Daardoor zijn ze vaak saai gezelschap. Ze praten toonloos, zacht en zonder enthousiasme of interesse.

Eigenlijk gaan ze er vanuit dat ze erfelijk belast zijn met het noodlot, en dat er nooit iets zal veranderen. Dit is het beeld dat ze vooral van zichzelf hebben. Mensen uit hun omgeving zien het vaak anders: zij verzuchten vaak dat het jammer is dat diegene zij weinig van zijn leven maakt.

Biografie van hondsroos

Deze oervorm van de latere varianten van de roos groeit langs zonnige bosranden. Je komt ze ook veel tegen langs fietspaden. De struik van de hondsroos wordt ruim 3 meter hoog. Hij bloeit enkele weken in juli met witte tot roze bloemen. Later krijgt de struik rozenbottels. Van deze rode botteltjes kun je thee zetten. De thee is versterkend en opwekkend. Een goed wapen in de strijd tegen griep en verkoudheid. dat komt omdat rozenbottels vol zitten met vitamine C en ook rijk zijn aan de vitamines A,B en K. Behalve in thee, kun je rozenbottels ook verwerken in siroop, vruchtensap of jam. Zelfs de Romeinen waren al bekend met de geneeskrachtige werking van rozenbottels. Al dachten zij toen nog dat het een goed middel tegen hondsdolheid was. Die wetenschap is echter nooit bewezen. De plant heeft wel zijn naam er aan te danken. Rosa Canina betekend ‘roos voor de hond’.

bach bloesem Wild Rose

Zelf jam maken, een goede bezigheid voor een Wild Rose type. Lekker bezig zijn in het hier en nu, en het is nog eens gezond ook!

Werking bach bloesem Wild Rose

Het gebruik van de Bach bloesem Wild Rose geeft levenskracht en belangstelling voor de omgeving. Je krijgt weer zin om het leven op te pakken en je lot in eigen hand te nemen. Het wordt weer fijn om te genieten van de goede dingen van het leven.

Berusting maakt plaats voor doelgerichtheid en ambitie. Hierdoor bevorder je een goede gezondheid en plezierige vriendschappen. Wild Rose helpt te accepteren dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven en geluk. Zodat je wakker bent en geïnteresseerd in het leven. Als extra ondersteuning kan psychotherapie of regressietherapie fijn zijn. Vooral als je merkt dat het patroon waarin je zit wel erg hardnekkig is.

Extra ondersteuning bij Wild Rose gemoedstoestand

Heb je toch het gevoel dat het niet lukt met alleen bachbloesems? Om de berusting te doorbreken en weer belangstelling in het leven te krijgen kan soms psychotherapie of regressietherapie nodig zijn. In de natuurgeneeskunde zijn er ook therapievormen te vinden die goed kunnen aanvullen, zoals Sensitherapie. Verder is het goed om hobby’s te zoeken die lichamelijke inspanning vragen. En waarmee je kunt oefenen in improviseren en soepel reageren. Bijvoorbeeld toneel spelen, potten bakken of je eigen jam maken.

Bach bloesem Wild Rose is een van de Bach druppels voor onvoldoende interesse in het heden.