de uitdagingen van AD/HD

De symptomen van ADHD. We zetten er 8 op een rij.

De symptomen van ADHD voor kinderen (en ook volwassenen) werden lange tijd niet echt erkend. Tegenwoordig horen we steeds vaker over kinderen die erg druk zijn en zich slecht kunnen concentreren.

Iedereen heeft wel eens last van concentratieproblemen, vooral als iets niet interessant is, door vermoeidheid na een drukke dag, of door spanningen. Tijdens het wachten op iets belangrijks, zijn we allemaal wel eens rusteloos. Gespannen spieren of koude voeten is niet altijd een ongewoon verschijnsel. Door omstandigheden slaapt iedereen wel eens slecht of slaapt niet goed door. Bij ADHD zie je deze verschijnselen als onder een vergrootglas. Ze hebben ze in ernstiger mate en het duurt langer.  ADHD: de grootste uitdaging is om ermee te leren leven.

(Pieter Langedijk, ADHD probleem of uitdaging?)

Lees verder

5x eetbaar onkruid om te kokkerellen

Eten dat in de natuur groeit is al duizenden jaren oud. Eetbaar onkruid om te kokkerellen is dus niets nieuws. De oermens moest zien te overleven van het gebruik van planten en kruiden die in het wild groeiden. Zij zagen onkruid als voedsel.

Lees verder

Kamillethee is een bekend onderdeel van fytotherapie

12 soorten thee om te slapen

Wanneer je niet goed kunt slapen, kun je wel wat steun gebruiken. Thee om te slapen is er gelukkig in vele smaken. Voor ernstige slapeloosheid ga  je naar de dokter. En die kan daarvoor slaapmiddelen voorschrijven. Het nadeel van chemische slaapmiddelen is het verslavend effect. Chemische slaapmiddelen hebben ook bijwerkingen zoals bijvoorbeeld sufheid. Wil je liever slapen zonder bijwerkingen? Maak kennis met een aantal natuurlijke middelen, zoals thee om te slapen, die je zelf kunt uitproberen. Ontdek wat voor jou het beste werkt.

Lees verder

wat is chakra therapie

Wat is Chakra therapie? Alles over chakra’s!

Wat is chakra therapie: een geneeswijze die de harmonie tussen geest, gevoel en lichaam bevorderd. Ieder mens houdt zich (on)bewust bezig met de eigen chakra’s: sluit ze af of stelt ze open. Chakra therapie richt zich op het bewust te worden van je chakra’s en geeft inzicht in waar de 7 hoofdchakra’s voor staan.

Lees verder

haptonomie en gevoel

Wat is haptonomie? Ontdek wat je zintuigen met je gevoel doen!

Kort gezegd is haptonomie een methode om onze zintuigen te leren gebruiken bij het omgaan met ons eigen gevoel en het aangaan van contacten met anderen. Hierbij speelt de tastzin een belangrijke rol. Er ontstaan vele lichamelijke en psychische klachten die veroorzaakt worden door verkeerd om te gaan met ons eigen gevoel of intuïtie. Belangrijk dus om opnieuw kennis te maken met een “oergevoel”. Wat is haptonomie precies, en hoe kan het jou helpen? Ontdek het in deze blog!

Lees verder

vele mogelijkheden met appel

Hoe gezond is een appel eigenlijk?

Appels zijn waarschijnlijk het meest populaire fruit dat er is. Maar hoe gezond is een appel eigenlijk? Een appel per dag houdt de dokter op afstand, zeggen ze in het Engels. Maar waarom zijn appels eigenlijk zo gezond? Is het puur een vitaminekwestie, of zit er meer in appels? Ontdek hoe je appels kunt benutten voor een goed humeur, een goed figuur, een strakke huid en een positief zelfbeeld. Een perfecte bron van natuurlijke gezondheid dus!

 “Als ik zou weten dat morgen de wereld zou vergaan zou ik vandaag nog een appelboompje planten”. Maarten Luther.

Lees verder

edelstenen en hun werking

Geneeskrachtige stenen en de betekenis van edelstenen

Edelstenen hebben op veel mensen een grote aantrekkingskracht door hun betoverende  schoonheid, verscheidenheid aan kristalvormen en prachtige kleuren. Maar behalve als versiering, worden ze ook gebruikt om hun helende werking. Geneeskrachtige stenen worden al sinds de prehistorie gebruikt als amulet. Waar komt deze geneeskracht vandaan, en hoe kun je deze helende stenen zelf in je leven gebruiken?

Lees verder

homeopathie gebruiken

Wat is homeopathie?

Homeopathie is waarschijnlijke één van de bekendste natuurlijke geneeswijzen. Het is een oude geneeswijze, die al werd toegepast ver voordat de reguliere geneeskunst en  chemische geneesmiddelen ontstonden. Later is deze geneeswijze nog wel aangepast om haar beter passend voor deze tijd te maken. De grondlegger van deze moderne homeopathie is Samuel Hahnemann. Maar wat is homeopathie nu precies?

Lees verder

5 tips: vind jouw beste mindfulness app!

Ken je dat? Iedere dag weer overspoeld door whatsappjes, e-mails, de laatste schattige kattenfoto en ga zo maar door. We worden tegenwoordig voortdurend overprikkeld. Niet voor niets wordt mindfulness steeds populairder. En daarbij kan de technologie dan juist weer prima een handje helpen. Wij gingen op zoek naar de beste mindfulness app om van je telefoon of tablet een mini meditatie centrum te maken.

Lees verder

hond in bed?

Jij en je hond: bachbloesems voor honden

Een hond als huisdier is erg populair, dat is niets nieuws onder de zon. Vooral om de band die je samen kunt opbouwen. Dat gaat niet vanzelf, daar moet hard voor gewerkt worden, actief aan de slag dus. Om samen plezier te kunnen hebben en om ongelukken te voorkomen, is een goede opvoeding de basis. Daarmee heeft die trouwe viervoeter een positieve invloed in het gezin, goed voor het welzijn van mens en dier.

Lees verder