wond eerste hulp

Wond of kneuzing: Natuurlijke EHBO bij zomerse ongemakken

Wat is een wond: dat is een beschadiging aan het lichaam. Die beschadiging kun je makkelijk oplopen als je in de zomer veel buiten bezig bent. Een schaaf wond, snij wond, kneuzing. Tijd heelt alle wonden: net als de natuur wonden kan genezen, en daar allerlei middeltjes voor heeft. Digibach behandelt in de reeks “natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken” in een aantal blogs verschillende onderwerpen. Deze week nummer 4 en tevens de laatste: de wond.

Lees verder

Brandwonden: natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken

Het is zomer: de tijd van vakantie, lekker naar buiten. De eerste hulp koffer is dan niet het eerste waar je aan denkt. Ben je voorbereid, ook voor de behandeling van kleine brandwonden? Of je die nu oploopt bij het barbecueën of doordat je door de zon verbrand bent. Om optimaal te genieten van het buitenleven is het verstandig voorbereid te zijn op deze zomerse ongemakken.

Lees verder

eerste hulp bij steek insecten

Insecten: natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken

Digibach behandelt in de reeks “Natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken” in een aantal blogs verschillende onderwerpen. Deze blog gaat over insecten. En in het bijzonder wat je moet doen als ze steken.

Lekker buiten leven in de (zomer) vakantie. Om zo ontspannen mogelijk te kunnen genieten, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Volgens onderzoek van Het Rode Kruis weten heel veel mensen niet wat ze moeten doen als ze door een insect gestoken worden. Zorg dus dat jouw eerste hulp kennis op orde is!

Lees verder

Natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken

Eerste hulp bij zomerse ongemakken: natuurlijke EHBO kit

Het is zomer: de tijd van vakantie, lekker naar buiten. Zorg dat jouw eerste hulp voorraad op orde is. Niet alleen met de standaard artikelen. Maar ook voor de behandeling van insectensteken, sneetjes en wonden, kneuzingen en brandwonden (ook als je verbrand bent door de zon).  Om optimaal te genieten van het buitenleven is het verstandig voorbereid te zijn. Met deze eerste hulp bij de zomerse ongemakken gaat dat lukken!

Digibach behandelt in de reeks “natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken” in een aantal blogs verschillende onderwerpen.

Lees verder

thee uit de natuur

Thee uit de natuur: 9 smakelijke kopjes puur genieten

Thee uit de natuur, voor de avontuurlijke types onder ons. Als je eenmaal weet hoe je een natuurlijk kopje thee zet, wil je alleen maar meer variatie.

Thee is er in zoveel varianten te koop, er wordt steeds meer ruimte voor vrijgemaakt in de schappen van de supermarkt. Makkelijk in gebruik en altijd voor iedereen z’n eigen smaakje in huis.

Lees verder

leren voor je eindexamen

Leren voor je eindexamen: 9 lifehacks voor minder stress

Eind examens, wie heeft zich daar niet door heen moeten worstelen? Leren voor je eindexamen kost veel tijd, energie en discipline. Een examen voor de theorie van je autorijexamen, op latere leeftijd examen voor een opleiding of zoals veel scholieren eind examen van de middelbare school.  Wat voor examen je ook doet, stress geeft het in ieder geval. Hoe bereid je het leren voor je eind examen zo goed mogelijk voor?

Maar vooral ook, hoe kom je die stressvolle periode zonder kleerscheuren door!

Lees verder

burn out klachten, herken de symptomen

Burn out klachten. Herken de symptomen.

Het lijkt wel of we altijd haast hebben, de tijd raast maar door en wij razen mee. Als we niet oppassen, lopen we onszelf nog voorbij, en krijgen we burn out klachten. Oude spreekwoorden, zoals rust roest en stilstand is achteruitgang lijken helemaal van deze tijd. Maar…..lukt het ons op deze manier nog wel om te luisteren naar ons eigen lichaam en tijdig signalen te herkennen dat de spanningen steeds hoger op beginnen te lopen? Het is toch ook fijn om nog te kunnen  genieten van de dingen die er toe doen. Door op tijd je rust te pakken, kan dat meer opleveren dan je in eerste instantie zou denken.

Lees verder

Snel in slaap vallen: 9 natuurlijke slaapmiddelen & goede slaapgewoonten

Stress en slapeloosheid hebben veel met elkaar te maken. Na een slechte nachtrust volgt een dag vol stress. Want een slechte nachtrust vreet energie, leidt tot gepieker en getob. Wat weer leidt tot slapeloosheid: een vicieuze cirkel ligt op de loer. Ieder mens heeft een  andere behoefte aan slaap, maar voor iedereen geldt dat je meer uit je nacht haalt wanneer je goed tot rust komt. Een natuurlijk slaapmiddel helpt je niet alleen snel in slaap vallen, maar kan ook de kwaliteit van je slaapuren verhogen door je dieper te laten slapen.

Lees verder

de uitdagingen van AD/HD

De symptomen van ADHD. We zetten er 8 op een rij.

De symptomen van ADHD voor kinderen (en ook volwassenen) werden lange tijd niet echt erkend. Tegenwoordig horen we steeds vaker over kinderen die erg druk zijn en zich slecht kunnen concentreren.

Iedereen heeft wel eens last van concentratieproblemen, vooral als iets niet interessant is, door vermoeidheid na een drukke dag, of door spanningen. Tijdens het wachten op iets belangrijks, zijn we allemaal wel eens rusteloos. Gespannen spieren of koude voeten is niet altijd een ongewoon verschijnsel. Door omstandigheden slaapt iedereen wel eens slecht of slaapt niet goed door. Bij ADHD zie je deze verschijnselen als onder een vergrootglas. Ze hebben ze in ernstiger mate en het duurt langer.  ADHD: de grootste uitdaging is om ermee te leren leven.

(Pieter Langedijk, ADHD probleem of uitdaging?)

Lees verder