natuurgeneeskundig therapeut

Natuurgeneeskundig therapeut | In evenwicht leven met de natuur

De natuur ondersteunt het herstellend vermogen van het lichaam.  Een Natuurgeneeskundig therapeut maakt gebruik van het natuurlijk aangeboren vermogen voor een gezond leven. In onze tijd leven we niet meer in overeenstemming met natuur. Daarom moeten we het aangeboren vermogen ondersteunen met therapie. Er is voldoende keus uit verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld aromatherapie, fytotherapie, reflexologie en bachbloesem therapie. Dit zijn de therapie vormen waar Digibach gebruik van maakt.

Lees verder

natuurlijke middelen tegen opvliegers

Natuurlijke middelen tegen opvliegers | 6x verkoeling bij oververhitting

Tijdens de menopauze (of overgang) komen opvliegers vaak voor. Natuurlijke middelen tegen opvliegers kunnen dan aangename verkoeling bieden.

Want de karakteristieke symptomen zijn vaak geen pretje. Het is natuurlijk ook niet erg charmant, die plotselinge warmte aanvallen. En al helemaal niet als je ook nog eens erg gaat transpireren. Wanneer je gezicht, nek en hals rood worden is de ellende compleet. Het is even wennen, maar er is mee te leven. Mij is het ook gelukt. En met deze verkoelende tips hoop ik de opvliegers ook voor jou wat aangenamer te maken.

Lees verder

drukpunten voeten

Voetreflex eenvoudig zelf toepassen met deze drukpunten in je voet

Je hebt vast wel eens gehoord van voetreflex massage. Kort gezegd gaat voetreflexologie ervan uit dat je via bepaalde drukpunten in je voeten het hele lichaam kunt behandelen. Vergelijkbaar met acupunctuur, waarbij ook bepaalde punten gestimuleerd worden omdat wordt geloofd dat ze in verbinding staan met andere delen van het lichaam.

Dat heet een “holistische” benadering, waarbij wordt gekeken naar het lichaam als geheel.

Of je daar nu in gelooft of niet: je hebt vast iets aan de tips in deze blog om tot rust te komen. Een voetmassage of voetenbadje is niet voor niets zo ontspannend! Want een voetreflex massage kun je eenvoudig zelf toepassen.

Lees verder

In de zon zitten

In de zon zitten | 4 voordelen van de zon als energiebron

In de zon zitten. Het lijkt zo gewoon, dat we er niet meer bij stil staan. De zon, die elke ochtend opkomt en elke avond weer onder gaat. Het is heerlijk om de zon op je huid te voelen. Van een zonnetje op je gezicht wordt je meestal wel vrolijk. Helaas is het niet elke dag feest, of heb je na een lange warme zomer wel even genoeg zon gezien. We kunnen uiteindelijk niet zonder onze warme vriend. Zonder zon kunnen mens, dier en plant niet leven.

Lees verder

Dit is valeriaan

3 persoonlijke valeriaan ervaringen

De valeriaan ervaringen van een piekeraar.

Van nature ben ik een piekeraar. Zo iemand die denkt dat je problemen het beste kunt oplossen door er lang en uitgebreid over na te denken. Ook al weet ik best dat het vaak helemaal geen problemen zijn als je ze een tijdje laat rusten. Maar, soms kan ik het niet helpen en steekt de piekeraar weer de kop op. Doodvermoeiend.

Mijn ervaring is dat valeriaan helpt om die innerlijke stem te beteugelen. In dit artikel wil ik een paar voorbeelden met je delen, om je te helpen bepalen of het ook iets voor jou kan zijn.

Lees verder

Over de betekenis van Halloween en pompoenen

Betekenis van Halloween | Inclusief Halloween pompoen maken & snijtips

Halloween staat weer voor de deur. 31 oktober staat weer helemaal in het teken van griezelen, snoep en verkleden. En natuurlijk: van pompoenen met een gezicht! Benieuwd waar die gekke traditie vandaan komt? Wij duiken in de betekenis van Halloween, om te achterhalen wat de link tussen dit feest en pompoenen is.

Hoe is Halloween ontstaan? Wat vieren we met Halloween?

Wil jij ook een Halloween pompoen maken, maar weet je nog niet zo goed hoe je daarmee moet beginnen? Of wil je wel eens wat anders dan dat spookachtig lachende gezicht? Lees dan zeker even verder, want we verzamelden ook wat inspirerende Halloween pompoenen.

Lees verder

bach bloesem afvallen

Bach bloesem afvallen | Druppels voor ondersteuning bij afvallen

Hoe kan Bach bloesem afvallen ondersteunen?

Over afvallen zijn boeken vol met tips en diëten  geschreven. Om de haverklap verschijnt er weer een nieuw dieet dat beweert dé hack te zijn voor een strak lichaam. Afvallen lukt met een dieet meestal nog wel. Ook daarna volhouden, dát is vaak het grootste struikelblok.

Soms is het lastig om precies de vinger op de zwakke plek te leggen. Waarom lukt het nu niet om een dieet vol te houden?

Lees verder

Bach bloesems

Bach bloesem mix: jouw persoonlijke samenstelling

Bach bloesems helpen jezelf te genezen. Maar daar moet je zelf ook wel wat voor doen. Want om jezelf te ontwikkelen zul je jezelf wel een spiegel moeten voorhouden. Wie ben je eigenlijk? En dan hebben we het niet over je beroep, of dat je getrouwd bent en wat je naam is.

Waar wordt jij blij of verdrietig van?

Wat houdt je bezig op een dag?

En, nog veel belangrijker: wat zit jou emotioneel en geestelijk gezien in de weg om “je beste zelf” te zijn?

Lees verder

school stress verminderen

School stress verminderen | van basisschool naar brugklas

School stress verminderen bij pubers. Ze staan er om bekend dat ze lui zijn. Die rust hebben ze nodig, omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Dat kost veel energie. Te veel druk, geeft stress.

 “Als iedereen wat meer lui zou zijn. Dan zou iedereen wat minder stress hebben. En een stuk gelukkiger zijn”.     Roland van Campenhout (1944) Vlaams muzikant.     

Lees verder