Bach bloesems

Bach bloesem mix: jouw persoonlijke samenstelling

Bach bloesems helpen jezelf te genezen. Maar daar moet je zelf ook wel wat voor doen. Want wat past er bij jou: dan moet je opeens gaan nadenken over wie je echt bent. En dan hebben we het niet over je beroep, of dat je getrouwd bent en wat je naam is. Maar waar wordt jij blij of verdrietig van. Door het gebruik van bachbloesems leer je dingen over jezelf. Over je reacties, je gevoelens en je angsten. Kun je die (h)erkennen en accepteren van jezelf. Of stop je het liever weg.

Lees verder

school stress verminderen

School stress verminderen | van basisschool naar brugklas

School stress verminderen bij pubers. Ze staan er om bekend dat ze lui zijn. Die rust hebben ze nodig, omdat hun hersenen nog in ontwikkeling zijn. Dat kost veel energie. Te veel druk, geeft stress.

 “Als iedereen wat meer lui zou zijn. Dan zou iedereen wat minder stress hebben. En een stuk gelukkiger zijn”.     Roland van Campenhout (1944) Vlaams muzikant.     

Lees verder

bach bloesem overgang

Bach bloesem overgang | Zo maak je er het beste van ツ

De overgang is een periode waar veel vrouwen tegenop zien. Deze Bach bloesem overgang blog geeft tips over hoe je het beste maakt van deze periode en welke Bachbloesems je daarbij kunnen ondersteunen.

In dit artikel neem ik je mee door mijn eigen ervaringen met de overgang. Hoe ik het eerst, net als de consensus, zag als iets dat lastig was, met de nodige kommer en kwel. Om er daarna dankzij een heel bijzonder boek achter te komen dat het een kwestie van mindset is.

En natuurlijk ga ik je ook vertellen welke Bachbloesems goed bij deze periode van je leven passen!

De overgang, daar sta je niet bij stil als je 42 bent. Tenminste: ik niet. Vanaf dat ik ongesteld werd, heb ik veel last gehad van hormonen en de bijbehorende stemmingswisselingen. Dat was ik dus wel gewend. Het viel pas op toen ik niet meer ongesteld werd. Gelukkig wordt er steeds meer aandacht aan besteed in de media. De overgang is allang geen taboe meer om erover te praten!

Lees verder

Rustgevende kruiden voor ontspanning en evenwicht

7 rustgevende kruiden voor natuurlijke ontspanning

Ontspanning is vaak lastig. We kunnen ons over allerlei dingen zorgen maken. Van alledaagse dingen tot grotere problemen. Bij een gezonde bezorgdheid zie je geen beren op de weg en kun je goed relativeren wat er aan de hand is. Wanneer de angst toeslaat, wordt het een ongezond bezorgdheid. Het lukt dan meestal niet meer om reëel te blijven. Dan ontstaat er stress. Stress die bovendien, door het tempo van ons huidige leven, voortdurend op de loer ligt. In dit artikel ontdek je 7 rustgevende kruiden, waarmee je op een natuurlijke manier tot rust kunt komen. Zo houd je zelfs in roerige tijden het hoofd koel.

Lees verder

affirmaties positieve gedachten

Affirmaties: positieve gedachten die je leven leuk maken

Wij mensen denken wat af de hele dag. Niet alleen positieve, maar ook sombere gedachten. Gedachten komen en gaan, als onbewuste affirmaties. Van de meeste gedachten zijn  we ons niet eens bewust. Gelukkig maar!  Want volgens geleerden hebben we 40-60 duizend gedachten per dag. Tijd om ons bewust te worden van onze gedachten en hoe we de verbinding kunnen maken tussen lichaam en geest.

Lees verder

katten karakters

Katten: 12 karakters en waarom je daar wel of niet voor kiest

Je moet er van houden: katten. Heb je dan toch besloten een kat te nemen? Dan is de eerste vraag: een kitten of een asielkat. Natuurlijk is het karakter ook belangrijk. Wil je daar meer over weten, dan is Astrologie voor katten van Traudl & Walter Reiner echt een leuk boekje om te lezen. Digibach geeft een impressie van de verschillende sterrenbeelden. Met voorbeelden van bijpassende bachbloesems.

Lees verder

wond eerste hulp

Wond of kneuzing: Natuurlijke EHBO bij zomerse ongemakken

Wat is een wond: dat is een beschadiging aan het lichaam. Die beschadiging kun je makkelijk oplopen als je in de zomer veel buiten bezig bent. Een schaaf wond, snij wond, kneuzing. Tijd heelt alle wonden: net als de natuur wonden kan genezen, en daar allerlei middeltjes voor heeft. Digibach behandelt in de reeks “natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken” in een aantal blogs verschillende onderwerpen. Deze week nummer 4 en tevens de laatste: de wond.

Lees verder

Brandwonden: natuurlijke eerste hulp bij zomerse ongemakken

Het is zomer: de tijd van vakantie, lekker naar buiten. De eerste hulp koffer is dan niet het eerste waar je aan denkt. Ben je voorbereid, ook voor de behandeling van kleine brandwonden? Of je die nu oploopt bij het barbecueën of doordat je door de zon verbrand bent. Om optimaal te genieten van het buitenleven is het verstandig voorbereid te zijn op deze zomerse ongemakken.

Lees verder