Bach bloesem Sweet Chestnut | Bij geestelijke kwelling

Bach bloesem: Sweet Chestnut
Bach bloesem Sweet Chestnut

Bach bloesem Sweet Chestnut is voor geestelijke kwelling tot het uiterste. Het gevoelsleven heeft het punt bereikt, waarop het niets meer kan verdragen. Je hebt je best gedaan om alle spanningen te weerstaan, maar bent nu de wanhoop nabij.

  • Categorie: moedeloosheid en wanhoop

Dr. Edward Bach geschreven:” Dit is de aangewezen remedie voor die vreselijke, schrikbarende geestelijke wanhoop als de ziel zelf aan vernietiging schijnt bloot te staan; voor de hopeloze wanhoop van hen die het gevoel hebben dat zij de grens van hun uithoudingsvermogen hebben bereikt”.

De Sweet Chestnut toestand is geestelijke kwelling tot het uiterste. Men is op het punt, dat men voelt dat men niet meer kan verdragen. Heel hard geknokt om de spanning te weerstaan, nu lijkt alles voor niets geweest. Zowel in het verleden als in de toekomst. Een gevoel van totale uitputting en eenzaamheid.

Een biografie vanSweet Chestnut, ook bekend als tamme kastanje

De tamme kastanje is familie van de beuken en eiken. Vaak wordt gedacht dat deze boom familie is van de paardenkastanje (White Chestnut) maar dat is dus niet zo. De verwarring is ontstaan omdat de vruchten op elkaar lijken. Onder gunstige omstandigheden kan de tamme kastanje 300 jaar oud worden.

Als oude reus kan hij wel een stamomtrek bereiken van 20 meter. Deze boom houdt van veel zon. De tamme kastanje heeft zijn naam te danken aan de Griekse Stad Kastanéia in Pontus. Dit is een historische landstreek aan de kust van het Zwarte Meer waar men hem op grote schaal cultiveerde. De Romeinen veranderden zijn naam in Castanea.

Er bestaat een legende over een kolossale tamme kastanje, van 2000 – 4000 jaar oud. Hij word de boom  van 100 paarden genoemd. Volgens de legende werd in 1308 Giovanna, koningin van Aragon, op weg naar de Etna door een regenbui werd overvallen. Zij en haar gevolg van wel 100 man konden gelukkig onder een tamme kastanje van kolossale afmetingen schuilen.

Deze intussen holle boom met een omtrek van 68 m leeft nog steeds. Hij lijkt op een groep bomen die samengegroeid zijn. Uit onderzoek is gebleken dat zij een gemeenschappelijke hoofdwortel hebben. Men schat de leeftijd van deze boom op 2000-4000 jaar.

bach bloesem sweet cestnut

Sweet Chestnut gebruik je bij diepe geestelijke wanhoop

Dit is echt het gevoel van met de rug tegen de muur staan. Zo volledig in de put omdat men is vastgelopen in de problemen. En niet meer weet hoe die het hoofd te bieden. Toch hebben deze types wel een sterk karakter. Ze beheersen hun verdriet en laten niemand iets merken. Het is een proces dat je eigenlijk ook alleen moet doormaken. Mensen kunnen willen helpen, maar kunnen je last niet overnemen.

Werking bach bloesem Sweet Chestnut

De positieve werking van deze remedie zorgt ervoor dat men weer vertrouwen krijgt in de toekomst, het geloof in de goede afloop. En het geloof dat men er uiteindelijk niet alleen voor staat in het leven. Omdat ze beter afstand van het probleem kunnen nemen, zien ze vanuit de horizon een streep licht op zich afkomen waardoor alles niet meer zo donker lijkt.

Sweet Chestnut als Bach bloesem geeft bevrijding van wanhoop en neerslachtigheid en een gevoel van innerlijke steun. Soms helpt de (her)ontdekking van het geloof in een hogere macht en deze om hulp te kunnen vragen.

Extra ondersteuning bij Sweet Chestnut gemoedstoestand

Verdiep je erin waarom wij mensen op aarde zijn. Wat zijn jouw levenslessen. Een mooi boek hierover is: “waarom wij naar de aarde kwamen” van Hans Stolp. Het helpt je om anders te denken over de problemen die je het hoofd moet bieden.

Probeer je ook zoveel mogelijk te ontspannen in de natuur. En maak kennis met alle ontspannende middelen die de natuur te bieden heeft, zoals rustgevende kruiden. Bekende voorbeelden zijn kamille en lavendel.