9 Bach bloesems bij depressie. Hoe helpt Bach bij neerslachtigheid?

We krijgen regelmatig de vraag hoe Bach bloesems bij depressie kunnen helpen. In dit artikel ontdek je hoe Bach bij een depressie een steuntje in de rug kan geven. De bloesems in dit artikel gebruiken we zelf met grote regelmaat in de persoonlijke mixen die we samenstellen.

Hoewel geen enkele Bach bloesem depressie – zonder professionele ondersteuning van een therapeut – zal verdrijven, zijn er verschillende bloesems die kunnen ondersteunen bij de belangrijkste symptomen.

In dit artikel:

Ontdek hoe het gebruik van Bach bij depressie je kan helpen weer wat gemakkelijker naar jezelf te lachen
Ontdek hoe het gebruik van Bach bij depressie je kan helpen weer wat gemakkelijker naar jezelf te lachen

Welke Bach bloesems bij depressie?

Deze Bach bloesems bij depressie gebruiken wij regelmatig

Om er achter te komen welke Bach bloesems bij depressie het meest geschikt zijn, kijken we naar de symptomen die bij een depressie horen en hoe jij ermee omgaat.

In dit artikel bespreken we een aantal van de belangrijkste. Zo ontdek je welk van deze Bach bloesems het beste past bij waar jij last van hebt.

Disclaimer over Bach bloesems en depressie

Depressie komt overal ter wereld voor. Alleen al in Nederland krijgt 1 op de 5 volwassenen ermee te maken.

Allereerst is het dus belangrijk om je te beseffen dat je niet de enige bent, en dat een depressie niets is om je voor te schamen.

Verder willen we benadrukken dat het bij een depressie belangrijk is om professionele hulp te zoeken.

Bach bloesems bij depressie zijn géén alternatief voor die professionele hulp. Wel kunnen ze – eventueel in overleg met je behandelaar – een goede aanvulling zijn. Om als het ware de scherpste randjes van je emoties en gevoelens af te halen.

welke bach bloesem bij depressie

Bach en depressie op basis van symptomen

Een depressie kan zich op veel verschillende manieren uiten. Er is dan ook niet één wondermiddel dat een depressie kan verdrijven.

Sowieso is Bach therapie überhaupt geen wondermiddel. Het biedt ondersteuning bij bepaalde emotionele en gevoelsmatige schommelingen. Daarom bespreken we hieronder voor gevoelens die vaak samengaan met een depressie, welke Bach bloesem daarbij past.

Weinig energie. Geen zin hebben om iets te ondernemen

Vanaf het moment van wakker worden, zie je er al direct tegenop om aan de dag te gaan beginnen. Alsof je tegen een donkere berg aan zit te kijken en niet wet hoe je die weg moet krijgen. Door je volle hoofd en mentale moeheid, omdat je teveel indrukken moet verwerken raak je (tijdelijk) uitgeput. Hornbeam helpt om weer een helder hoofd te krijgen.

Gelatenheid, apathie en prikkelbaarheid

Als alle levensvreugde en innerlijke motivatie is verdwenen, ontstaat een chronische onverschilligheid. Dat betekent dat je schikt in je lot en geen moeite meer doet om nog iets van je leven te maken. Om je uit deze toestand te krijgen, voegen we vaak Wild Rose toe aan een mix voor iemand die hier last van heeft.

Moeite met slapen, of juist veel slapen

Hoe zit het bij jou als het niet goed met je gaat? Ben je dan iemand die veel slaapt en zich terugtrekt uit de werkelijkheid en in je eigen fantasie? Dan is Clematis een waardevolle toevoeging aan jouw mix. Deze Bach bloesem helpt je weer in het hier en nu te leven en je niet door je depressie te laten meetrekken.

Heeft de negatieve toestand waar je in beland bent je mentaal uitgeput? Dan is Olive de juiste keuze. Deze bloesem geeft je weer kracht en vitaliteit.

Heb je juist moeite met slapen? Klaproos is één van de meest gebruikte Bachbloesems bij slaapproblemen. De bloesem geeft rust en bescherming tijdens de nacht.

Spontane huilbuien

Op momenten van radeloze wanhoop, kun je alleen maar huilen.

Op zich is huilen een goede manier om je spanning kwijt te raken. Maar wanneer de geestelijke kwelling niet te verdragen is of maar aan blijft houden, dan kan Sweet Chestnut je wat meer innerlijke kracht en vertrouwen geven.

Een negatief zelfbeeld, gevoel van waardeloosheid of schuldgevoel

Als je zelf vooral de nadruk legt op jouw persoonlijk gebrek en tekortkomingen, word je daar natuurlijk niet vrolijker van. Ben je vooral onzeker en heb je weinig zelfvertrouwen?

Kies dan voor Cerato.

Heeft het gevoel van waardeloosheid vooral te maken met schuldgevoel? Pine helpt bij het aanpakken van je schuldcomplex, zodat je fouten leert accepteren en er niet te lang bij stil blijft staan door erover te piekeren.

Het kan ook zijn dat je niet bewust bent van negatieve energieën van mensen uit je omgeving en dat je denkt dat die negativiteit van jou is. De combinatie remedie Bescherming zorgt ervoor dat je beter bij jezelf blijft in negatieve situaties. Dat geeft ook meer (zelf)vertrouwen.

Voel je ook beter, met een Bach advies op maat

Alles wat je hoeft te doen om de eerste stap te zetten, is dit formulier invullen.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/
Geplaatst in Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.