Bach Olive | Verfrist lichaam en geest

Bach bloesem: Bach Olive

Olive helpt om te luisteren naar de eigen behoeften van het lichaam en het niet meer uit te putten. Je voelt je verfrist in geest en lichaam.

bach bloesem Olive

Wanneer alle reserves zijn opgebruikt, en er sprake is van totale geestelijke en lichamelijke uitputting dan is bach bloesem Olive de juiste remedie.

  • Categorie: onvoldoende interesse in het heden

Meestal gaat het om mensen die minder sterk zijn en dan laten ze zich ook nog beroven van het laatste restje energie omdat ze geen ‘nee’ kunnen zeggen. Hierdoor komen ze steeds in situaties terecht die veel van hen vergen en kunnen ze de zware inspanningen niet aan. Ze zien er bleek en vermoeide uit en weten ‘s morgens al niet hoe ze de dag door moeten komen.

De werking van Bach remedie Olive

Olive hersteld de vitaliteit, geeft kracht en vitaliteit aan de vermoeide geest en het vermoeide lichaam. De positieve levenskracht van Olive is groot. De reserves worden weer opgebouwd en men durft hier ook weer op te vertrouwen. Het vertrouwen in het leven komt terug. Daarbij wordt men ervan bewust niet te veel hooi op de vork te nemen.

 Olive helpt om te luisteren naar de eigen behoeften van het lichaam en het niet meer uit te putten. Je voelt je verfrist in geest en lichaam.

Uitspraken die Bach Olive types zouden kunnen doen

“Ik ben afgemat tot het uiterste en beschik niet over de minste levenslust”

“Ik krijg tranen in mijn ogen van de uitputting”.

Een biografie van Bach Olive, oftewel de olijfboom

De altijd groene olijfboom is al eeuwen oud.  Een langzaam groeiende boom met lange smalle bladeren die grijsgroen van kleur zijn.

De olijfboom bloeit in de lente, de bloempjes groeien vanuit de oksels en per aar groeien wel 20-30 witte bloempjes. De boom heeft een dikke stam en lange wortels. Hij staat bekend als de weldoener voor de mensheid en is altijd het teken van vrede en harmonie geweest. 

De vruchten van deze boom, de olijven zijn bekend als voedsel. Minder bekend is de toepassing in geneesmiddelen of cosmetica. Hoewel je de laatste tijd steeds meer olijfzeep tegenkomt. Echt een aanrader, je krijgt er een heerlijk zachte huid van. 

Bach bloesem Olive

Ontstaan van deze toestand

Hoe kom je in een situatie terecht die door Bach Olive wordt aangepakt? Daar kunnen een aantal aanleiding voor zijn. Het zijn stuk voor stuk aanleidingen die ervoor zorgen dat je energiereserves uitgeput raken. Opgebrand en uitgeblust.

  • Door een langdurige en slopende ziekte die de vitaliteit heeft uitgeput.
  • Een langdurig familie conflict zoals rondom een erfenis kan iemand totaal uitputten.
  • Mensen met een vol en druk leven die alle reserves opmaken en te weinig tijd hebben om bij te tanken.

Extra ondersteuning bij Olive gemoedstoestand

Zorg voor voldoende nachtrust, bijvoorbeeld met thee om lekker te slapen. Natuurlijk is het ook goed om meer te weten over onderwerpen als energie. In de Chakratherapie leer je meer over de energie vanuit de chakra’s en wat blokkades met je energiehuishouding doen.

En ontspannen in de natuur en voldoende frisse lucht binnen krijgen is zeker goed bij een gebrek aan energie.

Etherische olie van Basilicum verfrist geest en lichaam. Deze olie kun je verdampen in een waterverdamper.

Tot slot: eet gezonde voeding die rijk is aan energie, zoals granen, groente en fruit.