Bach druppels keuzehulp, gratis advies en persoonlijke service

Bach druppels werken het beste wanneer je de druppels combineert die passen bij jouw uitdagingen of hulpvraag.

Daarvoor kun je bij ons een gratis en vrijblijvend advies aanvragen. Of gebruik de keuzehulp hieronder en ontdek de best passende druppels bij verschillende problemen.

In totaal zijn er 38 Bach bloesem remedies, ingedeeld in 7 categorieën. Daarmee maken we nu een eerste selectie van Bach remedies die bij jou passen.

De mixen die je vindt bij de verschillende categorieën kunnen nog steeds op jouw hulpvraag worden afgestemd. Dit kun je in het bestelproces aangeven als je dat wilt, maar het hoeft natuurlijk niet.

Hieronder vind je van iedere Bachbloesem druppels soort een korte beschrijving en de druppels die erbij horen.

De verschillende categorieën Bach druppels en hun werking

1. Het lijden aan angsten

Angst komt vaak voor uit een gebrek aan focus op wat echt en belangrijk is. Doordat je te veel in je hoofd leeft. Hoe vaak zien we niet met angst en beven op tegen een gebeurtenis die nog moet plaatsvinden, waar we helemaal geen invloed op hebben?

2. Bach druppels bij onzekerheid

Iedereen is wel eens onzeker, maar voor sommige mensen gaat het zo ver dat zichzelf maar opnieuw blijven uitvinden. Vertrouwen in jezelf en het pad dat je volgt zijn belangrijk, maar dat vertrouwen moet wel uit jezelf komen. Daar heb je namelijk veel meer aan dat wanneer je voortdurend moet blijven zoeken naar bevestiging van buitenaf.

3. Onvoldoende interesse in het heden

Bach bloesem olive aan de plant
Olive zoals de meeste mensen hem aan de plant kennen

Ben jij iemand die altijd maar bezig is met zorgen voor morgen, of die juist eeuwig kan blijven piekeren over een gemaakte fout of gênante situatie? Dat is menselijk, maar het kan je aardig in de weg zitten. Zorgen maken over iets waar je geen invloed (meer) op hebt, is zonde van de energie.

4. Alleen voelen, eenzaamheid

dit is impatiens, een veelgebruikte bach bloesem
Impatiens

Hoewel we meer verbonden zijn dan ooit, wordt eenzaamheid een steeds groter probleem. Social media zorgen ervoor dat we “echt” contact, persoonlijk contact, steeds meer beginnen te verwaarlozen in ruil voor porren, likes en shares. Steeds meer mensen voelen zich chronisch alleen, ook al zijn ze voortdurend omringd door mensen. Het gemis aan echt contact, of echt begrip, gaat dieper dan de oppervlakte.

5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën

Vervain bachbloesem
Vervain kan helpen het slapen gemakkelijker te maken

Deze categorie is voor mensen die altijd met alle winden meewaaien. Flexibiliteit en inschikkelijkheid zijn bewonderenswaardige eigenschappen. Het wordt een probleem, wanneer ze je eigen mening en eigen inbreng in de weg staan. Ook jouw stem mag gehoord worden! Ook kan deze categorie Bach bloesem slapen helpen bevorderen, doordat ze piekeren wegnemen.

6. Voor moedeloosheid en wanhoop

Deze remedies helpen bij een gebrek aan zelfvertrouwen, of wanneer iemand overweldigd raakt door de hoge verwachtingen van een leidinggevende of de omgeving. Ook voor mensen die door tegenslag verbitterd zijn geraakt en het vertrouwen in de goedheid van het leven zijn verloren. Kan ondersteunen bij het verwerken van schokkende of traumatische gebeurtenissen, en de gebruiker helpen de moed om door te gaan terug te vinden.

Bach bloesem Larch
Larch helpt meer vertrouwen te hebben in jezelf

7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen

Bezorgd zijn om anderen, of medeleven kan doorslaan in té goede bedoelingen. Omdat je het zo goed bedoelt, of omdat je overspannen raakt door het zorgen voor anderen kun je soms uit het oog verliezen dat je de ander geen ruimte meer geeft. Deze bachbloesems kunnen je helpen om je evenwicht weer terug te vinden.

8. Bach druppels voor stress situaties

Rescue druppels zijn een vooraf samengestelde Bachremedie, die bestaat uit de bloesems Impatiens, Star of  Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose en Clematis. Zoals je in het bovenstaande overzicht kunt zien, combineert de remedie daarmee werkzame bestanddelen tegen eenzaamheid, wanhoop, angst en een gebrek aan interesse in het heden.

Bach Rescue: een klein momentje van geborgenheid en veiligheid
Bach Rescue druppels: een klein momentje van geborgenheid en veiligheid

Rescue is daarmee een goed middel tegen plotselinge paniekaanvallen, of malende zorgen. Doe vier druppels Bach Rescue in een glas water. Dit drink je vervolgens rustig op, waarbij je erop let met je volle aandacht bij het glas en het water te blijven. Wees je bewust van iedere slok: in combinatie met de remedie zelf helpt dit je om je gedachten tot bedaren te brengen.

Behalve als druppels, is Rescue ook verkrijgbaar als pastilles of spray. Wij raden echter de druppels aan omdat het rustig drinken de werking bevordert.

Pssst. Weet je het niet helemaal zeker? Dan zullen we je een geheimpje vertellen…

Op maat samengestelde Bach druppels werken namelijk altijd beter dan een kant-en-klaar mix. Daag ons maar eens uit! Omschrijf in het formulier hieronder waar je Bach druppels voor zoekt. Per mail ontvang je dan een vrijblijvend en gratis advies.

Gratis advies? Zo gepiept…
Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Pas na het mailtje bepaal jij of je die druppels wilt bestellen. Zo kun je dus eerst ontdekken of de voorgestelde druppels je aanspreken.

Bach druppels ervaringen

Jolanda – de Bach consulent van DigiBach – heeft nu ruim 25 jaar ervaring met het samenstellen van Bach druppels op maat. Een greep uit reacties van klanten die zij in de loop der jaren heeft gekregen:

  • Dankzij de bachbloesem mix durf ik nu veel meer van mezelf te laten zien. Ik ga nu zelfs exposeren met de schilderijen die ik gemaakt heb. 
  • Sinds ik bachbloesems gebruik, voel ik mij een stuk rustiger. Nu wil ik nog leren om meer dingen los te laten. Fijn dat bachbloesems mij daar bij kunnen helpen.
  • Mijn zoontje is een stuk rustiger in de klas nu hij bachbloesems is gaan gebruiken. Dat valt de juf op! Hij ziet er nu ook minder tegenop om naar school te gaan.
  • Ik ben zo blij dat mijn lieve hond nu gewoon mee kan als ik op visite ga, zonder dat hij naar andere mensen begint te grommen.

Veelgestelde Bach druppels vragen

Hoe gebruik je Bach druppels?

Bach druppels kun je het beste in een persoonlijke mix laten samenstellen door een Bach consulent. Deze druppels neem je vervolgens driemaal daags in, vier druppels per keer. Je druppelt ze op de tong. Vind je dat niet lekker? Dan kun je ze ook door een glas drinken mengen.

Waar kan ik Bach druppels kopen?

Bach druppels kan simpel en veilig via onze webshop. Je kunt de druppels los bestellen, of direct door ons laten samenvoegen tot jouw ideale mix. Zo krijg je precies de druppels die je nodig hebt en ben je veel voordeliger uit!

Werken Bach druppels ook voor dieren?

Bach druppels werken ook voor dieren.. Wij hebben verschillende honden, katten en paarden behandeld, tot tevredenheid van hun baasjes. En tot blijdschap van de dieren zelf natuurlijk!

Is het gelukt jouw ideale Bachbloesem druppels samen te stellen?

We hopen dat dit overzicht je een eerste idee geeft welke druppels bij jou passen. Vind het toch lastig om te bepalen wat jij nodig hebt? Laat ons je dan gratis en vrijblijvend adviseren. Vul het formulier in, dan krijg je zo snel mogelijk een reactie van ons!

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/