Bach bloesem gebruik

Bach druppels keuzehulp: gebruik

Bachbloesem remedies zijn vloeibare tincturen, op basis van een aftreksel van de bloesems met alcohol (voor de houdbaarheid). Net zoals bijvoorbeeld bij de Homeopathische geneeswijze, zijn het geen chemische middelen of medicijnen. Bachbloesems ondersteunen een proces van bewustwording en groei. Het is dus geen wondermiddeltje, dat alle problemen laat verdwijnen als sneeuw voor de zon!

Bach therapie werkt met deze Bach bloesems
De 38 bloesems die worden gebruikt in Bach therapie

Verder zijn Bachbloesems niet bedoeld om lichamelijke klachten te behandelen. De remedies werken op de emotionele gemoedstoestand en het type mens dat je bent. Op onze website kun je de uitgebreide beschrijving lezen en kijken of het herkenbaar is. 

We claimen hiermee ook geen geneeskundige werking. Het is per persoon verschillend hoe je op de Bachbloesems reageert. Dit is mede afhankelijk van je eigen insteek bij het gebruik: hoe je eigen inzet is om te veranderen. En, de ene persoon is nu eenmaal gevoeliger voor de werking dan de ander.

Voor meer informatie over het samenstellen van de mix, verwijzen we je naar onze Bach bloesem therapie startersgids. Hieronder lees je verder hoe je de remedie het beste gebruikt.

Innemen

Een persoonlijke mix bach bloesems
Je krijgt je remedie in een handig pipetflesje toegestuurd.

De bachbloesem mix wordt geleverd in een 20 ml flesje, met pipet. Dit maakt het makkelijk om de druppels te doseren. Je kunt rechtstreeks in je mond druppelen, maar dan moet je wel oppassen dat je de mond niet raakt met het pipetje. Daarmee kunnen er eventueel bacteriën in het flesje komen, wat kan de inhoud kan bederven. Je kunt de druppels ook op een lepeltje doen, of door het drinken. 

Gebruik je het flesje niet meteen? Bewaar het in de koelkast. Dan is het langer houdbaar.

Hoeveel Bach druppels is de juiste dosering?

Je neemt de bachbloesem mix in als druppels, 3x per dag neem je 4 druppels. Het is een belangrijk onderdeel van de werking van de bachbloesems, als je ze 3x over de dag verdeeld inneemt. 

Volwassenen, kinderen of dieren die gevoelig reageren op de werking van de bachbloesems kunnen beginnen met een lagere dosering. Dan begin je 1x per dag met 4 druppels en bouwt het langzaam op naar 2x per dag en uiteindelijk 3x per dag. 

Het heeft geen zin om meer druppels per keer in te nemen, dat zal de werking in ieder geval niet versterken. Het is vooral zonde voor je portemonnee, omdat je flesje eerder leeg is. 

Kun je ook teveel innemen?

Zelfs al zou je het flesje in 1x leegdrinken, dan kan het geen kwaad. Bachbloesems zijn onschadelijk en kennen geen bijwerkingen.

Toch raden we niet aan om de dosering van drie maal daags vier druppels te overschrijden. Dat heeft namelijk geen toegevoegde waarde, en is dus vooral zonde van je druppels.

Innemen voor dieren

Bachremedie voor honden
Je hond weer lekker in zijn vel met Bach remedies

Voor dieren geldt dezelfde dosis, al is het vaak lastig om het rechtstreeks in hun bek te druppelen. Dan kun je de druppels toevoegen aan het drinkwater, in het eten of op een stukje vlees. Vaak lukt het dan ook niet om het 3x per dag te geven, maar dan is het ook goed als 2x per dag wel lukt!

Lees meer over Bach therapie voor:

Honden

Katten

Bachbloesem gebruik navulling

Bij ons kun je ook een navulling van 5 ml bestellen. Dit is een bewuste keuze, om de kosten laag te houden. En uiteindelijk bestaat een flesje bachbloesem mix een groot deel uit water.

Giet de inhoud van het 5 ml flesje in het 20 ml flesje dat je al had en vul het aan met bronwater: klaar voor gebruik! Het is wel verstandig om het 20 ml flesje even te steriliseren in kokend water.

Het gebruik van Bachbloesems is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Bij aanhoudende klachten of bij twijfel is het ook altijd goed om de huisarts te raadplegen. 

Oud Hollandse spreuk: Je bent niet ongelukkig door wat je hebt meegemaakt, maar je bent ongelukkig door de manier waarop je ermee omgaat. Bachbloesems kunnen je daar een handje mee helpen!