Bachbloesems voor je kind. Wat moet je weten en hoe werkt het?

Bach bloesem > Bach therapie > Voor je kind

Kinderen reageren heel goed op bloesemremedies. Omdat ze nog zuiver, open en eerlijk in hun emoties zijn is het niet zo moeilijk om be bijpassende remedies te vinden. Dit kan veranderen als kinderen geen goede ervaringen hebben met het uiten van emoties. Of als ze ouder worden en op een leeftijd komen dat ze niet alles meer met hun ouders delen. Bachbloesems kind: dit is wat ze kunnen doen!

Bachbloesems kind: de natuur en kinderen horen bij elkaar!

Bachbloesems voor kind en meer begrip

Als kinderen merken dat huilen zorgt voor een afwijzende houding van ouders of andere volwassenen, dan zullen ze steeds minder snel deze emoties laten zien. Dan hou je het liever voor je, dan dat je een verontwaardigde reactie of straf krijgt. Bachbloesems kind als emotionele ondersteuning. 

Geen begrip maakt een kind op den duur oneerlijk en zeer bedreven in ontwijkend gedrag

Het is in een gezin met meerdere kinderen ook best lastig: je wilt niemand voortrekken, maar niet ieder kind heeft dezelfde aanpak nodig. Dan moet je er rekening mee houden, dat wat voor het ene kind goed is, dat het voor het andere kind weer averechts kan werken. Dat is ook een hele klus voor ouders.

Bachbloesems helpen het kind met emoties

Ieder kind heeft zijn eigen emoties, onhebbelijkheden en karaktertrekken. En wat je steeds meer hoort, dat een kind hoog sensitief is. Wat dat inhoud en de passende bachbloesems op maat, lees je in onze blog over dit onderwerp.

Dat is het uitgangspunt, net als bij het zoeken naar de juiste bloesemremedies.

Het is niet de bedoeling om een kind te veranderen omdat je er als ouder last van hebt. Je moet het als ouder belangrijk vinden dat je kind zichzelf beter leert kennen en door de bloesemremedies zichzelf beter leert kennen en leert om te gaan met de moeilijkere karaktertrekken.

Bachbloesems helpen kinderen dan ook om zichzelf te veranderen, maar niet omdat het gedrag ongewenst is. Omdat het gedrag voortkomt uit iets wat het kind dwars zit.

Zo kan een Bach bloesem kinderen helpen

Een voorbeeld:

  • Wanneer een kind niet goed in z’n vel zit en niet oplet wat hij doet. Deze dagdromer vlucht weg in een fantasiewereld. Hier helpt de bloesemremedie Clematis om weer in het hier en nu te leven.
  • Voor een kind dat last heeft van woede uitbarstingen en driftbuien en snel van streek is. Of als een kind ‘s nachts in bed plast. De bachbloesem Cherry Plum kan het kind helpen meer zelfbeheersing te ontwikkelen en om dwanggedachten te laten verdwijnen.

De werkwijze van DigiBach

Het voordeel van mijn werkwijze is, dat ik in de loop der jaren goed heb leren inzoemen op het kind en wat het nodig heeft. Vooral handig als een kind de emoties niet goed kan uiten. De bachbloesems ondersteunen het proces van verandering wat een kind gaat doormaken. Het kan soms zijn, dat het na één flesje nog niet is opgelost. dat is van tevoren nooit goed te zeggen. iedereen reageert weer anders op de bachbloesems. 

Lees meer over mijn werkwijze op de pagina bach therapie.

Bach voor kinderen, persoonlijk samengesteld

Bach therapie werkt met op maat gemaakte mixen. Dat zijn de druppels die moeten worden ingenomen, samengesteld uit de verschillende bloesem extracten.

Ben je benieuwd wat zo’n mix op maat met de juiste Bach bloesems voor jouw kind kan betekenen? Vul het formulier hieronder in, dan neemt onze Bach consulent per e-mail zo snel mogelijk contact met je op. Geheel vrijblijvend uiteraard.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/