Yana kinderremedies

Bach bloesem overzicht: Yana kinderremedies

Yana kinderremedies:Yana-kinderremedies-bachbloesem

Deze remedies zijn niet alleen ondersteunend en helend voor kinderen, maar ook voor het innerlijk kind in ieder van ons. De Yana  kinderremedies zijn ook onderdeel van de Bachbloesem Remedies Nederland.

Concentratie

Een combinatie voor kinderen die moeite hebben met concentreren op hun bezigheden. Ze hebben hun hoofd niet bij hun werk omdat ze steeds wegdromen in hun eigen wereld. Kinderen die zich maar kort kunnen concentreren en niet stil kunnen zitten komen op school in de problemen. Op school is concentratie belangrijk. Net als dat structuur belangrijk is. Deze combinatie geeft mentale helderheid, structuur en overzicht. Het helpt kinderen beter te aarden en geeft plezier en vertrouwen. En wat zeker ook belangrijk is: het verbetert de integratie tussen de twee hersenhelften. Leren wordt makkelijker en informatie beter verwerkt.

Faalangst

Faalangst kan grote gevolgen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Omdat deze kinderen (te) hoge eisen aan zichzelf stellen krijgen ze het gevoel dat het nooit goed genoeg is. Dit maakt ze onzeker en het schoolwerk wordt een zware opgave. De lat voor jezelf te hoog leggen kan blokkades veroorzaken, waardoor er niets meer uit je handen komt. Deze combinatie van remedies geeft het kind meer vertrouwen. het verhoogt de eigen liefde en versterkt de eigen waarde.

Pesten

Het komt regelmatig voor dat kinderen elkaar pesten. Vaak zit er een oorzaak achter waarom kinderen pestgedrag vertonen. De oorzaak kan zijn dat het kwetsbare en gevoelige kinderen zijn, die zelf ook gepest worden.  En die hun gevoelens op een verkeerde manier uiten. Door gebruik van deze samenstelling helpt het kind om positief met anderen om te gaan.  Deze remedie helpt kinderen die gepest worden sterker te worden, hun grenzen beter aan te geven. Hierdoor worden ze zekerder van zichzelf en stralen dat dan ook uit.

Scheiding

Wanneer ouders gaan scheiden is dat heel ingrijpend voor kinderen. Hun hele vertrouwde wereld staat op zijn kop. Deze remedie biedt kinderen ondersteuning in dit proces van leren omgaan met de nieuwe situatie. Bij alle emoties die er bij een scheiding horen kan het kind wel een steuntje gebruiken. Emoties zoals: verdriet en los laten van de oude situatie. Want bij een scheiding horen nu eenmaal ook  grote veranderingen.

Goede nacht

Als een kind ‘s avonds niet wil (kan) slapen of wakker wordt kan dat komen doordat het kind bang is. Bang om alleen te zijn, bang in het donker. Angstige momenten, ingrijpende gebeurtenissen en veranderingen die overdag gebeuren, worden ‘s nachts verwerkt. Deze remedie helpt het kind de angst te overwinnen, geeft een sterk gevoel van bescherming. Het kind gaat vol vertrouwen de nacht tegemoet. Deze remedie heeft ook goede resultaten behaald bij bedplassen.

Gevoelig

Voor gevoelige kinderen, die moeite hebben om zich staande te houden. Deze kinderen voelen zich snel gekwetst en onbegrepen. Hierdoor kunnen ze zichzelf terug trekken of worden extra opvallend in hun gedrag. Het kind durft zich niet te laten zien, uit angst gekwetst te worden. Deze combinatie helpt kinderen sterker te worden en vertrouwen te hebben in zichzelf.

Ontspannen

Als kinderen onder druk staan en daardoor veel spanning opbouwen. Dit kun je zien aan spanningen die ze opbouwen in het lichaam: strakke koppies, gespannen handen, heel druk worden, over alert zijn en een kort lontje hebben. Deze remedie helpt om spanningen los te laten en de balans van het gevoelsleven te herstellen.

Loslaten

Helpt kinderen om angst, verdriet, verlies of vastzittende (nare) gedachten gemakkelijker los te laten. Bijvoorbeeld een opmerking die iemand gemaakt heeft, kan lang blijven hangen bij een kind. De remedie zorgt voor meer ruimte en lucht.

Openheid

Sommige kinderen durven hun gevoelens niet te uiten, of durven zich niet te laten zien. Ze schermen zich af en zijn gesloten. Zelfs als ze hard vallen of zich pijn hebben gedaan, verbijten zij hun pijn. Of als ze door anderen gekwetst worden reageren ze snel: “niet erg hoor”. Deze kinderen kunnen zich ontspannen en hun gevoel uiten als ze zich veilig voelen. Let vooral op kleine signalen, waarmee ze aangeven contact te willen of behoefte hebben om zich te uiten.