Welke Bachbloesem bij stoppen met roken?

Welke Bachbloesem heb ik nodig? > Welke Bachbloesem bij stoppen met roken?

Zelf heb ik nooit gerookt, maar ik heb genoeg rokende mensen in mijn directe omgeving gekend om te weten: stoppen met roken is niet makkelijk. Wat mij bij al die mensen op viel, is dat het niet alleen een kwestie is van lichamelijk afkicken. Er zit ook een sterk psychologisch en emotioneel aspect bij!

Dat zette me aan het denken welke Bachbloesem bij stoppen met roken zou kunnen helpen. Welke Bachbloesems passen er bij de meest voorkomende struikelblokken en emotionele uitdagingen? Welke kunnen jou misschien net dat steuntje geven om door te zetten en het vol te houden?

Hoe Bachbloesem bij stoppen met roken kan ondersteunen

Let op: Bachbloesems zijn geen alternatief voor een reguliere behandeling. Ook voor stoppen met roken is het zeker geen wondermiddeltje. We bespreken hier uitsluitend welke bloesems je een extra steuntje kunnen geven bij het omgaan met de emoties die stoppen met roken oproept.

Daarnaast is het belangrijk om je ervan bewust te zijn dat het geen kwestie is van deze bloesems door elkaar mengen om een mix te krijgen die jou gaat helpen stoppen met roken.

Bachbloesems werken het beste wanneer ze in een persoonlijke mix op jou worden afgestemd. Zoals je zult zien is de lijst ook behoorlijk lang: niet iedereen heeft dezelfde nodig! Vraag dus vooral een gratis en vrijblijvend consult aan, als je advies wilt over welke bloesems het beste bij jou passen.

Ik gebruik regelmatig deze Bachbloesems om stoppen met roken te helpen ondersteunen:

Hulp via de huisarts

Gelukkig is er tegenwoordig ook hulp bij het stoppen met roken, via de huisarts. Op de website van “ik kan stoppen” kun je er alles over lezen. Zeker goed om daar gebruik van te maken. De bachbloesems kunnen je hierin extra ondersteunen om de moeilijke momenten op te vangen.

De beste manier om te stoppen, is nooit meer een sigaret opsteken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien heb je iets aan de tips die de Brijder geeft.

Doorbreek je rookgewoonte

Als je stopt met roken, merk je opeens welke gewoontes je hebt bij het roken van een sigaret. Bijvoorbeeld, een sigaret opsteken bij je bakkie koffie of na het eten. Herkenbaar? Om je te ondersteunen bij de verandering van leefwijze, kun je Walut gebruiken. En om te voorkomen dat je niet in herhalingen blijft vallen, zodat het niet lukt om oude patronen te doorbreken, kun je Chestnut Bud gebruiken.

welke bachbloesem bij stoppen met roken

Omgaan met een leven zonder sigaret

Opeens wordt je met een aantal emoties en gevoelens geconfronteerd, goed om je te realiseren dat die erbij horen. Dan kun je opeens verlangen naar die goeie oude tijd, dat je nog plezier had in het roken. Honeysuckle helpt je om in het hier en nu te blijven. Sombere gevoelens, die je gewend was weg te roken, kun je nu aanpakken met Agrimony of Gentian. Kijk maar welk type bij jou past! Natuurlijk is het ook verleidelijk om jezelf te wentelen in zelfmedelijden op momenten van eenzaamheid. Dit vraagt om Heather, om dit patroon te doorbreken en te kunnen genieten van de goede momenten.

Welke bachbloesem bij stoppen met roken: lastig om “nee” te zeggen

Als je gestopt bent met roken, ben je lange tijd best kwetsbaar. Want als mensen in je omgeving nog wel roken, zie er dan maar eens vanaf te blijven omdat het moeilijk kan zijn om “nee” te zeggen. Centaury helpt je om je grenzen aan te geven. En Pepermunt maakt je mentaal sterker, zodat je het vol kunt houden. Krijg je last van een schuldgevoel, als het een keer niet gelukt is om “nee” te zeggen: Pine helpt je om te accepteren dat het erbij hoort.

Wat ga je doen met afkickverschijnselen

Krijg je last van afkickverschijnselen, zoals spanning, onrust, prikkelbaar/ongeduldig zijn, angst, slaapproblemen en concentratieproblemen? Rescue is een eerste hulp remedie, maakt rustiger bij spanning en angst. En Crab Apple is een reinigende remedie, voor zowel lichaam als geest. Of laat je adviseren voor een persoonlijke bachbloesem mix om je te ondersteunen in dit proces. Dit kan prima naast de behandeling via de huisarts of bijvoorbeeld de Brijder. Het is wel verstandig om dit ook met je behandelaar te overleggen.