Welke Bachbloesem bij rouwverwerking?

Welke Bach bloesem heb ik nodig > Welke Bachbloesem bij rouwverwerking?

Een rouwproces verloopt in verschillende fasen. Hoe je een rouwproces beleeft is voor iedereen anders. Dus welke Bachbloesem bij rouwverwerking werkt voor jou, is geen standaard gegeven.

Toch gaan we op deze pagina zo goed mogelijk op een rijtje zetten welke Bachbloesems bij rouwverwerking vaak gebruikt worden. Ook ontdek je welke bloesems passen bij de specifieke onderdelen van rouwverwerking.

Spring snel naar:

Overzicht van Bachbloesems bij rouwverwerking

Schok te boven komen

Alleen achterblijven

Ontkenning

Verdriet verwerken

Emoties en oude pijn

Van rouw tot acceptatie

Overzicht van Bachbloesems bij rouwverwerking

Zoals gezegd is het heel persoonlijk welke Bachbloesem bij rouwverwerking het beste werkt. Iedereen rouwt anders, iedereen zit anders in elkaar en bij iedereen hebben andere delen van het rouwproces de boventoon.

Toch is er wel degelijk een rode lijn te vinden in Bachbloesems die we vaak gebruiken bij een persoonlijke mix voor rouwverwerking.

Deze Bachbloesems zijn bij rouwverwerking vaak gebruikt:

Leven in een roes door de schok

Na het overlijden van een dierbare is de schok en het verdriet groot. Te groot om in één keer te verwerken. Star of Bethlehem helpt bij het verwerken van de schok. Vaak komen mensen daardoor ook in een roes. In deze roes ben je vooral gericht op het regelen van de uitvaart en alles wat daarbij komt kijken. Je leven wordt geleefd door het hele gebeuren.

Alleen achterblijven: in een gat vallen

Na deze periode komt het besef dat de ander er echt niet meer is, en kun je een enorme leegte ervaren. Door die enorme leegte, eenzaamheid en het gevoel in een gat te vallen, kun je jezelf behoorlijk kwijt raken. Soms heb je daarbij hulp van een luisterend oor en een arm om je heen. Bij het gevoel van hopeloosheid, kan Gorse een extra steuntje geven om het vertrouwen te vinden om moeilijkheden te overwinnen.

Welke bachbloesem bij rouwverwerking
Door het gevoel van leegte kun je behoorlijk eenzaam zijn in gezelschap!

Ontkenning van het gebeuren

Soms kan het nodig zijn, om een tijdje te doen alsof er niets gebeurt is. Een periode van ontkenning is eigenlijk een afweermachanisme, om te kunnen overleven. Lukt het iemand niet om weer in het hier en nu te gaan leven, omdat hij/zij blijft hangen in het verleden, helpt Honeysuckle. Herinneringen aan het verleden worden waardevolle ervaringen die een plekje krijgen.

Welke bachbloesem bij rouwverwerking: loskomen van het verdriet

Uiteindelijk komt er toch een moment dat de emoties los gaan komen en dat het rouwproces op gang komt. Het is dan fijn om rescue bij de hand te hebben, voor de momenten dat de emoties te overweldigend worden. Een fijne remedie is Engelwortel: geeft vertrouwen dat je er niet alleen voor staat in het leven.

Emoties, waarbij ook oude pijn kan loskomen

Bij het loskomen van emoties, is het vaak lastig om dit met anderen te delen. Bij familie en vrienden uithuilen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Welke bachbloesem bij rouwverwerking en emoties: Water Violet helpt om je emoties te durven delen met anderen.

Geleidelijke rouwverwerking en voorzichtige acceptatie

Het kan lang duren, maar uiteindelijk begint de werkelijkheid steeds meer door te dringen en komt het besef dat je verder moet met je leven. Walnut helpt om verder te kunnen met je leven, zonder je te laten belemmeren door het verdriet. Zodat het verdriet uiteindelijk wel een plekje krijgt, maar niet je leven blijft beheersen. Het wordt tijd om nieuwe stappen te nemen en je leven opnieuw in te richten. Wanneer de emoties nog moeilijk te verteren zijn, kun je Pepermunt gebruiken om mentaal sterker te worden en problemen aankunt!