Welke Bachbloesem bij liefdesverdriet?

Welke Bachbloesem heb ik nodig > Welke Bachbloesem bij liefdesverdriet?

We maken allemaal dingen mee in het leven waarover we verdrietig kunnen worden. Eén van de dingen die voor groot verdriet kunnen zorgen is liefdesverdriet, ofwel luduvudu. Voor wie dat wel eens ervaren heeft (en wie niet?) weet dat het behoorlijk pijn kan doen. Dan is het juist fijn om te weten welke Bachbloesem bij liefdesverdriet gebruikt kan worden.

Iedereen gaat weer anders om met zijn of haar verdriet, dit hangt ook af van het type mens dat je bent en hoe je geleerd hebt met verdriet om te gaan. Maar ook hoe lang de relatie geduurd heeft en de manier waarop de relatie beëindigd is speelt zeker een rol. Goed om te weten dat het verwerken van liefdesverdriet veel tijd kost en dat je daar beste een steuntje in kan gebruiken met Bachbloesems.

Bachbloesems die je goed kunt gebruiken bij liefdesverdriet:

(Geen zorgen: dat advies is gratis. Daarna bepaal je zelf of je een persoonlijk mix wilt bestellen, speciaal voor jou samengesteld uit de Bach bloesems die passen bij wat jij nodig hebt!)

Welke bachbloesem bij liefdesverdriet verschijnselen

Met liefdesverdriet op zichzelf is natuurlijk niets mis. Het is iets waar we allemaal zo nu en dan doorheen moeten: het hoort bij het leven.

Vervelender zijn de verschijnselen waar je mee te maken krijgt. Zeker als je daar in “vast” komt te zitten en de gebeurtenis daardoor niet achter je lijkt te kunnen laten. Liefdesverdriet is heel normaal, erin blijven zwelgen kan je lelijk in de weg gaan zitten.

Verschijnselen die veel voorkomen bij liefdesverdriet zijn onder andere: weinig eetlust, slaapproblemen, boos en of teleurgesteld zijn, verdrietig, neerslachtig, machteloos, moe en futloos.

Liefdesverdriet verwerken is pijn lijden, zowel geestelijk als lichamelijk. De pijn in je hart én in je hoofd is geen aanstelleritis. Emotionele pijn wordt in hetzelfde deel van de hersenen verwerkt als lichamelijke pijn. Dus de pijn is 100% echt!

Hieronder vind je voor de belangrijkste “bijverschijnselen” van liefdesverdriet de Bachbloesem die daarbij kan ondersteunen.

Acceptatie

Negatieve emoties

Eenzaamheid

Vervallen in dezelfde fouten

Acceptatie dat de relatie over is

Liefdesverdriet verweken, begint bij het accepteren dat het uit is tussen jullie. In het begin blijf je in je hoofd herhalen hoe pijnlijk het allemaal is. Daardoor zullen de negatieve emoties niet verdwijnen. White Chestnut is de bachbloesem die helpt bij ongewenste gedachten. En als je toch weer wordt overvallen door paniek, dan helpt Rock Rose om het hoofd koel te houden en positieve afleiding te zoeken. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd om een gratis advies vragen, wed enken graag met je mee.

Negatieve emoties aanpakken met bachbloesems

De pijn die door de verschillende emoties wordt veroorzaakt, kun je met behulp van bachbloesems een plekje geven. Zoals Beech, als je de ander (en ook jezelf) wilt vergeven voor de pijn die je elkaar hebt aangedaan. Of Gentian bij neerslachtigheid. Bij gevoelens va haat en jaloersheid, kan Holly helpen om het gevoel van liefde te herstellen, zodat je niet langer hoeft te lijden onder jaloezie of haat. Ook fijn om altijd een flesje rescue bij de hand te hebben.

Eenzaamheid: je moet er zelf weer wat van maken.

En daar zit je dan, op de bank te mijmeren over hoe leuk het was samen. Voor je het weet leef je vooral met herinneringen. Lukt het je niet om weer de draad op te pakken in het heden, dan kan Honeysuckle je helpen om het verleden los te laten.

Verval niet in dezelfde fout met een rebound relatie

Het is heel verleidelijk om weer snel om een nieuwe relatie te stappen, en daarmee je liefdesverdriet te verwerken. Meestal werkt dat averechts, omdat de kans groot is dat deze relatie geen stand houdt. Misschien omdat je weer hetzelfde type uitkiest, of omdat je alleen maar troost zoekt. Bachbloesem Chestnut Bud helpt je bewust worden en niet in de valkuil te stappen van een vervangende relatie.

Welke Bachbloesem bij liefdesverdriet: bloesemremedies Nederland.

Bloesemremedies Nederland heeft ook een aantal remedies waar je wat aan zou kunnen hebben. Zoals Liefde, om je bewust te worden van de liefde voor jezelf. Of Regenboog, om oude patronen los te laten en creatieve talenten naar boven te halen, die je goed kunt gebruiken voor de nodige afleiding. Terra geeft kracht in moeilijke situaties en ruimt blokkades op, zodat je weer kunt herstellen.