Welke Bachbloesem bij concentratie

Welke Bachbloesem heb ik nodig? > Welke Bachbloesem bij concentratie?

Een storend geluid uit je omgeving, zoals de buren die de tv weer eens hard aan hebben staan. Of je eigen malende gedachten of ongeduld kunnen er oor zorgen dat het niet lukt om je te concentreren op waar je mee bezig bent.

Dit zijn zes veelgebruikte Bachbloesems bij concentratie problemen:

Voor een goede concentratie is aandacht belangrijk. Meestal is het wel zo, dat als je met veel plezier ergens mee bezig bent, dat het concentreren geen probleem is. Dan hoor je niet eens wat er om je heen gebeurt en ben je niet bezig met je omgeving. Herkenbaar?

Wat kunnen storende factoren zijn, waardoor jij je laat afleiden, en welke bachbloesems bij die storende factoren passen? We denken graag met je mee!

bach bloesem concentratie

Welke bachbloesem bij concentratie voor een deadline

Bij het werken onder druk, bijvoorbeeld als je een deadline moet halen, is het belangrijk dat je een heldere kalme geeft hebt. Cherry Plum helpt je om rationeel te denken en te handelen in stress situaties, zodat jij je hoofd koel kunt houden om te presteren.

Drukte van de buitenwereld als storende factoren

Als je er vooral mee bezig bent wat anderen van je denken, leid dat af van waar je mee bezig bent. Slaapmutsje helpt met ontspannen en het loslaten van je zorgen en het druk maken om de buitenwereld. En helpt je ook beschermen tegen prikkels uit de buitenwereld door er voor te zorgen dat je minder “open staat” voor de wereld om je heen.

Piekeren en malende gedachten

Gedachten die door je hoofd blijven rondmalen kunnen een stoorzender zijn als het gaat om concentratie. Met Bachbloesem White Chestnut zorgt voor een heldere geest en helpt de gedachtenstroom onder controle te houden.

Welke bachbloesem bij concentratie en dromerigheid

Soms is het heerlijk om je terug te trekken in je eigen droomwereld. Bijvoorbeeld als je alle drukte en gedoe even zat bent. Maar natuurlijk niet wenselijk om je terug te trekken uit de werkelijkheid als je op school of op je werk bent. Clematis helpt om interesse in het hier en nu te krijgen, en plezier te hebben in het leven.

Concentratie problemen door irritatie en ongeduld

Voor snelle denkers, die geen geduld hebben, is Impatiens een goede bachbloesem om te gebruiken. Door je ongeduld neem je niet de tijd om de juiste stappen te nemen en geconcentreerd aan een opdracht bezig te zijn. Een extra steuntje voor meer geduld en begrip.

Wakker liggen van je werk / zorgen maken om anderen

Ben jij iemand die zich snel zorgen maakt om anderen? Die zorgen kunnen je behoorlijk in de weg zitten, vooral als je constant bang bent dat je dierbaren iets over komt. Of wanneer het niet meer lukt om een professionele afstand te houden tot de problemen op je werk (wakker liggen van je werk). Dan is Red Chestnut aan te bevelen.

Welke Bachbloesem bij concentratie voor kinderen op school

De combinatie Concentratie, van Yana Kinder Remedies is speciaal voor kinderen die zich moeilijk op hun werk kunnen focussen. Sommige kinderen kunnen dromerig zijn, en zich lekker in hun eigen wereldje terug trekken. Anderen hebben maar een korte concentratieboog en zijn snel uitgekeken. Of het missen van structuur voor onrustige kinderen kan zorgen voor concentratie problemen. Deze combinatie geeft mentale helderheid, om zo het concentreren makkelijker te maken.