Welke Bachbloesem bij angst?

Welke Bachbloesem heb ik nodig? > Welke Bachbloesem bij angst?

Het hebben van angsten hoeft niet alleen maar negatief te zijn. Gezonde angst houd ons waakzaam en alert op gevaren. Het wordt een ander verhaal als dit omslaat in overdreven alertheid en constant het gevoel te hebben dat overal gevaar loert. Op deze pagina ontdek je welke Bachbloesem bij angst helpt die je in de weg zit!

Spring naar:

Overzicht van Bachbloesems bij angst

Overvallen door paniek

Angst voor bekende dingen

Bang om zelfbeheersing te verliezen

Angst zonder reden

Overbezorgdheid voor anderen

Rust hervinden bij angst

Faalangst bij kinderen

Welke Bach bloesem bij angst: een overzicht

Dr. Bach heeft zijn bachbloesems onderverdeeld in zeven groepen. Eén daarvan is het lijden aan angst. Welke Bachbloesem volgens Dr. Bach bij angst horen, bespreken we hieronder. Hier hebben we zelf Terra (Bloesemremedies Nederland) en Faalangst (Yana kinderremedies) nog aan toegevoegd.

Wij gebruiken vaak deze typen Bachbloesem bij angst:

Overvallen worden door paniek

Wanneer je in een crisissituatie terecht komt, zoals een ongeluk, een ernstige ziekte, een natuurramp of andere bedreigende situaties waarin je moet zien te overleven, gebruik dan Rock Rose. Dat geld ook voor nachtmerries. Door de angst en stress die de situatie oproept, kun je tijdelijk blokkeren en niet meer in staat zijn om te handelen. Terwijl je juist je hoofd koel moet houden om kalm en moedig te kunnen handelen in noodsituaties

Welke bachbloesem bij angst

Welke bachbloesem bij angst voor bekende dingen

Welke bachbloesem bij angst kan een mens zoal gebruiken? Noem een angst met een bekende oorzaak, en Mimulus weet er raad mee. Het gaat om angsten die horen bij het leven van alledag, zoals bang zijn voor de tandarts, voor de hond van de buren, om in de lift te stappen, om ziek te worden, om alleen te zijn. Vaak komt hier ook verlegenheid bij. Dit zijn een aantal voorbeelden, en er zijn er nog veel meer te bedenken! Mimulus helpt om te handelen met moed en innerlijke kracht.

Bang om de zelfbeheersing te verliezen

Er zijn situaties waarin je zo wanhopig kan worden, dat je bang wordt van jezelf. Vooral omdat je het gevoel hebt dat je in woede kunt uitbarsten en bang bent dat je jezelf niet in de hand kunt houden. Door je diepe neerslachtigheid kun je ook bang zijn voor de toekomst. Cherry Plum helpt een heldere kalme geest te krijgen.

Welke bachbloesem bij angst zonder aanwijsbare reden

Ken je dat? Opeens heb je een kippevel moment en je weet niet waar dat vandaan komt. Dat je denkt: “ik ben zo bang, maar ik weet niet waarvoor”. Zo’n onbestemde angst, of angstige voorgevoelens geven een gevoel van ongerustheid. Dit kan je zowel ‘s nachts (in een nachtmerrie) als overdag overvallen. Voordat jouw fantasie met je aan de haal gaat, is het goed om Aspen te gebruiken. Deze remedie geeft een gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid.

Overbezorgdheid en angst dat een dierbare iets overkomt

Doe je wel voorzichtig? Een gezonde dosis bezorgdheid, daar is niets mis mee. Het wordt anders als het overbezorgdheid wordt en je altijd het ergste vreest. Of voor mensen in de zorg, die hun werk niet los kunnen laten. Red Chestnut kalmeert overdreven angsten en zorgt er voor dat je niet wakker ligt van bezorgdheid of van je werk!

Eerste hulp voor angsthazen

Terra maakt rustiger bij angst en geeft kracht in moeilijke situaties die angst oproepen. Net als rescue, waarvan je eigenlijk altijd een flesje bij de hand moet hebben voor noodsituaties.

Kinderen met faalangst

Sommige kinderen zijn zo onzeker, of hebben iets meegemaakt waardoor ze het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn. In plaats van durven mee te doen in de klas, hebben ze een angst ontwikkeld om zich te laten horen. Yana kinderremedie Faalangst geeft het kind weer vertrouwen en versterkt de eigenwaarde.