Bachbloesem keuzehulp. Test jezelf & complete info over Bachbloesems

Bachbloesems werken het beste wanneer ze echt zijn afgestemd op wat jij nodig hebt. Maar soms is het best lastig om te bepalen welke Bachbloesem past bij waar jij tegenaan loopt.

Welke Bachbloesems heb jij nodig? En hoe gebruik je die bloesems in je dagelijks leven? Op deze pagina vind je praktische informatie en verschillende manieren om te ontdekken welke Bachbloesems bij jou passen en hoe je daar dé perfecte samenstelling van laat maken.

Heb je daar geen tijd voor (of zin in)? Dan kun je ons natuurlijk ook gewoon (gratis en vrijblijvend) om advies vragen 👇

Inhoud van deze keuzehulp:

Zo werkt het bestellen van een Bachbloesem mix

Een Bach bloesem mix werkt het beste wanneer hij volledig op jouw uitdagingen is afgestemd. Dat werkt als volgt:

 1. We moedigen je (met de tips op deze pagina) aan om zelf te ontdekken welke Bachbloesems jij nodig hebt. Een belangrijk onderdeel van Bachtherapie is namelijk de bewustwording van jouw uitdagingen en blokkades.
 2. Heb je een selectie kunnen maken? Mooi! Stuur ons een mailtje met jouw bestelling of shop hier je mix op maat, dan stellen we de mix voor je samen. Omdat je van iedere bloesem maar een paar druppels nodig hebt, is dat veel voordeliger dan wanneer je hem zelf zou samenstellen.
 3. Kom je er niet uit? Geen nood! Laat ons weten waar je tegenaan loopt, dan krijg je van ons een gratis persoonlijk advies voor jouw Bachbloesems.
 4. Besluit je dat je de mix wilt bestellen? Dan betaal je eenvoudig via een tikkie of overschrijving. Wij stellen de mix dan voor je samen en sturen hem naar je op.

Welke Bachbloesem past bij jou?

Maar hoe kom je er achter welke Bachbloesem je nodig hebt? Er zijn verschillende manieren om dat te ontdekken.

1. Een simpele Bach bloesem test op categorie

In totaal zijn er 38 verschillende Bach bloesemremedies, verdeeld in 7 groepen van emoties.

 1. Het lijden aan angsten: Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum, Aspen, Red Chestnut.
 2. Onzekerheid: Cerato, Scleranthus, Gentian, Gorse, Hornbeam, Wild Oat.
 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu: Clematis, Honeysuckle, Wild Rose, Olive, White Chestnut, Mustard, Chestnut Bud.
 4. Eenzaamheid: Water Violet, Impatience, Heather.
 5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën: Agrimony, Centaury, Walnut, Holly.
 6. Moedeloosheid en wanhoop: Larch, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak, Crab Apple.
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen: Chicory, Vervain, Vine, Beech, Rock Water.

Meer informatie over de verschillende categorieën vind je in onze Bach druppels keuzehulp.

Een simpele Bach bloesem test bestaat uit het selecteren van de categorieën die jou aanspreken. Lees vervolgens de beschrijvingen van de de bloesems die daarbij genoemd worden.

Welke spreken jou aan? Waarom? Als je dat voor jezelf onder woorden kunt brengen, is de kans groot dat het een Bach bloesem is die bij je past.

2. Bach bloesem op uitdaging kiezen

Heb je een specifiekere uitdaging waar je een steuntje bij zoekt? Dan heb je vast iets aan dit overzicht van welke Bachbloesems daarbij passen:

Net als bij de verschillende categorieën kan dit je een eerste idee geven van welke Bach bloesem (of combinatie van bloesems) bij jou past. Kom je er niet uit of staat jouw uitdaging er (nog) niet tussen? Vul dan het formulier hieronder in en je krijgt zo snel mogelijk een gratis en vrijblijvend advies van ons.

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

3. Welke Bachbloesem je nodig hebt begint bij het begrijpen van je uitdaging(en)

Bachbloesems maken gebruik van de levensenergie. Zoals bijvoorbeeld in een mooie bloementuin. Hier kun je niet alleen genieten van de schoonheid van alles wat groeit en bloeit. Maar ook van de uitstraling van de levensenergie die daar aanwezig is. Deze levensenergie wordt volgens de door Dr. Bach ontwikkelde methode opgevangen in bronwater.

Om duidelijk te krijgen welke Bachbloesem jij nodig hebt, moet je eerst het probleem van de “negatieve” emoties begrijpen. Want wat is eigenlijk een angst, wat is een onzekerheid, verlegenheid of schrik? Een angst is het ontbreken van het tegenovergestelde (moed). Door omstandigheden in je leven heb je dus maar één kant van de eenheid ontwikkeld.

Bach bloesem therapie helpt met het herstellen van die eenheid. Door deze verbinding ga je beter aanvoelen wat goed voor je is.

Bachbloesems herstellen de verbinding met je intuïtie.

Veel gestelde vragen over Bachbloesem

🌻 Wat is Bachbloesem?

Een Bachbloesem is één van de bloesems die door dokter Edward Bach werd opgenomen in zijn klassieke systeem om mensen te ondersteunen in hun emoties en gevoelswereld. Deze bloesems vormden de basis voor de 36 Bach bloesem remedies.

💸 Waar is Bachbloesem te koop?

Je koopt Bachbloesem in de meeste natuurwinkels. Ook vind je ze in onze Bachbloesem webshop, waar je bovendien een mix speciaal voor jou op maat kunt laten maken. Daarmee ben je doorgaans goedkoper uit dan de bloesems zelf los te kopen.

💧 Hoe moet je Bachbloesem innemen?

De Bachbloesems die jij nodig hebt gaan samen in een mixflesje, dat wordt aangevuld met bronwater. Van die mix neem je viermaal daags vier druppels in. Bijvoorbeeld bij iedere maaltijd, om het makkelijk te onthouden.

Bachbloesem werking

Iedere Bachbloesem heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens (zowel volwassenen als kinderen) en dier. Door het gebruik van een Bachbloesem leer je gebruik te maken van je eigen unieke kwaliteiten. Je kunt het vergelijken met een spirituele leraar: het helpt je, samen met jou om je lessen te leren. De bedoeling is dat je niet alleen maar “wakker” gemaakt wordt, maar dat je zelf ook in beweging komt om tot bloei te komen.

Bachbloesems helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden. De werking is uniek, omdat je met deze therapie aan je (negatieve)emoties/gevoelens en je innerlijk kunt werken.

Bachbloesem ervaringen

In de loop der jaren hebben we heel wat mensen mogen helpen bij het vinden van de juiste Bachbloesems om hun uitdagingen te overwinnen. We nodigen je uit om meer over hun Bach bloesem therapie ervaringen te lezen om te bepalen of het ook iets voor jou is.

Bachbloesem en honden

Honden blijken bijzonder gevoelig voor de juiste Bachbloesem. We hebben daarom veel tevreden hondenbaasjes onder onze vaste klantenkring. Benieuwd hoe het jouw trouwe viervoeter kan helpen? Op onze Bachbloesem hond pagina vind je meer informatie.

welke bachbloesem heb ik nodig

Wanneer beginnen Bachbloesems te werken?

Hoe lang het duurt voordat de bloesems gaan werken hangt af van de omstandigheden. In acute situaties en noodgevallen kan Rescue direct resultaat geven. Of als je bijvoorbeeld uitgeput uit je werk komt kun je al snel het gunstige effect van Olive voelen.

Bij onevenwichtigheden die dieper geworteld zijn kan het langer duren voordat je merkt dat het werkt. Ook is het voor iedereen anders, afhankelijk van hoe gevoelig je bent hoe je op de Bachbloesems reageert.

Wat kun je voor resultaat verwachten?

Een goede vuistregel is, dat je na ongeveer 3 weken wel resultaat kunt verwachten.

Dat is ook ongeveer de tijd dat je met een flesje van 20 ml kunt doen (3 á 4 weken). Een leeg flesje biedt de mogelijkheid om weer opnieuw te bekijken welke Bachbloesems je nodig hebt. De bloesems dringen laagje voor laagje door tot de kern van het probleem (zoals een ui die wordt afgepeld). Daarom kan het dus zijn, dat je na een aantal weken een andere samenstelling Bachbloesems nodig hebt.

Dan begin je dus gewoon opnieuw met de tips van deze pagina om te testen welke Bachbloesems jij nodig hebt! Of stuur ons even een mailtje voor een herhaalrecept. Ook als we dat moeten aanpassen, krijg je dan van ons een mooie terugkerende klanten korting.

 welke bachbloesem heb ik nodig