Welke bachbloesem heb ik nodig? Zelf testen en ontdekken

Welke Bachbloesem heb ik nodig? Die vraag zien we natuurlijk vaak voorbijkomen.

We vinden het belangrijk om onze bezoekers en klanten zoveel mogelijk te informeren over de verschillende Bachbloesems en hun werking. Zo kun je eerst bepalen of het bij jou past. Daarna helpen we je om zoveel mogelijk te ontdekken welke Bachbloems je nodig hebt.

Een belangrijk onderdeel van bloesemtherapie, is namelijk de bewustwording van jouw uitdagingen en blokkades. Door een kant-en-klare remedie te bestellen, snijd je als het ware een belangrijk deel van dat bewustwordingsproces af. Daarom werken wij alleen met persoonlijk samengestelde mixen.

Hoe kom je er achter welke Bachbloesem je nodig hebt?

 1. Selecteer met de Bach druppels keuzehulp de Bachbloesems uit categorieën waar jij jezelf in herkent.
 2. Neem je verzamelde namen mee naar het Bachbloesems overzicht en lees de uitgebreidere beschrijvingen. Welke spreken je aan?
 3. Heb je een selectie kunnen maken? Mooi! Stuur ons een mailtje met jouw bestelling, dan stellen we de mix voor je samen. Omdat je van iedere bloesem maar een paar druppels nodig hebt, is dat veel voordeliger dan wanneer je hem zelf zou samenstellen.
 4. Kom je er niet uit? Geen nood! Laat ons weten waar je tegenaan loopt, dan krijg je van ons een gratis persoonlijk advies, inclusief omschrijving van de Bloesems voor die bewustwording. Daarna beslis je of je de mix wilt bestellen en betaal je eenvoudig via een tikkie of overschrijving.
 5. Bonustip: hieronder vind je een aantal boeken over Bachbloesems die we van harte aanbevelen om je te helpen op je zoektocht.

Bachbloesem: werking

Iedere Bloesemremedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens (zowel volwassenen als kinderen) en dier. Door het gebruik van een Bloesemremedie leer je gebruik te maken van je eigen unieke kwaliteiten. Je kunt het vergelijken met een spirituele leraar: het helpt je, samen met jou om je lessen te leren. De bedoeling is dat je niet alleen maar “wakker” gemaakt wordt, maar dat je zelf ook in beweging komt om tot bloei te komen.

Bloesemremedies helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden. De werking is uniek, omdat je met deze therapie aan je (negatieve)emoties/gevoelens en je innerlijk kunt werken.

 Welke bachbloesems zijn er

In totaal zijn er 38 verschillende bloesemremedies, verdeeld in 7 groepen van emoties.

 1. Het lijden aan angsten: Rock Rose, Mimulus, Cherry Plum, Aspen, Red Chestnut.
 2. Onzekerheid: Cerato, Scleranthus, Gentian, Gorse, Hornbeam, Wild Oat.
 3. Onvoldoende interesse in het hier en nu: Clematis, Honeysuckle, Wild Rose, Olive, White Chestnut, Mustard, Chestnut Bud.
 4. Eenzaamheid: Water Violet, Impatience, Heather.
 5. Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën: Agrimony, Centaury, Walnut, Holly.
 6. Moedeloosheid en wanhoop: Larch, Pine, Elm, Sweet Chestnut, Star of Bethlehem, Willow, Oak, Crab Apple.
 7. Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen: Chicory, Vervain, Vine, Beech, Rock Water.

Welke bachbloesem heb ik nodig: Bachbloesem kiezen

Bachbloesems maken gebruik van de levensenergie. Zoals bijvoorbeeld in een mooie bloementuin. Hier kun je niet alleen genieten van de schoonheid van alles wat groeit en bloeit. Maar ook van de uitstraling van de levensenergie die daar aanwezig is. Deze levensenergie wordt volgens de door Dr. Bach ontwikkelde methode opgevangen in bronwater.

Om duidelijk te krijgen welke bachbloesem je gaat kiezen, moet je eerst het probleem van de “negatieve” emoties begrijpen. Want wat is eigenlijk een angst, wat is een onzekerheid, verlegenheid of schrik? Een angst is het ontbreken van het tegenovergestelde (moed). Door omstandigheden in je leven heb je dus maar één kant van de eenheid ontwikkeld. De Bloesem therapie helpt met het herstellen van die eenheid. Door deze verbinding ga je beter aanvoelen wat goed voor je is.

Bachbloesems herstellen de verbinding met je intuïtie.

welke bachbloesem heb ik nodig

Bachbloesem boekentips

Bachbloesems als sleutel tot de ziel van M. Scheffer. Dit boek is er op gericht mensen op eenvoudige, speelse wijze leren om te gaan met de energetische kwaliteiten van Bachbloesems. Van haar ook het boek: Bachbloesem therapie.

Bachbloesem remedies stap voor stap van Judy Howard.  Je leert op heel directe wijze hoe je  het beste te werk kan gaan met bachbloesems en is tevens een beknopte inleiding op de denkwijze van Dr. Bach. Bach-remedies.

Opgroeien met bachbloesem remedies van J. Ramsel-Howard.
Opgroeien met Bach-bloesem-remedies richt zich op het gebruik van de bloesems bij de groeiperikelen van kinderen, onderverdeeld naar de diverse levensfases van baby tot jong-volwassene.

Genezing door bloemen van E. Bach. Dr. Bach heeft uitgaande van de homeopathie een geneesmethode ontwikkeld die gebruikmaakt van bloemenextracten. Lees meer hierover in zijn boek.

Werkboek Bachremedies van Stefan Ball. Het Werkboek Bach-remedies is in feite een 7-daagse cursus waarin je leert een selectie te maken om precies bij de juiste remedie uit te komen die op het, altijd weer unieke, individuele geval past.

Bloesemtherapie van Bram Zaalberg. Hij werkt sinds 1979 met bloesemremedies en maakt vanaf 1986 de bloesemremedies en de nieuwetijdremedies van Bloesem Remedies Nederland.

Bachbloesem test: leer jezelf kennen

Onder het kopje “welke bachbloesems zijn er” staat een overzicht van de verschillende bachbloesems.  Welke bachbloesem heb ik nodig? Ga voor jezelf na tot welke groep van emoties jouw klachten horen. Bijvoorbeeld: ben je angstig, maar weet je niet waarom: dat is  Aspen. Of ben je angstig omdat je overbezorgd bent dat jouw kind iets overkomt op weg naar school: dan heb je Red Chestnut nodig.  Voor iedere angst een bachbloesem!

Op welke manier je met jouw klachten omgaat of hoe je reageert in stress situaties zegt ook iets over jouw persoonlijkheid. Een mooi voorbeeld is altijd om te kijken hoe je reageert als je een dag hebt waarop alles mis lijkt te gaan. Probeer je zo luchtig mogelijk te reageren? Wil je niet laten merken dat je last hebt van de stress die dat met zich mee brengt? Dan ben je Waarschijnlijk een Agrimony type.

Of….ben je meer een Vine type, die door de stress alleen maar meer probeert alls op zijn eigen manier te doen. En over mensen heen walst om je zin te krijgen?

Eerlijk is eerlijk, het valt niet altijd mee om naar jezelf te kijken zoals je werkelijk bent. Sommige kanten van jezelf stop je liever weg of wil je niet zien.

Welke bachbloesem heb ik nodig: bachbloesems helpen jezelf te genezen. Maar daar moet je zelf ook wel wat voor doen. Zie het als een ontdekkingstocht. Op zoek naar wie je werkelijk bent.

“Genees Uzelf”. Dr. Bach.

Wanneer beginnen bachbloesems te werken

Hoe lang het duurt voordat de remedies gaan werken hangt af van de omstandigheden. In acute situaties en noodgevallen kan rescue direct resultaat geven. Of als je bijvoorbeeld uitgeput uit je werk komt kun je al snel het gunstige effect van Olive voelen.

Bij onevenwichtigheden die dieper geworteld zijn kan het langer duren voordat je merkt dat het werkt. Ook is het voor iedereen anders, afhankelijk van hoe gevoelig je bent hoe je op de bachbloesems reageert.

 Wanneer kun je resultaat verwachten

“Bachbloesems, en je problemen verdwijnen als sneeuw door de zon”. Dat kunnen we natuurlijk niet verwachten!

Een goede vuistregel is, dat je na ongeveer 3 weken wel resultaat kunt verwachten.

Dat is ook ongeveer de tijd dat je met een flesje van 20 ml kunt doen (3 á 4 weken). Een leeg flesje biedt de mogelijkheid om weer opnieuw te bekijken welke bachbloesems je nodig hebt. De remedies dringen laagje voor laagje door tot de kern van het probleem (zoals een ui die wordt afgepeld). Daarom kan het dus zijn, dat je na een aantal weken een andere samenstelling bachbloesems nodig hebt.

 welke bachbloesem heb ik nodig

Zelf bachbloesems mengen

Welke bachbloesem heb ik nodig: zelf een flesje samenstellen.

Natuurlijk kun je zelf heel goed je eigen flesje samenstellen als je die zelf hebt uitgezocht.

 • Een pipetflesje van 30 ml (dit steriliseer je door het even te komen in water met een beetje azijn).
 • Bronwater en een beetje brandy (om de mix langer houdbaar te maken).
 • Voorraadflesjes met de bachbloesems die je hebt uitgezocht.
 • Doe van iedere uitgezochte remedie 2 druppels uit het voorraadflesje in het 30 ml flesje. Goed schudden en klaar voor gebruik. 4 x daags 4 druppels innemen.

Het nadeel is, dat je verschillende flesjes moet kopen: van iedere remedie heb je maar 2 druppels nodig. Je kunt ook je eigen samengestelde mix aan mij doorgeven, dan maak ik voor €20,00 inclusief verzendkosten een flesje voor je.