Wat is sensi therapie en hoe kan het je helpen in balans te leven?

Sensi-Therapie is een therapei met een “holistische benadering”. Dat wil zeggen: gericht op de balans tussen lichaam en geest. Ontdek hoe in dit artikel.

De holistische aanpak wil zeggen dat sensi-therapie zowel geestelijke als lichamelijke klachten behandelt, maar ook de samenhang tussen die twee. Daarmee wordt de balans in het lichaam teruggebracht. Hiervoor worden verschillende technieken gebruikt. De sensi-therapeut is opgeleid om de beste behandeling te bepalen.

Kennisbanks: Natuurgeneeskunde --> Sensi-therapie

De oorsprong van sensi-therapie

Sensi-therapie is voortgekomen uit de Nieuwetijdskinderen Organisatie Nederland, opgericht in 1999. Doel: de spiritualiteit van kinderen (en volwassenen) in het dagelijks leven op een concrete wijze zichtbaar te maken.

Wat is sensi-therapie? Hier zie je een typische behandelkamer

De Stichting wilde een neutrale, overkoepelende organisatie zijn waarin alle denkrichtingen en vormen naast elkaar konden bestaan. Ze zijn aan de slag gegaan met vragen en behoeften die er waren bij ouders, onderwijzers en hulpverleners. Het symposium, “kind en nieuwe tijd” waarbij ik zelf in 2000 betrokken ben geweest, was een groot success. Misschien heb je er wel eens van gehoord, maar zit je al een tijd met de vraag “wat is sensi-therapie” nou precies?” Daar geef ik in deze blog een antwoord op, in samenwerking met Marjolijn van sensi-therapie praktijk In Essens.

Overprikkeling

hoogsensitief-overprikkeling sensi-therapie helpt!
Photo by Luca Upper on Unsplash

Kinderen en volwassenen staan in de huidige tijd bloot aan hoge belasting op zowel lichamelijk als psychisch gebied.

We moeten zogezegd veel ballen in de lucht houden!

Er wordt veel van ons verwacht en ook onze kinderen staan op jonge leeftijd al onder druk om te presteren, of raken overprikkeld.
Te vaak en ongemerkt wordt onze gezondheid ook negatief beïnvloed door een ongezonde leefomgeving, onverwerkte of weggestopte emoties en ongezonde voeding. Het aantal mensen die hoogsensitief zijn, neemt met de dag toe.

Allergieën, blokkades in onze energiebanen, emotionele disbalans, tekorten in ons lichaam… Ons lijf reageert, protesteert of blokkeert als de balans niet in orde is!

Wat betekend het om hoog sensitief (HSP) te zijn

Mensen die hoog sensitief zijn hebben vaak het gevoel dat ze iets mankeren of dat ze ‘gek’ zijn. Daarom is het belangrijk om feiten over je karaktertrek en je aangeboren persoonlijkheid te leren kennen.

HSP’s zijn zich zeer bewust van hun denken, voelen en handelen. Van al dat bewustzijn kun je heel vermoeid raken. Slechter gegrond zijn, makkelijker het contact met je lichaam of de realiteit verliezen horen daarbij: snel geboeid, snel vermoeid.

veel prikkels geven stress, sensi-therapie helpt daarbij
Van een veelheid aan prikkels kun je behoorlijk last hebben als HSP

HSP’s nemen veel subtiele informatie in zich op en gevoelig voor prikkels uit de omgeving. Daardoor ben je sneller overprikkeld, voel je jezelf niet prettig en raakt sneller geïrriteerd. Blozen, trillen, een snelle hartslag en niet kunnen nadenken zijn voorbeelden van symptomen. Niet te verwarren met angst, stress of onzekerheid.

Een goede eigenschap is wel dat je goed kunt zorgen voor anderen, omdat je de nood van anderen aanvoelt.

“Belangrijk is wel om te checken of de ander wel op jouw hulp zit te wachten (omdat hij/zij er nog niet aan toe is) en niet te vergeten ook goed voor jezelf te zorgen”.

Weer in balans met sensi-therapie

Een sensi-therapie praktijk brengt je lichamelijk en geestelijk weer in balans. Een goede energiedoorstroming is de essentie voor gezondheid. Het vermijden van stoffen waarvoor men overgevoelig is, het opruimen van gifstoffen in het lichaam en het opheffen van emotionele blokkades zijn de belangrijkste factoren voor een goede ‘energiehuishouding’.

Sensi-therapie helpt u verder!

Maar wat is sensi-therapie dan precies?

Uitgangspunt is de mens in z’n totaliteit, daar is de behandeling ook op gericht. Ziektebeelden komen voort uit combinaties van blokkades. Een klacht wordt maar al te vaak veroorzaakt door een onderliggend probleem of combinatie van problemen. Veel pijnen en chronische aandoeningen hebben een psychosomatische oorzaak.
Om oorzaken bloot te leggen en te behandelen, staan de sensi-therapeut diverse eenvoudige en onschuldige behandelmethoden ter beschikking. Denk bijvoorbeeld aan het wegnemen van spanningen met drukpuntmassage, of het herstellen van inwendig evenwicht met bijvoorbeeld bachbloesems.

De behandelingen worden uitgevoerd volgens protocollen die op effectiviteit zijn bewezen. De behandelmethoden blijken ook zeer doelmatig om de balans tussen lichaam en geest te herstellen

Samenvattend: wat is sensi-therapie?

Sensi-therapie richt zich “in essentie” op:

-het stimuleren van ontgiftingsproces van het lichaam,
-het opheffen van blokkades,
-het meten van mogelijke tekorten in het lichaam,
-het direct op gang brengen van het helingsproces.

Sensi-therapie is geschikt voor iedereen!
Alhoewel de therapie in oorsprong bedoeld is voor behandeling van hooggevoeligheid, is ze voor iedereen geschikt. Sensi-therapie wordt door kinderen en volwassenen vrouwen én mannen vaak ervaren als een warm bad. Benieuwd naar wat andere mensen vonden? Lees de sensi-therapie ervaringen van patiënten van praktijk In Essens.

Of zoek een sensi-therapeut bij jou in de buurt:

Geplaatst in Mindful & Lekker in je Vel.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.

Eén reactie

  1. Pingback: Geneeskrachtige stenen en de betekenis van edelstenen

Reacties zijn gesloten.