Wat doet Bach bloesem met mij? Werking op jouw emoties

In dit artikel neem ik je mee in de wereld en werking van Bach bloesems en ontdek je wat ze met jou kunnen doen. We bekijken de vraag “Wat doet Bach bloesem met mij?” vanuit verschillende invalshoeken:

  • Hoe is de Bach bloesem therapie ontstaan?
  • Wat doen Bach bloesems met je emoties?
  • Hoe ontdekte Dr. Bach de werking van de bloesemremedies?

Daarnaast vertel ik je ook over mijn eigen ervaringen en hoe ik op het spoor van deze mooie methode ben gekomen. Door te delen wat Bach bloesems met mij deden, hoop ik je te laten zien wat ze ook jou kunnen brengen.

wat doet Bach bloesem met mij

Wat Bach bloesems deden met Dr. Edward Bach

Een gevoelige en intuïtieve man kunnen we Dr. Bach zeker noemen. Een man met een veel inlevingsvermogen en medeleven voor mens én dier en een grote liefde voor de natuur. Als kind wist hij al dat hij arts wilde worden en had hij het verlangen om een simpele en natuurlijke geneeswijze te vinden. Eentje die door mensen zelf gebruikt kan worden. Geïnspireerd door de ideeën van Hahnemann en zijn Homeopathie heeft hij de bloesemessences gemaakt. 

Wat doen Bach bloesems voor jou?

Onze emoties beïnvloeden ons lichamelijk welzijn. Bachbloesems dragen een steentje bij om die emoties positief te beïnvloeden. Het is dus géén alternatief voor reguliere gezondheidszorg, maar kan daar een aanvulling op bieden.

Door zijn sterke verbondenheid met de natuur voelde hij intuïtief aan welke helende kracht een bloem had op een bepaalde gemoedstoestand. Als hij opeens een negatieve emotie had, wist hij dat hij naar een plant moest zoeken die hem een positieve oplossing kon geven. Hij ontdekte dat de ochtenddauw op een plant de helende effecten van de hele plant bevat. Vanuit deze ontdekking heeft hij zijn methode ontwikkeld.

Wat doet Bach bloesem met mij en met mijn emoties?

Positieve emoties en gevoelens hebben een positieve invloed op het immuunsysteem. Aan de andere kant hebben negatieve emoties, zoals angst, woede, jaloezie of schaamte een negatief effect op het immuunsysteem. Langdurig onderdrukken van deze emoties kunnen leiden tot een hoge bloeddruk en stress. En reken maar dat stress een stempel drukt op het lichaam! 

De eerste stap is dus om bij jezelf na te gaan welke negatieve emoties en karaktereigenschappen jou in de weg zitten. Het is niet altijd makkelijk om eerlijk naar jezelf te kijken, omdat we vooral bezig zijn om een zo mooi mogelijk beeld van onszelf te creëren.

Wat Bach bloesems met je doen, is je bewuster maken van je emoties en uitdagingen. Doordat de remedie je uitdaagt hier bewust mee aan de slag te gaan, helpt Bach bloesem je beter in je vel te zitten en evenwichtiger in het leven te staan.

Maar we kunnen allemaal in een periode van ons leven dingen meemaken, die ook negatieve emoties naar boven halen. Bachbloesems kunnen veel met je doen en je helpen om dit om te buigen naar positiviteit. Om je hierbij te helpen, kun je gebruikmaken van onze keuzehulp op de website. En natuurlijk denken we graag met je mee met een gratis advies. Hiervoor hebben we wel een beschrijving nodig van de klachten die je ervaart.

Wat Bach bloesem met je doet is je eigenlijk een spiegel voorhouden
Je zou kunnen zeggen dat wat Bach bloesems met je doen, is je een soort spiegel voorhouden en je meer van jezelf laten zien. Photo by Randy Jacob on Unsplash

Wat doet Bach bloesem met mij en hoe merk ik dat het werk?

De behandeling draait in de eerste plaats om inzicht, dus dat is ook waar je het eerste effect zult merken. Door het gebruik van Bachbloesems ga je beter begrijpen wat er met je aan de hand is. Het zet een proces van bewustwording in gang, waarin het belangrijk is om tekens te leren herkennen.

Deze tekenen kunnen zijn:

  • Een gevoel van opluchting of vreugde
  • Het gevoel dat er een last van je schouders valt
  • Een nieuw besef van je lichaam en jouw natuurlijke ritme
  • Het plotseling voelen en uiten van emoties die je jarenlang onderdrukt hebt. 

De energetische eigenschappen van bloemen versterken onze innerlijke kracht en brengen goede eigenschappen boven. Dr. Bach vergelijkt de werking van de bloesemremedies met het effect van prachtige muziek die onze geest verheft.

Mijn eigen ontdekkingstocht in de wereld van de Bach bloesems

Bij toeval ben ik door een tip in aanraking gekomen met de bloesemremedies in een periode van mijn leven dat ik ze heel hard nodig had. Hierdoor ben ik er over gaan lezen om te kijken welke bloesemremedie ik nodig zou hebben.

Wat Bachbloesem Gorse bijvoorbeeld met mij deed, was dat ik letterlijk een lichtpuntje in mijn donkere wereld van dat moment ging zien. Intuïtief wist ik gelijk, dat dit precies was wat ik nodig had.

Dat zijn die kleine signalen die ik al eerder noemde. Ze gaven mij het vertrouwen dat ik op de goede weg was. Ik heb daarna de hele set aangeschaft, want het smaakte naar meer.

Inmiddels zijn ze een deel van mijn leven geworden en hebben mij veel gebracht. Mijn manier van overleven is een passie geworden, die ik graag wil delen. Na een opleiding als Bachbloesemtherapeut, was ik er klaar voor om deze mooie methode te delen met anderen. Zo is DigiBach ontstaan, een informatieve website om een goed beeld te geven van de kracht van de Bachbloesems en wat ze voor jou kunnen doen.

Geplaatst in Bach therapie ervaringsverhalen, Over Bach bloesems.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.