Spirituele tijdschriften voor 2023: onze top 9

Met alle hectiek en drukte van de moderne wereld, is het ontzettend belangrijk om zo nu en dan een rustmomentje in te lassen. Een moment van reflectie en spirituele groei. Dat die momentjes in kleine dingen kunnen zitten, bewijzen de spirituele tijdschriften uit dit overzicht

Stuk voor stuk bieden deze tijdschriften je spirituele inzichten en momenten van bezinning. Spirituele groei draait niet om uitgebreide en ingewikkelde teksten of cursussen (al hebben yoga cursussen natuurlijk op hun eigen manier waarde): de kracht van ieder tijdschrift hieronder zit hem nu juist in de korte, behapbare artikelen vol wijsheid. Om tussen alle drukte van alledag even heerlijk mee weg te dromen.

Ben je klaar om jouw nieuwe favoriete spirituele tijdschrift te ontdekken? Dit is onze top 9! Je zult zien dat er ook internationale tijdschriften over spiritualiteit in de lijst voorkomen. In onze ervaring zijn dat tijdschriften die voor het grote publiek wat te specialistisch zijn, maar daardoor niet minder interessant om eens open te slaan in jouw spirituele zoektocht!  

dit zijn onze favoriete spirituele tijdschriften

1. Flow

Het tijdschrift “flow” is een absolute favoriet onder liefhebbers van spiritualiteit en mindfulness. Met prachtig vormgegeven pagina’s, inspirerende artikelen en creatieve activiteiten, biedt “flow” een unieke leeservaring. Het tijdschrift richt zich op het vinden van geluk in het dagelijks leven, het omarmen van imperfectie en het cultiveren van een bewust en creatief bestaan. Als dat geen spiritueel betrokken tijdschrift is… Meer informatie over dit prachtige spirituele tijdschrift vind je hier

2. Mindful

“Mindful” is een (Engelstalig) tijdschrift dat zich richt op het bevorderen van mindfulness in alle aspecten van het leven. Het biedt praktische tips en technieken voor het cultiveren van aandacht, aanwezigheid en meditatie. Met bijdragen van deskundigen op het gebied van mindfulness, psychologie en welzijn, biedt “Mindful” een schat aan informatie en inspiratie om bewust te leven.

3. Happinez

“Happinez” is een populair tijdschrift dat spiritualiteit en een gelukkig leven verkent. Het brengt artikelen over uiteenlopende onderwerpen, zoals zelfontdekking, persoonlijke groei, gezondheid, reizen en meer. Met prachtige fotografie en diepgaande interviews met inspirerende mensen uit de hele wereld, biedt “Happinez” een bron van positieve energie en wijsheid.

4. Yoga Magazine

Voor liefhebbers van yoga en mindfulness is “Yoga Magazine” een uitstekende keuze. Dit tijdschrift bevat artikelen over verschillende yogastijlen, meditatie, ademhalingstechnieken en gezonde recepten. Het biedt ook tips voor het integreren van yoga en mindfulness in het dagelijks leven, zowel op de mat als daarbuiten.

5. Psychologie Magazine

Hoewel “Psychologie Magazine” geen puur spiritueel tijdschrift is, bevat het vaak waardevolle artikelen over alles wat met je “mind” te maken heeft. Het tijdschrift onderzoekt de menselijke geest, emoties, relaties en persoonlijke groei. Met wetenschappelijk onderbouwde inzichten en praktische tips, biedt “Psychologie Magazine” een holistische benadering van welzijn.

6. Bodhi

“Bodhi” is een toonaangevend tijdschrift dat de diepte van spirituele wijsheid verkent. Het biedt artikelen over verschillende spirituele tradities, zoals boeddhisme, hindoeïsme, sjamanisme en meer. “Bodhi” richt zich op het ontwikkelen van een dieper begrip van het zelf, het verkennen van het transcendente en het vinden van innerlijke vrede.

7. The Mindfulness Bell

“The Mindfulness Bell” is een kwartaalblad dat zich specifiek richt op het beoefenen van mindfulness in de traditie van Thich Nhat Hanh. Het tijdschrift biedt inspirerende verhalen, gedichten en praktische oefeningen om aandacht en bewustzijn te creëren. Het is een waardevolle bron voor degenen die geïnteresseerd zijn in de toepassing van mindfulness in hun dagelijks leven.

8. Light of Consciousness

“Light of Consciousness” is een tijdschrift dat de nadruk legt op bewustzijn, spirituele groei en zelfrealisatie. Het bevat artikelen geschreven door spirituele leraren, filosofen en mystici, en biedt inzicht in verschillende spirituele tradities en wijsheidstradities. Het tijdschrift inspireert lezers om de grenzen van hun bewustzijn te verkennen en een dieper begrip van het leven te ontwikkelen.

9. Tricycle: The Buddhist Review

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het boeddhisme en de toepassing ervan in het moderne leven, is “Tricycle: The Buddhist Review” een uitstekende keuze. Dit tijdschrift biedt diepgaande artikelen over boeddhistische filosofie, meditatie praktijken, sociale kwesties en interviews met vooraanstaande boeddhistische leraren. Het is een waardevolle bron voor zowel beginners als ervaren beoefenaars.

Geplaatst in Mindful & Lekker in je Vel.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.