Natuurlijke manieren om tot rust te komen

In de huidige tijd waarin we allemaal steeds drukker zijn, is het belangrijk om ook op z’n tijd onze rust te pakken. Waar we eerder van 9 tot 5 werkte, zien we nu dat het ook heel normaal is om ‘s avonds thuis en ook in het weekend nog enkele mailtjes weg te werken. Omdat het van kwaad tot erger gaat, zien we ook dat het aantal mensen met mentale klachten zoals een burn-out steeds meer toeneemt. Des te belangrijker dus om extra goed voor je lichaam te zorgen en je lichaam voldoende rust te geven. Omdat veel mensen het lastig vinden om te kunnen bepalen wat voor hun lichaam goed is, hebben we enkele praktische tips waardoor jij tot rust kunt komen.

natuurlijke manieren om te ontspannen

Sporten

Sporten is voor veel mensen een goede uitlaatklep. Toch blijkt dat er de laatste tijd steeds meer mensen zijn gaan sporten. De voornaamste reden waarom dit gebeurde was simpelweg omdat ze geen tijd (meer) hadden. Sporten is ontzettend gezond en niet alleen voor ons lichaam, maar ook vooral voor onze geest. Door regelmatig te sporten kun je namelijk je zinnen even verzetten en je hoofd helemaal leegmaken. Vooral na een dag hard werken is dit ontzettend fijn. Je zult merken dat je je na een flinke work-out een heel ander mensen voelt. Vooral wanneer je na het sporten lekker warm gaat douchen en naar bed gaat. Kun je moeilijk in slaap komen? Probeer dan ook een voor dat je gaat slapen valeriaan pillen. Valeriaan is een natuurlijk middel dat gewoon bij de drogist te krijgen is.

Meditatie

Hoewel mediteren steeds populairder wordt, blijft er een grote groep mensen die hier niet de waarde van inziet. Ontzettend zonde! Wist je namelijk dat een dagelijkse meditatie sessie van 10 tot 15 minuten ervoor kan zorgen dat je je een heel ander mensen voelt. Door te mediteren kom je namelijk even helemaal tot jezelf, waardoor je alles wat er die dag is gebeurd van je af kunt laten glijden. Vooral voor mensen met een drukke baan en daarnaast een gezin is het zeker aan te raden om dit dagelijks te doen. Je leert daarmee ook direct je eigen gedachten te herkennen, waardoor je deze kunt sturen wanneer het dreigt de verkeerde kant op te gaan. Dit heeft als voordeel dat je je negatieve gedachten eenvoudig een andere kant kunt opsturen, waardoor je je direct mentaal een stuk prettiger voelt.

Ademhaling

Ben je gestrest of heb je het druk? Dan zul je merken dat je vele malen korter ademt. Vooral wanneer je hier op gaat letten, merk je dat je een stuk vaker ademt dan dat je doen in een rustige toestand. Zorg er daarom dus voor dat je regelmatig oefent met het onder controle krijgen van je ademhaling. Bijvoorbeeld voordat je gaat slapen. Net als magnesium voor het slapen nemen een goede nachtrust kan ondersteunen, doet een rustige ademhaling dit ook. Op het moment dat jij je ademhaling onder controle weet te houden, kun je dit ook in stressvolle situaties toepassen, waardoor je je stressniveau al snel drastisch omlaag weet te brengen.

Geplaatst in Mindful & Lekker in je Vel.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.