natuurgeneeskundig therapeut

Natuurgeneeskundig therapeut | In evenwicht leven met de natuur

De natuur ondersteunt het herstellend vermogen van het lichaam.  Een Natuurgeneeskundig therapeut maakt gebruik van het natuurlijk aangeboren vermogen voor een gezond leven. In onze tijd leven we niet meer in overeenstemming met natuur. Daarom moeten we het aangeboren vermogen ondersteunen met therapie. Er is voldoende keus uit verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld aromatherapie, fytotherapie, reflexologie en bachbloesem therapie. Dit zijn de therapie vormen waar Digibach gebruik van maakt.

De mens staat centraal

Natuurgeneeskunde gaat uit van een holistische aanpak. Dat betekend dat de gehele mens centraal staat. Wanneer iemand ziek is, wordt niet alleen gekeken naar het zieke lichaamsdeel. De Natuurgeneeskundig therapeut gaat er van uit dat er een relatie is tussen lichaam, gevoelens en psyche. Ook de sociale, culturele en spirituele aspecten van de mens spelen een rol in de holistische visie. Net als het met respect omgaan met onze aarde. De zorg voor de natuur, het milieu en het klimaat. Want we zijn zelf verantwoordelijk onze eigen gezonde leefomgeving.

Wat is een Natuurgeneeskundig therapeut

Het uitgangspunt van een Natuurgeneeskundig therapeut is een goede gezondheid. Een gezondheid die goed blijft, als we in overeenstemming leven met de natuur om ons heen. Maar ook met onze eigen natuur: luisteren naar je intuitie en gevoelens. Als je dat niet doet ontstaat er spanning en disharmonie. Deze spanning kan zich psychisch, maar ook lichamelijk uiten. Wanneer oorzaak wordt niet aangepakt, dan wordt je ziek. Het lichaam trekt aan de noodrem. Zo wordt je gedwongen om stil te staan bij jezelf. Een Natuurgeneeskundig therapeut ondersteunt in het proces om weer beter te worden.

Ongezonde levensstijl herkennen

natuurkundig therapeut bewustwording

Bewust worden van jezelf is iets anders dan je kop in het zand steken!

Voor een gunstige invloed op de gezondheid , moet eerst de oorzaak van de ziekte worden weggenomen. Hierbij is ook het eigen inzicht van de patiënt een belangrijk onderdeel. Want door een ongezonde leefwijze ontstaan storingen in het lichaam. Deze storingen worden veroorzaakt door het ophopen van afvalstoffen in het lichaamsvocht.

Een ongezonde leefwijze is niet alleen slechte voeding. Hierbij hoort ook een oppervlakkige ademhaling en een verkeerde lichaamshouding. En wat iedereen wel zal weten: te weinig lichaamsbeweging en psychische spanningen.

Natuurgeneeskundig therapeut: werkwijze

De therapeut richt zich op het herstel van de gezondheid. Daarvoor moet de oorzaak van de ziekte worden weggenomen. In het intake gesprek probeert de therapeut inzicht te krijgen in de patiënt. Zowel de leefwijze als de psychische gesteldheid.

“Onderdeel van de behandeling is het werken aan het zelf inzicht van de patiënt”.

Dit bestaat uit het geven van nieuwe kennis, vaardigheden en bewustwording.  Met deze tools kan de patiënt de eigen gezondheid op lange termijn zelf in stand houden. De patiënt wordt als partner gezien. Zonder de samenwerking tussen therapeut en patiënt  kan de behandeling niet slagen. Vertrouwen, openheid en de bereidheid van beide kanten om zich in te zetten naar resultaat is een basis.

Natuurgeneeskundig therapeut bij Digibach

Digibach werkt met een email consult. Een consult bestaat uit het uitzoeken van je juiste bachbloesems bij jouw probleem. Stel je vraag over het probleem waar je tegen aan loopt. De eerste stap is om je probleem op te schrijven en met de therapeut van Digibach te delen. Probeer kort en duidelijk te vertellen wat er aan de hand is. Met de informatie die jij verteld, stelt de therapeut een persoonlijke mix samen. Hoeveel bachbloesems daar in gaan is per persoon verschillend. Het gaat om het totaalplaatje van wie jij bent, welke blokkades jij ervaart en in welke emotionele toestand jij zit. Verder geven we ook tips op over het gebruik van kruiden en aromatherapie. Hierover kun je lezen in onze blogs.

natuurkundig therapeut en bewustwording

Zoek je eigen weg in het leven, met nieuwe kennis, vaardigheden en bewustwording.

Bachbloesems en bewustwording

“Bachbloesems, en je problemen verdwijnen als sneeuw door de zon”. Dat kunnen we natuurlijk niet verwachten! De beschrijving die bij de bachbloesems hoort, helpen bij het bewust worden van blokkades en emoties.

Iedere Bloesemremedie heeft eigen unieke kwaliteiten, net als ieder mens en dier. Door het gebruik van een Bloesemremedie leer je gebruik te maken van je eigen unieke kwaliteiten. Je kunt het vergelijken met een spirituele leraar: het helpt je, samen met jou om je lessen te leren. De bedoeling is dat je niet alleen maar “wakker” gemaakt wordt. Maar dat je zelf ook in beweging komt om gezond te blijven.

Bloesemremedies helpen je bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren tot de volle ontplooiing van je mogelijkheden. De werking is uniek, omdat je met deze therapie aan je (negatieve)emoties/gevoelens en je innerlijk kunt werken.

Geplaatst in Natuurgeneeskunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *