Mindfulness in Haarlem op 8 leuke locaties

Haarlem is een gezellige historische stad. Er is volop ruimte voor culturele groei, met o.a. het Frans Hals museum, het Teylers museum en de Bavo kerk. Maar Haarlem is ook een stad waar ruimte is voor andere geestelijke ontwikkeling. Er is veel aanbod op het gebied van mindfulness in Haarlem. Om je een beetje op weg te helpen hebben we op een rijtje gezet wat de meest mindful locaties in en rondom Haarlem zijn.

  1. See true
  2. Mindfulness training Haarlem
  3. In Heemstede
  4. Mindfulness & Compassie
  5. Villa Uitzicht
  6. Mindfulness centrum Haarlem
  7. MindfulnessFabriek Haarlem
  8. Jojamis mindfulness en yoga
  9. Op de plattegrond

8x mindfulness in Haarlem

Mindfulness en Bach bloesem therapie hebben veel met elkaar gemeen. Beiden gaan om bewustwording, en beter om leren gaan met uitdagingen waar je in het leven mee te maken hebt of krijgt.

Daarom maken we het komende jaar iedere maand een stadsgids, om je te helpen mindful te worden in jouw stad.

DigiBach is gevestigd in Bennebroek, nabij Haarlem. We kennen de stad dus al behoorlijk goed en combineerden dat met een online onderzoek naar de beste locaties voor mindfulness in Haarlem. Dat leidde tot deze stadsgids.

See True

Deze organisatie heeft locaties door heel Nederland, en ook in Haarlem. Met de mindfulness training leer je meer voluit te leven in het hier en nu.

Soms regent het en soms schijnt de zon. Mindfulness helpt om zowel de regen als de zon in je leven te waarderen. Een training bestaat uit 8 sessies.

See True

Op de algemene website vind je een duidelijke uitleg over mindfulness en de trainingen die ze geven.

Leestip: de beste mindfulness en meditatie apps.

Mindfulness training in Haarlem van Charlotte Gmelig Meijling

Leren om op een andere manier in het leven te staan? Dat kan met deze mindfulness training, met behulp van meditaties, eenvoudige yoga, theorie en huiswerkopdrachten. In de training wordt de aandacht gericht op het ontwikkelen van een mildere houding, lief zijn voor jezelf.

Mindfulness Heemstede bij Praktijk Fysiotherapie Schultz

Deze fysiotherapie praktijk ligt vlak bij Haarlem. Een leuke website, waar je ook filmpjes met oefeningen vind. Deze fysiotherapeut geeft individuele behandelingen, om zo sneller tot de kern van het probleem te komen. Van de website:

Met mindfulness ontspannen je spieren en komt je zenuwstelsel in balans. Je krijgt inzicht in je emoties en denkpatronen en leert ze hanteren.

Mindfulness Heemstede

Ook wel fijn voor mensen (zoals ik zelf) die zich niet prettig voelen in een groepsles.

Mindfulness en Compassie Haarlem

De website van mindfulness coach Wolfram Meyer. Op zijn site legt hij duidelijk uit wat mindfulness voor hem is:

Mindfulness kun je het beste met ‘aandacht’ of ‘opmerkzaamheid’ vertalen. Zoals je bij sporten je spieren traint, ontwikkel je bij mindfulness je open aandacht en opmerkzaamheid.

Wolfram Meyer

Vooral benadrukt hij het belang van stevig met beide benen op de grond te blijven staan.

Ook leuk: op de website kun je een mindfulness oefening downloaden ter kennismaking.

Mindfulness op het werk: Villa uitzicht

Wanneer je op je werk bent uitgevallen door een burn out, of juist omdat je wilt voorkomen dat het zo ver komt, kun je bij Villa Uitzicht terecht. Om je als werknemer weer optimaal verbonden te voelen met jezelf, het bedrijf en met je collega’s. Niets is zweverig of vaag: ze geloven in een gecombineerde aanpak van individuele werknemers, het team en het bedrijf.

Hiervoor bieden ze verschillende pakketten aan. Hierover kun je alles lezen op hun website.

Mindfulness centrum Haarlem

Vraag jij je af of Mindfulness iets voor jou is? Volgens deze trainers is het antwoord simpel.

Het is voor iedereen een waardevolle aanvulling.  Want, we leven in een drukke 24/7 wereld met ontzettend veel prikkels, en deze zullen ook in toekomst alleen maar toenemen. 

Mindfulness centrum Haarlem

Binnen het ruime aanbod van dit centrum is vast een cursus te vinden die bij jou past.

MindfulnessFabriek Haarlem

Hier werken ze met trainingen waarvan de methode wetenschappelijk bewezen is. De trainingen zijn effectief bewezen in het aanpakken van stress klachten, maar ook daaraan gerelateerde klachten Zoals piekeren, gejaagdheid, onzekerheid en perfectionisme. Dit kan in groepsverband, met zijnn tweeën en individueel. Ook kun je een gratis e-book mindfulness downloaden.

Net als See True, heeft ook de MindfulnessFabriek meerdere vestigingen door het land. Het is dus net of dat bij jou past, of dat je liever voor een kleinschaliger en persoonlijker aanpak gaat.

Jojamis yogastudio en yogavakanties

Onze persoonlijke favoriet: de yoga en mindfulness combinatie van Jojamis. De persoonlijke begeleiding van Michiel en de andere trainers zorgt voor een optimale beleving en ontspanning. De combinatie met yoga is bovendien perfect voor lichaam én geest.

Jojamis organiseert ook yoga en mindfulness vakanties. Een ideale manier om gedurende een hele week volledig te resetten en op te laden. Even helemaal weg van alle afleiding: dat is pas mindful.

Mindfulness in Haarlem kun je ook vinden door te wandelen
wandelen is ook mindfulness

Tot slot nog een wandeltip:

In de omgeving van Haarlem zijn veel wandel mogelijkheden, ook een echte mindfulness bezigheid. Met een wandel coach kom je tot rust en leer je ook nog eens de omgeving kennen.

Deze wandel- / natuur coach wandelt samen met jou vanuit Overveen in de omgeving Haarlem, in de duinen en op het strand.

Geplaatst in Mindful & Lekker in je Vel.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.