Bach bloesem ervaring van Lolke

Bach bloesem ervaringen: Lolke

Het gaat hier om een kind van 2 jaar. Ik gaf hem de volgende beschrijving:

Wat voor jou vooral belangrijk is voor je gezondheid: rust, regelmaat, evenwicht en stabiliteit. Voor jou moet het leven voorspelbaar zijn, het liefst wandel je de bekende weg. Hiermee bouw je op dit moment het beste een basis in je leven, waar je later veel plezier van zult hebben. Van hieruit kun je stapje voor stapje leren om flexibeler te worden, te ontvangen en weer door te geven,een evenwicht tussen vasthouden en weer loslaten, zoals inademen en uitademen.

Je hebt de neiging om weg te kruipen in je eigen wereldje, dit is een manier van zelfbescherming voor jou, omdat je niet goed weet hoe je om moet gaan met de wereld om je heen. Maar als de mensen om je heen weten waar het “deurtje” zit om binnen te kunnen komen in jouw wereld, zul je die wel toelaten, als ze echt in jou geïnteresseerd zijn en jij je daar dus veilig bij voelt.

Een spiritueel kind, met veel innerlijke (eigen)wijsheid, maar daar kun je nu nog niets mee. Dat is wat ze ook wel Nieuwetijdskinderen noemen.

Het kan dan voor jou ook frustrerend zijn, dat je niet goed kunt uiten wat er in je om gaat. Maar ook dat je moet leren om “kind” te kunnen zijn.

Verder vind je het moeilijk als je moeder weg gaat, het lijkt dan dat je jaloers bent, omdat ze zonder jou iets gaat doen. Maar dat is het niet. Het maakt jou angstig en onzeker, omdat jij er niets bij voor kunt stellen wat ze gaat doen en of ze dan dus weer terug komt. Als je weet dat ze gaat werken, is dat bekend voor jou en je weet ook, dat als ze gaat werken, dat ze dan ook weer terug komt.

Daarom is het voor jou belangrijk dat je een aantal mensen om je heen hebt waar jij je veilig en vertrouwt mee voelt, zodat je wereldje zich steeds meer kan uitbreiden.

Je bent een onbedorven, zuiver kind met een innerlijke rijkdom die niet het product is van culturele of maatschappelijke vorming. Echt een gevoelsmens, die in staat is veel liefde te geven en uit te stralen. Zo wil je ook dat mensen met je omgaan, en je voelt het ook gelijk als mensen geen zuivere intenties hebben of niet echt in je geïnteresseerd zijn.

Bachbloesems die ik voor hem heb uitgezocht

Voor Lolke stelde ik een flesje Bach druppels samen, met daarin:

  • ImpatiensEen goede remedie bij slapenloosheid en nerveuze spanningen. Ook goed voor kinderen die al snel vinden dat iets te langzaam gaat en het zich het beste voelen als ze ongestoord hun gang kunnen gaan.
  • LarchVoor een kind dat zich niet in staat voelt alleen iets te ondernemen, niets durft en zich altijd achter zijn moeder probeert te verstoppen. Deze remedie helpt bij gebrek aan zelfvertrouwen, minderwaardigheidscomplex, faalangst. Larch helpt om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.
  • Mimulus: Voor een kind dat bijvoorbeeld bang is in het donker, voor andere kinderen of voor dieren. Verder is dit kind ook gevoelig voor ruzies. Ook goed voor een kind dat in zichzelf gekeerd is en veel aandacht en tijd nodig heeft voor zichzelf en om op zichzelf te zijn. Mimulus helpt om minder gauw bang te zijn of om angsten te overwinnen.

Geplaatst in Bach therapie ervaringsverhalen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.