In de zon zitten

In de zon zitten | 4 voordelen van de zon als energiebron

In de zon zitten. Het lijkt zo gewoon, dat we er niet meer bij stil staan. De zon, die elke ochtend opkomt en elke avond weer onder gaat. Het is heerlijk om de zon op je huid te voelen. Van een zonnetje op je gezicht wordt je meestal wel vrolijk. Helaas is het niet elke dag feest, of heb je na een lange warme zomer wel even genoeg zon gezien. We kunnen uiteindelijk niet zonder onze warme vriend. Zonder zon kunnen mens, dier en plant niet leven.

In de zon zitten: zonnen gezond

Er is veel geschreven over de schadelijkheid van in de zon zitten. Toch is zonlicht ook goed voor ons, dat is uit onderzoek gebleken. Om ons lichaam optimaal te laten functioneren is een dagelijkse dosis zonlicht onmisbaar. Wil je weten hoe dat zit? Ten eerste maakt de zon witte bloedcellen aan, waardoor je immuunsysteem verbeterd. En ten tweede wordt er door de invloed van zonlicht vitamine D aangemaakt. Deze vitamine zorgt voor sterke botten.

Natuurlijk is het wel goed om verstandig te zonnebaden. Niet te lang en niet te kort. Neem daarvoor ook de juiste maatregelen, zodat je goed beschermd bent.

Voordelen van de zon: energie van de zon

In de zon zitten: energie van de zonDat de zon ook energie kan opwekken, is wel bekend. Tegenwoordig zie je steeds vaker zonnepanelen op de daken, voor groene energie. Toch is het niet heel erg nieuw om zon energie te gebruiken. Al 2.500 jaar geleden ontdekten de Grieken ze zon als energiebron.

Zo bouwden ze huizen met extra dikke muren. Deze muren waren wit, omdat de Grieken wisten dat de zon dan weerkaatst en de woning overdag niet te warm zou worden. In de avonduren werd de warmte, die was opgenomen door de muren, omgezet in warmte. Als een soort verwarming die we tegenwoordig ook kennen.

Energie gebruiken we bijna voor alles. Bijvoorbeeld als je het licht aanzet in je slaapkamer, je mobiel oplaadt, of als je onder een warme douche staat. We gebruiken de energie die van de zon komt al duizenden jaren en nu kan diezelfde zon ook zorgen voor onze energie. Dat in ook in de zon zitten!

Later ontdekten de Romeinen het  Heliocamini, een door glas afgesloten ruimte. De kennis over de zon en wat je ermee kunt doen is door de eeuwen heen door ontwikkeld. Aan het einde van de 18e eeuw werd het eerste apparaatje dat met zonne-energie uitgevonden, namelijk een zonnecollector. De zon wordt dus al eeuwen gebruikt op allerlei manieren.

In de zon zitten: zon maakt gelukkig

Wist je dat zonlicht zorgt voor de aanmaak van ‘gelukshormonen’? Deze hormonen stimuleren je pijnappel- en schildklier, waardoor je fitter en blijer wordt. Het is daarom ook niet zo gek, dat we na de winter altijd weer uitkijken naar het eerste voorjaarszonnetje. Die smelt de winterdip gelijk weg! Net als in ze zon zitten, via de energiestroom van kristallen. Hang ze voor het raam, of in een boom in je tuin.

kristallen zon

Wij hebben diverse kristallen, voor 6 euro inclusief verzendkosten. Ook leuk om er zelf je eigen raamhanger mee te maken.

 

Kristallen stralen in de zon

Volgens de Feng Shui brengen de straling van de kristallen veel energie naar binnen. Er wordt geadviseerd om een kristal bijvoorbeeld voor een raam te hangen waar direct zonlicht en dus veel energie naar binnen komt. De energiestroom wordt dan gefilterd en de kamer wordt gevuld met een kleurenspectrum van regenboogkleuren. Dit heeft een gunstige invloed op emoties en geeft gemoedsrust. Digibach heeft verschillende kristallen in het assortiment. We hebben kant en klare raamhangers, maar ook losse kristallen. Om je eigen raamhanger te maken, daar wordt je toch blij van? Vraag vrijblijvend informatie. Stuur hiervoor een mail naar info@digibach.nl.

Voordelen van de zon: Bachbloesems

Zonder zon, geen bachbloesems. Dr. Bach gebruikte de zonne-methode om de bachbloesemremedies te maken. Wat is deze zonne-methode, hoe ging hij ermee aan het werk?

Dr. Bach gebruikte een schaal van dun glas. Deze vulde hij met zuiver bronwater, liefst uit een bron uit de buurt van waar de bloemen groeien. De bloemen die hij van de plant plukte, werden gelijk op het oppervlak van het water gelegd. Het hele oppervlak werd zo met bloemen bedekt. Dit zette hij drie tot vier uur in helder zonlicht. Soms korter, als de bloemen begonnen te verwelken. Daarna worden de bloemen voorzichtig uit het water getild. Met dit water worden flessen tot de helft gevuld en daarna verder afgevuld met brandy (cognac of brandewijn).

Deze flessen zijn de voorraad. Een paar druppels uit deze flessen worden in pipetflesjes gedaan en aangevuld met bronwater. Dit zijn de flesjes waarmee patiënten behandelt worden.

Niet alle bachbloesems zijn met de zonne-methode gemaakt. Van een aantal bachbloesems zijn de knoppen, jonge bladeren of een stukje stam met de kook-methode gemaakt.

Geplaatst in Fit en vitaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *