Hoe lang duurt het voordat Bach bloesem remedies werken?

Bach bloesems zijn een populaire vorm van alternatieve geneeskunde die in de vroege 20e eeuw werd ontwikkeld door Dr. Edward Bach. De bloesems zijn gebaseerd op het idee dat emotionele onevenwichtigheden de oorzaak kunnen zijn van fysieke ziekten en dat het herstellen van de emotionele balans kan leiden tot genezing.

Samen met een persoonlijk advies door een gediplomeerde therapeut, vormen deze bloesems de basis van de Bach therapie die wij aanbieden.

Veel mensen vragen zich af hoe lang het duurt voordat Bach bloesem remedies beginnen te werken. In dit artikel zullen we verschillende aspecten bespreken die van invloed kunnen zijn op de tijd die het kost voordat de effecten van deze remedies merkbaar worden.

hoe lang moet je wachten tot bach bloesem werkt

1. Individuele verschillen

Een van de belangrijkste factoren die de tijd beïnvloeden die nodig is voordat Bach bloesem remedies beginnen te werken, zijn de individuele verschillen tussen mensen. Iedereen reageert anders op deze remedies, afhankelijk van hun fysieke en emotionele toestand, genetica en algemene gezondheid. Sommige mensen kunnen snel verbeteringen ervaren, terwijl anderen meer tijd nodig hebben.

2. Emotionele toestand

De effectiviteit van Bach bloesem remedies is sterk afhankelijk van de specifieke emotionele toestand van een persoon. Als iemand milde emotionele onbalans ervaart, kunnen de effecten sneller optreden dan wanneer iemand diep ingesleten emotionele problemen heeft. Remedies zijn ontworpen om specifieke emoties in balans te brengen, zoals angst, verdriet, boosheid of onzekerheid, en het kan langer duren om diepere emotionele kwesties aan te pakken.

3. Consistentie en geduld

Een ander cruciaal aspect dat van invloed is op de tijd die nodig is voordat Bach bloesem remedies effect hebben, is consistent gebruik en geduld. Het is namelijk geen wondermiddeltje dat je inneemt zodat je er daarna niet meer naar hoeft om te kijken: Bach therapie werkt juist omdat het ook echt bewustwording van de gebruiker vraagt om blijvende verandering te bewerkstelligen.

Daarmee onderscheidt het zich van medicatie, die vaak slecht symptomen bestreidt.

Het is belangrijk om de remedies regelmatig in te nemen volgens de aanbevolen dosering en gedurende een langere periode. In sommige gevallen kan het enkele weken tot maanden duren voordat veranderingen merkbaar worden. Consistentie in het gebruik is essentieel voor het opbouwen van de effecten.

4. Keuze van de remedies

Dr. Bach ontwikkelde 38 verschillende Bach bloesem remedies, elk gericht op specifieke emotionele problemen. De keuze van de juiste remedies is cruciaal voor het behalen van positieve resultaten. Het kan even duren om de juiste combinatie van remedies te vinden die het beste aansluit bij de emotionele behoeften van een persoon. Een Bach bloesem therapeut kan hierbij helpen door een persoonlijk op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Bovendien stopt het vaak niet na één mix. Het gebruik daarvan zorgt namelijk voor verandering in de persoon, waardoor die weer een andere samenstelling nodig heeft om de volgende stap te zetten. Zo is het een langdurig proces van bijsturen en bijstellen.

5. Ernst van de Emotionele Onevenwichtigheden

De ernst van de emotionele onevenwichtigheden speelt ook een rol in de duur van het proces. Mensen met milde emotionele problemen kunnen over het algemeen sneller resultaten verwachten dan degenen met ernstige en diepgewortelde emotionele kwesties. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat diepgaande transformatie tijd kan vergen.

Onthoud ook dat je in veel gevallen al jaren bezig bent om de klacht op te bouwen. Verwachten dat de verwerking daarvan dan in een paar weken of zelf dagen gebeurt is, is onrealistisch en ongezond. Een echte, duurzame oplossing vereist tijd en aandacht.

6. Ondersteuning van een Bach Bloesem Therapeut

Hoewel Bach bloesem remedies zonder recept verkrijgbaar zijn, heeft het verschillende voordelen om advies in te winnen bij een gediplomeerde Bach bloesem therapeut. Wanneer je bij ons een gratis en vrijblijvend advies aanvraagt, hoor je welke samenstelling we voor jou aanbevelen. Laat je die door ons samenstellen, dan ben je altijd goedkoper uit dan wanneer je zelf de losse remedies bestelt. Bovendien werken Bach bloesems sneller en beter wanneer ze op jouw persoonlijke behoefte zijn afgestemd.

Conclusie

Hoe lang het duurt voordat Bach bloesem remedies werken, is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder individuele verschillen, emotionele toestand, consistentie, keuze van remedies, ernst van de emotionele onevenwichtigheden en de ondersteuning van een therapeut. Het is belangrijk om geduldig te zijn en realistische verwachtingen te hebben bij het gebruik van deze remedies.

Voor sommigen kunnen de effecten snel optreden, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om diepgaande emotionele veranderingen te ervaren. Het raadplegen van een Bach bloesem therapeut kan helpen om het proces te optimaliseren en de gewenste resultaten te bereiken.

Bovendien heb je er zelf veel invloed op hoe goed en snel Bach bloesems werken. Door toegewijd met je samenstelling – en de beschrijving die je daarbij krijgt – aan de slag te gaan, en echt een verandering te willen maken.

Geplaatst in Over Bach bloesems.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.