Slaap lekker kruidenkussen | Geneeskrachtige planten

Geneeskrachtige planten en bloemenslaap lekker kruidenkussen –> slaap lekker kruidenkussen

Slaap lekker kruidenkussen

Sommige mensen hebben er baat bij wanneer ze met een slaap lekker kruidenkussen slapen, de geur van de kruiden die er in zitten kunnen een rustgevend en ontspannend effect hebben. Natuurlijk is een kussentje geen wondermiddeltje, maar onderdeel van een manier om meer ontspannen naar bed te gaan. Hierover lees je meer in onze blog over slaaptips en thee om lekker te slapen. Gebruik het kussentje bijvoorbeeld in combinatie met bachbloesems die jou helpen je stress te verminderen of malende gedachten los te laten.

Wij hebben kussentjes van 15x 20 cm, gemaakt van katoen. Het slaap lekker kruidenkussen is gevuld met een combinatie van zachte kussenvulling, in combinatie met de kruiden: lavendel, rozenblaadjes, kamille en basilicum. Geniet van de rustgevende en kalmerende werking van de geuren en ontdek wat geuren voor je kunnen doen. Ook leverbaar is de gebloemde versie, zoals hieronder op de foto!

Hop is familie van de hennep en heeft een slaapwekkende werking. Dat maakt het lastig om wakker te blijven voor degene die de hopbellen moet plukken. Zo is het idee ontstaan dat hop ontspannend kan werken voor het slepen gaan. Een goede aanvulling voor het slaap lekker kruidenkussen.
Lavendel is een zachte vriend voor iedereen, de geur van lavendel is kalmerend bij onrust. Het is wetenschappelijk bewezen dat de bloemen helpen bij onrust en inslaapproblemen. Het gebruik verkort zowel de inslaapfase als de totale slaapduur.
Roos is de vriend van de liefde. De geur van deze bloem werkt troostend, harmoniserend en geeft een gevoel van geborgenheid. Heerlijk om bij in slaap te vallen.
Kamille is de wijze oude vriend van mens en dier. Het kruid is rustgevend en kalmerend, waardoor het de nachtrust kan bevorderen.

Ga naar de bestelpagina

De kruidenkussentjes passen makkelijk door de brievenbus, hierdoor blijven de verzendkosten laag. Een kussentje kost €8,95 per stuk. De verzendkosten zijn 3,00 (in Nederland).

Slaap lekker kruidenkussen met hop en lavendel

Dit kussentje is van dezelfde afmeting. Deze word gevuld met alleen hop en lavendel, die beide als rustgevend en slaapverwekkend bekend staan. Een aangepaste combinatie, voor als je niet zo van de geur van roos en kamille houd. Natuurlijk kun je deze hop/lavendel combinatie ook in de groen witte variant bestellen, zoals op de foto hier boven.

Dit kussentje kost ook €8,95 per stuk. De verzendkosten zijn 3,00 (in Nederland).

slaap lekker kruidenkussen

Kruidenbuiltjes voor concentratie/bij vermoeidheid

Maak ook kennis met onze kruidenbuiltjes, bijvoorbeeld om in de auto te hangen, mee te nemen in je tas naar je werk of bij de hand te houden tijdens studie of examen. Voor momenten dat je merkt dat de concentratie wat minder wordt, en je toch nog even scherp moet blijven.

De zakjes worden genaaid in het atelier van Kunst Om De Hoek, waar ze niet alleen handig zijn achter de naaimachine, maar ook heel veel verschillende mooie producten maken. De moeite waard om er een kijkje te nemen! Een beetje van Digibach en een beetje van Kunst Om De Hoek!

De kruidenbuiltjes zijn gevuld met een combinatie van de volgende ontspannende en verfrissende kruiden:

Marjolein: geeft kracht en kalmte aan uitgeputte mensen.
Lavendel: voor de onrust
Munt: helpt om een heldere, kalme geest te krijgen
Tijm voor een geestelijke oppepper.

Ga naar de bestelpagina

Een ontspannend buideltje kruiden om lekker te slapen

Wil je en kruidenbuiltje alleen gevuld met bijvoorbeeld lavendel, voor in je kledingkast? Dat kan natuurlijk ook! Een kruidenbuiltje kost €3,95 per stuk. Deze passen door de brievenbus, dus zijn de verzenkosten € 2,50 (in Nederland).