Wat betekenen dromen over de bus nemen?

De bus nemen is iets waar weinig mensen bewust over dagdromen. Voor velen is het een noodzakelijk kwaad om van A naar B te komen. Toch komen dromen over de bus nemen vaker voor dan je zou denken, voor iets dat zo onbetekenend lijkt.

Zoals voor alle dromen geldt, kunnen ook dromen over het nemen van de bus en op reis gaan op verschillende manieren worden uitgelegd. Dat is afhankelijk van de manier waarop je busreis verloopt en wie er met je mee reizen. Wil jij er meer weten waarom je in de bus bent gestapt, lees dan vooral verder!

Dromen betekenis > dromen over achtervolging

Product

Voordelen

Prijs

Met dit handige dagboek leer je beter je dromen bijhouden en duiden. Met praktische tips en heldere uitleg!

Onbeperkt online yoga en mindfulness. Nu 2 weken GRATIS

Alle ontspanning, rust meditatie en yoga die je nodig hebt. Nu kosteloos en zonder risico 14 dagen op proef

Natuurlijke mix voor meer rust en evenwicht

Een op jou afgestemde Bach mix helpt je om de emoties en mentale uitdagingen uit je dromen te overwinnen

dromen over de bus nemen

De emotionele betekenis van dromen over de bus nemen

Op reis gaan en vertrekken vanuit thuis of een andere bekende situatie wijst op het losmaken van oude gedragspatronen. Een droom waarin je de bus neemt, kan dan ook een boodschap aan jezelf zijn om jezelf de vrijheid te gunnen om onafhankelijk te zijn.

Om het lastiger te maken: zo’n droom kan juist ook op de andere kant duiden. Misschien is het dromen over een bus een teken dat je iemand bent die verantwoordelijkheden en moeilijkheden het liefst uit de weg gaat. In plaats van de confrontatie aan te gaan stap jij op de spreekwoordelijke bus om ervoor te vluchten. De droom kan je dus ook aansporen om daar bewuster van te zijn en dat niet meer te doen.

TIP! Kun je wel wat hulp gebruiken bij die emotionele uitdagingen? Ontdek welke Bach bloesem past bij wat je dromen jou willen vertellen, of gebruik ons gratis e-mailconsult voor een advies op maat.

De betekenis van verschillende dromen over de bus nemen

Dromen over het nemen van de bus kunnen dus verschillende interpretaties hebben, zoals voor elke droom geldt. Een reis maken in een droom verteld iets over manier waarop we in het dagelijks leven staan. Om daar mee grip op te krijgen, bespreken we hieronder verschillende veel voorkomende bus dromen en hun betekenis.

Dromen over de bus nemen als passagier

Ben je in de droom zelf de passagier die in de bus stap, dan kan het zijn dat je wordt meegesleept door de omstandigheden. Vooral omdat je van tevoren niet goed hebt nagedacht over de route die je zelf zou willen uitstippelen in je leven.

Of ben jij de chauffeur die passagiers vervoert? Misschien ben jij iemand die de verantwoordelijkheid voor andere mensen op je neemt en moet je erover na gaan denken of dat wel altijd nodig is!

Reis je samen met één persoon, dan wordt het tijd om na te denken over de relatie die je hebt met deze persoon. Hoe wil jij daarmee verder? En voert jullie reis wel naar dezelfde halte, of moeten jullie de weg die voor je ligt eens goed onder de loep nemen?

de betekenis van dromen dat je de passagier in een bus bent

Dromen over vertrekken van een busstation

Meestal wordt dromen over een vertrek gezien als de aankondiging van een nieuw begin. Om een nieuwe start te kunnen maken, laat je oude patronen en gewoontes achter je. Als we dromen dat we wel zouden willen vertrekken, maar dat lukt niet, dan is dat het teken dat je nog wat af te ronden hebt voordat je verder kunt. Vergelijk het met dromen over overleden personen, wat vaak een teken is dat er nog iets onafgerond is met die persoon.

En ben je in de droom ook heel bewust van de vertrektijd: dan betekent dit een bewustzijn van de tijd die er nog is om iets af te ronden.

De route van de bus in je droom ligt al vast

Ben je ingestapt op een vaste route, dan kun je de richting niet meer veranderen. Deze droom kan betekenen dat je moet accepteren dat ook gewone en alledaagse doelen bij het leven horen. Het kan natuurlijk ook een teken zijn dat je in een sleur bent belandt en dat je het gevoel hebt dat je leven al vast ligt.

Het kan helpen om op te letten in welke richting de bus gaat, wie er met je mee reizen en of het druk is in de bus. Medereizigers kunnen erop duiden dat je deel uitmaakt van een groepsbewustzijn, waarbij mensen hetzelfde pad volgen en dezelfde levensles delen.

Over een gestolen bus dromen

Dit kan erop duiden dat je het contact met de werkelijkheid hebt verloren en je eigen wereld aan het creëren bent. Wanneer je focus kwijt bent over het doel in je leven, is het tijd om hier aandacht aan te besteden. Neem de tijd om opnieuw je koers te bepalen, maar vooral je eigen leven te leiden. 

TIP! Kun je wel wat hulp gebruiken bij die emotionele uitdagingen? Maak dan vandaag nog gebruik van ons gratis consult via e-mail

Dromen over een nieuwe bus

Zit je in je droom in een bus die nog net nieuw is? Zorg er dan voor dat je bent voorbereid op op positieve veranderingen. Deze kunnen zowel betrekking hebben op je privé leven als op je werk. Rijd je in je droom naar je werk, dan hebben de positieve veranderingen betrekking op je werk. Een nieuwe bus in je dromen duidt in ieder geval vaak op vernieuwing in je leven: het staat symbool voor een nieuwe reis.

Het is druk in de bus in je droom

Weinig dingen zorgen voor zo weinig irritatie onder forenzen als overvolle bussen en treinen. Dromen over een drukke bus zijn dan ook meestal niet positief.

Is de bus propvol, of heb je hem gemist omdat je er niet meer bij pasten? Dan kan dat duiden op een gevoel dat het leven aan je voorbij gaat. Waarschijnlijk heb je een saai leven, waar je niet tevreden mee bent. Misschien vind jij je leven te doorsnee en gewoontjes, en zou je je graag meer onderscheiden van de grote massa.

Wordt er in die volle bus ruzie gemaakt omdat iedereen loopt te duwen en trekken? Pas er dan maar voor op dat je niet in een echte ruzie terechtkomt door de dingen die je in het dagelijks leven zegt. Wanneer – zoals in een volle bus – de verhoudingen op scherp staan, kan een enkele opmerking immers het kruit doen ontvlammen.

Wanneer een droom als deze vaker terugkomt, dan kun je proberen er meer grip op te krijgen door een dromendagboek bij te houden. Door direct na het wakker worden op te schrijven wt je nog weet, train je jezelf om steeds meer van je dromen te onthouden en krijg je meer grip op de betekenis van de droom. Bekijk hier dromendagboeken.

Rennen omdat je de bus moet halen in je droom

Wanneer je in je droom achter de bus aan rent, komt dat doordat je het gevoel hebt dat je niet genoeg uit het leven haalt. Je leven dreigt bij je weg te rijden zoals de bus die je wilt halen.

Het lijkt wel of de tijd als zand door je vingers loopt, terwijl je nog zoveel wilt. Daardoor vergeet je te focussen op de dingen die ook echt haalbaar zijn en ga je voorbij aan jezelf en je levensdoel. Daardoor maak je het probleem alleen maar erger.

Dromen over naast een bus rijden

Wanneer je naast een bus rijdt, zijn de passagiers van die bus vaak een stuk hoger dan jij. In deze droom word je erop gewezen dat je de neiging hebt om tegen andere mensen op te kijken. Je denkt dat anderen belangrijker zijn dan jij en je bent bang dat jij daar niet aan kunt voldoen.

Het wordt dus tijd dat je je eigen kwaliteiten en positieve eigenschappen leert herkennen. Leer je leven vorm te geven zoals jij dat wilt, zonder je daarin afhankelijk op te stellen van anderen.

Product

Voordelen

Prijs

Met dit handige dagboek leer je beter je dromen bijhouden en duiden. Met praktische tips en heldere uitleg!

Onbeperkt online yoga en mindfulness. Nu 2 weken GRATIS

Alle ontspanning, rust meditatie en yoga die je nodig hebt. Nu kosteloos en zonder risico 14 dagen op proef

Natuurlijke mix voor meer rust en evenwicht

Een op jou afgestemde Bach mix helpt je om de emoties en mentale uitdagingen uit je dromen te overwinnen

Uit de bus stappen in je droom

Wanneer je in je droom uit een bus stapt voordat je op de bestemming bent, geeft dat aan dat je toe bent aan verandering in je leven. Het leven zoals je dat nu leidt, is niet wat je ervan verwacht hebt en dat geeft stress. Je wilt veranderingen, maar weet nog niet hoe. In ieder geval gebeurt er niets als je niet zelf in actie komt en blijft afwachten. Zoals je in een bus alleen maar verder wordt gevoerd richting het eindstation waar je eigenlijk helemaal niet op zit te wachten.  

Helemaal alleen zijn in de bus

Wat betekent het als je de enige passagier in de bus bent? Dat geeft jouw innerlijke angst weer: dat je bang bent om alleen gelaten te worden. De angst om door familie en vrienden in de steek te worden gelaten hoeft niet altijd werkelijkheid te zijn. Want als je in je dagelijks leven alles op orde hebt en het contact met vrienden en familie goed is, weet je dat die angst vooral je eigen verbeelding is. 

dromen dat je alleen in de bus bent

Conclusie: dromen over de bus nemen gaan over verandering en levensgenot

Met de bus reizen heeft dus meerdere betekenissen, zowel voor de individuele ontwikkeling als voor het deelnemen aan groepsprocessen. Een busreis is een aanduiding dat we in het reine komen met hoe we omgaan met groepsrelaties en die nieuwe richtingen die we moeten inslaan in het gezelschap van anderen.

Product

Voordelen

Prijs

Met dit handige dagboek leer je beter je dromen bijhouden en duiden. Met praktische tips en heldere uitleg!

Onbeperkt online yoga en mindfulness. Nu 2 weken GRATIS

Alle ontspanning, rust meditatie en yoga die je nodig hebt. Nu kosteloos en zonder risico 14 dagen op proef

Natuurlijke mix voor meer rust en evenwicht

Een op jou afgestemde Bach mix helpt je om de emoties en mentale uitdagingen uit je dromen te overwinnen