Wat betekent dromen over zwanger zijn, baby’s en kinderen?

Wanneer je droomt over zwanger zijn, wil dat niet zeggen dat het een voorspelling is dat je een baby krijgt.

En ja, mannen kunnen net zo goed dromen over een baby krijgen of zwanger zijn.

Deze dromen geven vaak aan dat er een verandering op komst is. Dat kan bijvoorbeeld ook een vakantie zijn die je in het vooruitzicht hebt. Want dan zit je ook in een periode van een overgang van een drukke hectische periode, naar rust en een ander dagelijks ritme.

Dromen betekenis > dromen over zwanger zijn

Product

Voordelen


Prijs

Met dit handige dagboek leer je beter je dromen bijhouden en duiden. Met praktische tips en heldere uitleg!

GRATIS yoga en meditatie

Sta sterker in het leven en werk aan jezelf met deze bibliotheek van yoga en meditaties. Eerste 14 dagen gratis! 

Aanrader!

Ontzettend fijne parfums en sprays voor op je kussen, om lekkerder in slaap te vallen en dieper te dromen.

dromen over zwanger zijn als teken om je dromen te volgen
Dromen over zwanger zijn geven vaak aan dat er iets gaat veranderen of dat het tijd wordt de dromen of ideeën waar je mee rondloopt “geboren te laten worden”.

Emotionele betekenis van dromen over zwanger zijn

Droom je over een zwangerschap, of het bevallen van een baby, dan is dit voor 99% geen voorspellende droom over het feit dat je vader of moeder gaat worden.

Deze dromen maken je er op attent dat er nieuwe dingen in je leven gaan gebeuren. Misschien wel nieuwe ideeën die “geboren” willen worden.

Het is een idee dat vaag in je onbewuste leeft, maar wat je nog niet durft uit te voeren. Je wilt het diep in je hart heel graag, maar hebt nog niet het lef. Wordt je bewust van wat je graag zou willen. 

Die nieuwe impulsen die je vanuit die dromen krijgt, kunnen te maken hebben met je relatie, vriendschappen of je wensen op het gebied van je werk. Het valt natuurlijk niet mee om je los te maken van de vaste patronen op je werk of in je familie.

Veel gewoontes heb je natuurlijk van huis uit meegekregen. Daardoor heb je misschien een beeld van jezelf gekregen, dat niet meer bij je past. De dromen sporen je aan, om op een nieuwe manier naar jezelf en de manier waarop jij je gedraagt te kijken. 

Een paar algemene tips voor het begrijpen van en omgaan met dromen

Dromen kunnen behoorlijk verontrustend zijn en je na wakker worden achterlaten met een gedesoriënteerd en ronduit naar gevoel. Probeer eens een dromendagboek bij te houden om meer grip te krijgen op je dromen en ze beter te onthouden. Onderzoek of er een Bach bloesem is die past bij wat jij voelt of ervaart.

Hulp nodig bij het vinden van een zelfbeeld dat wél past? Een Bach mix op maat kan je helpen om jezelf en je uitdagingen beter te leren kennen en ermee in harmonie te staan!

De betekenis van verschillende dromen over zwanger zijn

Baby’s en zwangerschap kunnen op verschillende manieren in je dromen terugkomen. Hieronder bespreek ik een paar van onderwerpen met betrekking tot zwangerschap, geboorte en baby.

TIP! Details zijn belangrijk bij het begrijpen van de betekenis van je dromen. Wil je beter worden in het onthouden van je dromen? Begin dan met het bijhouden van een droomdagboek!

Dromen over baby en zwangerschap

Jouw droom over zwanger zijn wil je duidelijk maken dat je toegroeit naar iets nieuws. Zoals in een echte zwangerschap nieuw leven groeit, zo groeien er in je onderbewuste nieuwe plannen.

Net of je iets aan het uitbroeden bent. Misschien loop je al langer rond met allerlei plannen, maar durf je die niet uit te voeren.

Je dromen geven je dan een zetje in de juiste richting. Het is belangrijk dat je je instelt op de nieuwe dingen die komen gaan en dat je ruimte en tijd maakt om het te verwelkomen. 

Dromen over baby betekenen heus niet dat je direct een kind hoeft te verwachten

Dromen over zwangerschap en geboorte 

Welke nieuwe plannen staan op het punt om geboren te worden? Dromen over zwanger zijn of geboorte kunnen je aanmoedigen om de stap eindelijk te gaan zetten.

Er kan ook een waarschuwing uitgaan van zo’n droom. Bijvoorbeeld als je droomt dat je bevalt van een levenloos kind.

De droom probeert je dan te waarschuwen dat je plannen iet levensvatbaar zijn.

Voor iemand die dan net bezig is om een eigen bedrijf op te zetten, is het een signaal om niet verder te gaan met de plannen. Misschien ken je het gezegde wel: ‘dit initiatief is eigenlijk een doodgeboren kindje’. 

Dromen over een baby waar iets mis mee is

Het kan ook zijn dat je in je droom al een baby hebt, maar dat er wel iets aan de hand is met die baby.

Misschien beval je wel van een reuze baby, of een baby die direct groeit tot een peuter. Ook het krijgen van een baby met een afwijking in jouw droom komt voor. Dit kan een teken zijn dat je met jouw ideeën te hard van stapel loopt. Geef ze de kans om rustig op te groeien.

Wat vooral vaak voorkomt is dat de baby wordt verwaarloosd. Er wordt niet naar omgekeken of het wordt niet goed gevoed. De nieuwe impuls in je bestaan vraagt aandacht en zorg.

Let op de details over de baby 

Zoals ik elke droom is het goed om op de omstandigheden en de details te letten. Hoe meer ervaring je daarmee krijgt, des te beter kun je daar informatie uithalen. Kijk daarom goed naar wat deze details jou te vertellen hebben over de nieuwe avonturen die zich aandienen.

Daarbij kun je ook kijken hoe oud de baby in je droom is.

Is de baby zo’n vier maanden, of ben je 4 maanden zwanger? Kijk dan eens vier maanden terug in de tijd en onderzoek wat in dat moment actueel was wat je mogelijk als nieuwe impuls in je bestaan over het hoofd hebt gezien.

Dromen over het vergeten van je baby 

Heb je ooit wel eens de volgende droom gehad? Je bent bevallen van een wolk van een baby. Op een gegeven moment ga je gewoon het huis uit om te werken. Om je dan opeens met een schok te realiseren dat je je baby bent vergeten en thuis alleen hebt gelaten.

Dan ben je in die zelfde droom ook vast weer in paniek naar huis gerend om te kijken of alles goed gaat. 

In deze droom staat het werk symbool voor bezigheden in de buitenwereld en onze prestaties. De droom probeert je duidelijk te maken, dat je niet alleen je prestaties en je succes bent.

De baby is in dit geval het symbool voor de kwetsbaarheid in jezelf, iets waar je ook rekening mee moet houden! De baby staat voor veiligheid en geborgenheid, wat we allemaal op z’n tijd nodig hebben. 

De omstandigheden rondom de zwangerschap

Een belangrijke aanwijzing in de droom kun je ook halen uit de omstandigheden. Is er bijvoorbeeld hulp aanwezig tijdens de bevalling? Dan geeft dat aan, dat je hulp nodig hebt bij het uitvoeren van plannen die je hebt.

Doe je alles juist alleen in je droom? Dan ben je vooral aangewezen op jezelf met jouw plannen. 

Droom je over een moeizame zwangerschap en bevalling, houd er dan rekening mee dat je een hobbelige weg te gaan hebt in de uitvoering van je plannen. 

Conclusie: dromen over zwanger zijn gaat over nieuwe dingen in je leven

Vrouwen die dromen over een zwangerschap of geboorte van een baby vragen zich in eerste instantie af of ze echt zwanger zijn. Of dat het misschien een onbewuste wens is om moeder te worden.

Artemidoros van Daldis, een dromenuitlegger uit de tweede eeuw na Christus legt het uit. Hij is van mening dat dit soort dromen een aankondiging zijn van een wens die in vervulling gaat.

Dromen over zwangerschap en een baby kondigen aan dat er nieuwe ontwikkelingen op komst zijn en net bezig zijn. 

Nieuwe ontwikkelingen kunnen eng en lastig zijn. Een steuntje in de rug om er beter en rustiger mee om te kunnen gaan? Maak gebruik van ons gratis email consult.