De betekenis van dromen over zombies

Dromen over zombies kunnen behoorlijk verontrustend zijn. Wie zou er niet bang worden van een confrontatie met wandelende doden? Toch betekenen dromen over zombies lang niet altijd een nachtmerrie. Maar wat willen ze je dan wel vertellen?

Hieronder bespreken we de betekenis van verschillende zombiedromen. Het gaat namelijk niet alleen om die ene zombie (of de horde zombies), maar ook om wat ze doen en wat je om ze heen ziet. Wil je die details beter leren onthouden? Daarvoor raden we je dit mooie droomdagboek aan.

Dromen betekenis > dromen over zombies
Dromen over zombies zijn vaak erg intimiderend en beangstigend
Photo by Daniel Jensen on Unsplash

De algemene betekenis van dromen over zombies

Dromen over zombies worden over het algemeen geassocieerd met angst, gevaar en het onbekende. Dankzij de vele films en series met schuifelende, gevaarlijk kreunende lijken, zijn ze een krachtig symbool van dreiging geworden.

Zombies vertegenwoordigen een aantal vaste thema’s. Vanuit je onderbewuste kan een droom met wandelende doden in de hoofdrol dan ook precies die boodschap vertegenwoordigen.

Overweldigd of gestrest voelen

Een typisch thema in zombiefilms is grote hordes monsters die je overweldigen. Je onderbewuste kan je aanmoedigen om gezondere manieren te vinden om met stress om te gaan. Misschien voel je jezelf overweldigd worden door zaken in je wakkere leven.

Angst voor verandering

Zombies zijn het ultieme symbool van slechte verandering. Iedereen die The Walking Dead heeft gekeken weet dat een zombiebeet een doodvonnis betekent. Je verandert in een hersenloze lege huls. Daarnaast symboliseren zombies het niet veranderen en het vasthouden aan iets dat voorbij is.

Angst controle kwijt te raken

Wanneer iemand in een zombie verandert, wordt diegene een hersenloos monster. Je hebt geen controle meer over wat je doet. In veel opzichten ben je als bewust en denkend mens verdwenen. Je raakt dus letterlijke de controle kwijt. Vreemd genoeg kan deze droom je aanmoedigen om vaker het leven zijn beloop te laten en minder angstig controle te bewaren.

Bedreigd voelen

Toch is het – net als bij die dromen – niet allemaal kommer en kwel qua betekenis. Zo staat de zombie ook symbool voor wederopstanding, voor een nieuw begin en nieuwe kansen. Tegelijkertijd kan het een waarschuwing zijn die je een kans biedt.

Herken jij een van deze onderliggende oorzaken van dromen over zombies? Ontdek hoe Bach bloesems je daarbij kunnen helpen.

De betekenis van 11 dromen met zombies

Juist omdat dromen zoveel verschillende betekenissen kunnen hebben, is het belangrijk om aandacht aan de details te besteden. Het gaat om welke emoties jij bij de beelden ervaart, maar ook om wat je verder in de droom kunt zien.

Wist je dat je jezelf erin kunt trainen om je dromen beter te onthouden? Door een droomdagboek bij te houden. Schrijf direct nadat je wakker wordt zoveel mogelijk details op die je van je droom kunt herinneren. Door dat regelmatig te doen, zul je zien dat je steeds beter wordt in het herinneren van details.

Ook een droomdagboek beginnen? De mooiste en meest inspirerende vind je hier!

Hieronder vind je alles wat je nodig hebt om te begrijpen wat jouw droom over zombies betekent. Klaar? Tijd om onze tanden in de 11 verschillende dromen te zetten.

1. Dromen over een zombie apocalyps

In veel films en series met zombies in de hoofdrol, is de wereld zoals wij die kennen ten einde gekomen. Daarom worden zombies vaak verbonden met het einde van de wereld. De mensheid is uitgeroeid door een mysterieus virus en de maatschappij is ingestort.

Hoe angstaanjagend dit beeld ook is, de droom wordt vaak gezien als een positief teken van nieuw begin. De zombies staan symbool voor de huidige negativiteit en onzekerheid in je leven. En de vernietiging die daardoor wordt veroorzaak, geeft ruimte voor iets nieuws om te ontstaan.

Zie deze droom als een uitnodiging om open te staan voor nieuwe kansen en uitdagingen. Grijp mogelijkheden die zich aandienen en wees ook niet bang om oude zaken los te laten.

2. Achtervolgd worden door zombies

Dit is waarschijnlijk het bekendste beeld van zombiefilms- en series. Het is dus meestal een erg angstaanjagende ervaring om te dromen over een achtervolging van zombies. Mogelijk symboliseert het dat je wegrent voor problemen in je wakkere leven. Hoe onnatuurlijk het ook voelt als er een horde vleesetende monsters achter je aanzit, misschien probeert deze droom je te vertellen dat het tijd wordt je problemen onder ogen te zien.

Zie ook dromen over achtervolging.

3. Dromen dat je in een zombie verandert

Dit wordt gezien als een signaal van je onderbewuste dat je de controle over je eigen emoties verliest. Je laat je te veel leiden door impulsen. Misschien handel je te vaak impulsief en dreigt dat je in het dagelijks leven te schaden?

4. Aangevallen worden door zombies

Deze droom betekent waarschijnlijk dat je last hebt van zorgen en onzekerheden die je maar niet los laten. Zoals de zombies die in je droom hun tanden in je zitten, kunnen die nare dingen aan je blijven knagen. Wanneer uitdagingen in je wakkere leven je overweldigen, kunnen je hersenen ze veranderen in een horde bijtende en graaiende monsters die je dreigen te overweldigen.

5. Zombies doden of uitschakelen

Wanneer je droom hoe je zombies doodt of verslaat, dan kun je dat zien als een positief signaal. Zo wordt het gezien als een teken dat je binnenkort een belangrijk doel zult bereiken. Daarnaast kan het een boodschap van je onderbewuste zijn dat je in ieder geval tot het uiterste zult gaan om dat te bereiken.

6. Nieuws over een zombievirus horen

Deze droom wordt gezien als een signaal van je onderbewuste om voorzichtig en op je hoede te zijn. Een zombievirus is immers iets onzichtbaars en ongrijpbaars, dat uit het niets toe kan slaan en vreselijke effecten kan hebben. Misschien heb je al een gevoel dat je op je hoede moet zijn voor iemand uit je wakkere leven?

Ook angst voor ziekte – bijvoorbeeld omdat iemand in je nabijheid ziek is geworden – kan deze droom veroorzaken.

7. Omsingeld zijn door zombies

Dit is waarschijnlijk een teken dat je jezelf overweldigd voelt in je dagelijks leven. Dat kan zijn door een druk die je jezelf oplegt, of door hoge verwachtingen van anderen.

Of misschien heb je het gevoel dat je gevangen zit in je baan of een bepaalde relatie, met geen mogelijkheid om eraan te ontsnappen?

8. Dromen dat je verstopt voor zombies

Deze droom kan betekenen dat je jezelf tegenhoudt of in de weg staat. In plaats van de uitdagingen van je leven onder ogen te komen zodat je kunt groeien, ga jij ze uit de weg. Door je te blijven verstoppen kun je jouw zombies natuurlijk ook nooit overwinnen.

9. Opgegeten worden door een zombie

Hoe eng deze droom ook lijkt, het kan heel goed een positief teken zijn. Namelijk dat je open staat voor verandering en een nieuw begin. Zoals wel vaker bij dromen die eng lijken, geeft het dus eigenlijk een positief signaal.

Zie ook dromen over de dood.

10. Dromen dat iemand die je kent een zombie is

Wanneer je droomt dat iemand die je kent een zombie is, dan voel je waarschijnlijk emotionele verwijdering tot die persoon. Kan het zijn dat jullie niet meer zo close zijn als je ooit was, of dat je het gevoel hebt die persoon niet meer echt te kennen? Probeer de band weer aan te halen als dat het je waard is, maar accepteer ook dat hechte vriendschappen soms voorbij gaan.

Zie ook dromen over iemand die je niet meer spreekt.

11. Getuige zijn van de uitbraak van een zombie epidemie

Deze droom betekent voor veel experts dat je niet in staat bent jezelf te vergeven voor oude fouten. Iets kleins kan dan als een virus rondwaren en steeds grotere, overweldigende vormen aannemen. Je droom spoort je aan om milder te zijn voor jezelf.

Het kan ook een teken zijn dat je het gevoel hebt dat er iets negatiefs speelt in je sociale leven. Dat kan gaan om je familie, vrienden, werk of de gemeenschap waarin je woont. Probeer die gevoelens en geluiden verder te onderzoeken, om te voorkomen dat het uitspreidt tot iets groots en gevaarlijks.