Wat betekent dromen over honden?

Dromen over honden en andere dieren kunnen je veel over jezelf vertellen. Het dier waarover je droomt staat symbool voor de oerkrachten in jezelf. Dus wat zegt dit over een droom over honden?

de betekenis van verschillende dromen over honden

Zoals je waarschijnlijk wel weet, staan honden voor trouw en vriendschap. Dus wanneer je droomt over een hond heeft dat vaak die boodschap. De droom wijst jou erop dat het goed is om te onderzoeken welke band jij hebt met de mensen om je heen en welke persoonlijke aspecten jij hebt weggestopt om aan de sociale normen te voldoen. 

Ook het soort hond kan daar iets over zeggen. Een herdershond kan je bijvoorbeeld duidelijk maken dat je te meegaan bent in het leven. Probeer dan eens wat meer de herdershond in jezelf te vinden, in plaats van alleen het schaap te zijn dat geleid wordt. 

Dromen betekenis > dromen over honden

Meer zen en energie in je leven? Onbeperkt online yoga en mindfulness!

Voor de prijs van 1 yogales volg jij elke maand onbeperkt yoga en mindfulness lessen online.

Emotionele betekenis van dromen over honden 

Om de betekenis van de droom over honden te verklaren kun je kijken naar de manier waarop de hond zich gedroeg in jouw droom. Probeer je ook voor te stellen welke oerkracht en kwaliteiten je hebt (of zou willen) hebben van deze hond. 

Honden zijn trouw, bewaken grenzen, bieden troost en zijn roedeldieren. Elke hondensoort roept weer zijn eigen associaties bij ons op. Wat is hierin herkenbaar voor jou of wat mis je juist in het dagelijks leven? 

Dromen over honden geven een verbinding met het onderbewuste aan en brengen vaak balangrijke boodschappen. Honden worden spiritueel gezien als de bewakers van het onderbewustzijn. En juist dat onderbewustzijn communiceert vaak met ons via onze dromen, in symbolische beelden. Om die dromen echt te doorgronden en jezelf te trainen ze beter te onthouden, kun je beginnen met het bijhouden van een dromendagboek. 

De betekenis van verschillende dromen over honden

Honden kunnen op verschillende manieren in je dromen voorkomen. Probeer de details zo goed mogelijk te onthouden om je droom op de juiste manier uit te kunnen leggen. Dat is niet altijd makkelijk en ook een kwestie van oefenen. Daarom is het bijvoorbeeld raadzaam om een droomdagboek bij te houden. Door het bijhouden van zo’n dagboek krijg je inzicht in jouw patronen en uitdagingen in het leven. Hierdoor ga je ook bewuster op je dromen letten.

Product

Voordelen

Prijs

Met dit handige dagboek leer je beter je dromen bijhouden en duiden. Met praktische tips en heldere uitleg!

Online yoga abonnement

Voor de prijs van 1 yogales per maand, volg jij onbeperkt yoga en mindfulness lessen online.

Natuurlijke mix voor meer rust en evenwicht

Een op jou afgestemde Bach mix helpt je om de emoties en mentale uitdagingen uit je dromen te overwinnen

Denk je dat de droom iets zegt over jouw eigen hond? Misschien kan Bach bloesem voor honden jouw trouwe viervoeter helpen om beter in zijn vel te zitten.

Een paar algemene tips voor het begrijpen van en omgaan met dromen

Dromen kunnen behoorlijk verontrustend zijn en je na wakker worden achterlaten met een gedesoriënteerd en ronduit naar gevoel. Probeer eens een dromendagboek bij te houden om meer grip te krijgen op je dromen en ze beter te onthouden. Onderzoek of er een bach bloesem is die past bij wat jij voelt of ervaart. Of zorg dat je minder snel uit je evenwicht te brengen bent, bijvoorbeeld met yoga tv (gewoon lekker yoga en mindfulness lessen vanuit huis).

Dromen over een hond die gehoorzaam is

Deze droom maakt jou duidelijk dat je goed in contact bent met je onderbewuste en best meer mag durven te vertrouwen op je intuïtie. Vaak worden in deze dromen belangrijke boodschappen vanuit het onbewuste gegeven. Ze leren je wat openhartigheid is en leven vanuit een positieve houding.

Een hond die verwaarloosd is

Een onderdrukt driftleven kan zoveel innerlijke spanning opleveren, dat je er snauwerig en “bijterig” van wordt. De verwaarloosde hond maakt jou duidelijk dat jij jezelf aan het verwaarlozen bent en niet luisterd naar je eigen behoeftes. 

Dromen van een hond die je achtervolgt

In een periode dat je rusteloos bent, bezorgd of angstig kan deze droom je er bewust van maken dat je ergens aan probeert te ontsnappen. Misschien heb je iets gedaan wat niet oké is? Heb je bijvoorbeeld iemand beledigd en is daar een conflict uit ontstaan? De hond die jou achterna komt, symboliseert dat jij ergens voor wegloopt. Maar dat je dat uiteindelijk toch onder ogen moet komen om het op te lossen. 

Wordt je door veel honden achtervolgd, dan spoort deze droom je aan om beter op jezelf te letten. Waarschijnlijk bouw je veel innerlijke spanning op omdat je constant onder druk staat. Tijd om meer rust te nemen, voordat er gezondheidsproblemen gaan ontstaan.

dromen over een hond die je achtervolgt
De betekenis van een droom over een hond die je achtervolgt, is natuurlijk ook afhankelijk van het soort hond.

Wandelen met een hond in je droom

Lekker wandelen met een hond is een gezonde lichamelijke bezigheid. Wanneer je dat in je droom doet is dat een positief teken, dat aangeeft dat je succes gaat hebben. Je wordt aangespoord om hard te blijven werken om dit succes te blijven behouden en productief te blijven. En wanneer je met de hond door de velden aan het wandelen bent, kun je erop rekenen dat jij je doelen bereikt. 

Een hond vinden die zomaar op je pad komt

Wanneer je droomt dat je zomaar een hond vindt, geeft dit aan dat je op zoek bent naar vriendschap en loyaliteit van de mensen om je heen. Misschien voel jij je niet altijd gesteund of serieus genomen door mensen in je omgeving of maken mensen misbruik van je goedheid? In dat geval wordt het tijd om eens goed onder de loep te nemen wie je echte vrienden zijn. 

Droom je over het verlangen naar een hond: dan is dat een teken dat er nieuwe mensen op je pad komen die het wel goed met je voor hebben. En die betrouwbaar en loyaal zijn, zoals je van vrienden zou kunnen verwachten. Vrienden die door dik en dun naast je blijven staan.

Laat een hond zijn tanden zien?

Als een hond in jouw droom zijn tanden laat zien, kan dat verschillende betekenissen hebben. Laat die hond een gezond gebit zien, dan ben jij iemand die de problemen groter ziet dan ze zijn en denk je dat jij die problemen niet aankunt. Tijd om wat aan jouw onzekerheid te doen!

Zijn de tanden van de hond vuil, onverzorgd of ontbreken er tanden? Dan heb je het gevoel dat je de angst wel kunt overwinnen

Het is goed om je te realiseren dat een angst in een droom heel sterk kan zijn, maar dat die angst jou in het dagelijks leven niet hoeft te gaan overheersen. In onze dromen wordt het heel letterlijk weergegeven, als we onze angsten groter maken dan ze zijn. Een mooie boodschap aan onszelf dus!

Kun jij wel een steuntje gebruiken bij het overwinnen van jouw angst, of een andere uitdaging waar je droom je op wijst? Ervaar meer rust, vertrouwen en evenwicht met een Bach mix op maat

Dromen over een blaffende hond

Blaffende honden kunnen voor anderen heel irritant zijn. Wanneer je een hond in jouw droom hoort blaffen, wordt het tijd om je eigen gedrag eens onder de loep te nemen. Want dit kan een teken zijn dat je ergernis en irritatie veroorzaakt bij de mensen om je heen. Misschien heb je dat zelf niet zo in de gaten? Hoe ga jij met andere mensen om: ben jij iemand die anderen afsnauwt in plaats van vriendelijk iets te vragen omdat je geïrriteerd bent?

Het is wat anders als de hond vrolijk blaft: dat geeft gezelligheid en plezier met andere mensen in je omgeving aan. 

dromen over een blaffende hond kunnen veel betekenissen hebben
Vraag je bij een droom over een blaffende hond af of het een irritant geluid is, of juist gezelligheid uitstraalt

Een zieke hond in je droom

Droom je over een zieke hond, dan geeft dat aan dat je een vriendschap hebt, die van beide kanten verwaarloosd wordt. En daar maak jij je zorgen over, omdat je niet weet hoe je dat weer terug kunt brengen naar een gezonde relatie. Of misschien denk je er wel over na of je dat nog wilt. 

Ga je met die zieke hond naar de dierenarts, dan is dat een teken dat de vriendschap eigenlijk al voorbij is. Het kan gaan om een gevoel van rouw om een oude vriendschap die je hebt verwaarloosd of een huidige vriendschap die teveel vanzelfsprekend is geworden, waardoor je er niet meer je best voor doet of niet meer bij je past. 

Een kleine hond die je dromen binnenwandelt

Deze droom is een waarschuwing voor iemand die onzeker is en veel aandacht van je vraagt. Het is vooral belangrijk deze persoon niet te onderschatten, want je kunt worden aangevallen door iemand waar je het totaal niet van verwacht. Zorg er dus voor dat je op je hoede bent en voorbereid op wat komen gaat. 

Dromen over puppies

Dromen over puppies symboliseert jouw speelsheid en vrolijk karakter, maar kan ook wijzen op een nieuwe vriendschap die aan het opbloeien is. Zorg je goed voor de puppies? Dan ben je iemand die betrouwbaar is en waar anderen op kunnen bouwen. 

Een hond doden in je droom

Het doden van je eigen hond in een droom is een waarschuwing aan jezelf, dat je beter op je woorden moet letten als je iets zegt. Waarschijnlijk ben je iemand die iets zegt of doet zonder er echt goed over na te denken wat die woorden teweeg brengen. De droom spoort jou aan om eerst te denken en dan te doen, om te voorkomen dat je mensen tegen je in het harnas jaagt. Vooral in je relatie en andere mensen die dichtbij je staan.. 

Volgens Freud kan deze droom betekenen dat je het vertrouwen in jezelf verloren bent. 

Dromen dat je een hond bent

Ben jij in je droom een hond die lid is van een roedel? Deze droom kan twee betekenissen hebben. Aan de ene kant kan het betekenen dat jij je onderdeel voelt van een groep waar jij je veilig bij voelt. Het kan ook betekenen dat je dit juist niet hebt, maar het wel graag zou willen. Hier kun jij alleen zelf antwoord op geven. Ben je een hond alleen: dan kan de droom wijzen op eenzaamheid.

Meer zen en energie in je leven? Onbeperkt online yoga en mindfulness!

Voor de prijs van 1 yogales volg jij elke maand onbeperkt yoga en mindfulness lessen online.

Conclusie: een hond is een trouwe kameraad, maar dromen over een hond zijn minder eenduidig

Zoals eerder genoemd is, staan honden voor trouw en vriendschap. Dromen over honden kunnen aangeven dat het goed is om je op vriendschappen, nieuwe relaties en familiewaarden te richten om je ervan bewust te worden hoe je daarmee omgaat. Gaat jouw droom over een meute wilde honden, dan gaat dat over emories waar we bang voor zijn.

Droom je over valse honden, bijvoorbeeld over een hond die achter je aan zit of een hond die jou probeert te bijten, wat kan dat betekenen? Het kan zijn dat er mensen in jouw omgeving zijn waarbij je weerstand ervaart of die niet te vertrouwen zijn. 

Maar droom je over een lieve hond, dan is dat een teken dat je veiligheid ervaart vanuit jouw omgeving en dat je goed bezig bent met de dingen die je doet. Het kan ook een teken zijn dat je wat meer de tijd mag nemen om te spelen en te ontspannen. Geef jezelf de ruimte om spanning te ontladen!

Dromen over een hond die we bijvoorbeeld in onze jeugd gehad hebben, staan symbool voor de gelukkige herinneringen die we hebben. 

De symbolische betekenis van dromen over honden

Fysiek. Het kan een teken zijn, dat je te hard werkt, hondsmoe bent en jezelf meer rust moet gunnen. De dromen staan ook symbool voor hoe het ervoor staat met vriendschappen, nieuwe relaties en familiewaarden. Ben je tevreden op dit gebied?

Emotioneel. Hoe stabiel is jouw situatie, op het gebied van betrouwbaarheid, loyaliteit, bescherming en vasthoudenheid? Blije honden symboliseren de simpele geneugten van het leven. Agressieve honden wijzen op minder leuke kanten van jezelf, waar jij je misschien niet altijd van bewust bent. En kunnen er ook op wijzen dat je op de hoede moet zijn voor minder fraaie bedoelingen van andere mensen.

Spiritueel. Honden zijn de bewakers van de onderwereld en brengen jou in contact met het onderbewuste en belangrijke boodschappen die daar vandaan komen. Ze leren je ook het belang van openhartigheid en een positieve houding. In de Egyptische mythologie is het Anubis, de god met de hondenkop, die de zielen naar het dodenrijk leidt.

GRATIS ADVIES! Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de uitdagingen waar jouw droom over honden uit voortkomt? Maak dan vandaag nog gebruik van ons gratis consult via e-mail