Dr. Edward Bach

Dr. Edward Bach-bachbloesem

Dr. Bach is de ontdekker van de Bachbloesem therapie en heeft een complete geneesmethode nagelaten aan de mensheid. Hij had veel interesse in mensen. Als hij nu nog zou leven zou hij ook hoog sensitief genoemd worden.

Zijn grote droom was: geneesmiddelen te vinden die eenvoudig, goedkoop en effectief zouden zijn. En die bovendien niet de symptomen, maar de (emotionele) oorzaken van de ziekte behandelden.

In zijn zoektocht heeft hij zich laten leiden door zijn gevoeligheid en intuïtie.

Maar ook door zijn respect en diep gevoel voor de medemens in nood.  Hij was graag in de natuur, hier ving hij door zijn gevoeligheid de vibraties op van planten.

Door zijn gevoeligheid was hij in staat om bij de verschillende planten te voelen welke stemmingen/emoties deze zouden kunnen behandelen. Ook bestudeerde hij het gedrag van mensen en met name hun stemmingen en emoties. Wanneer hij een bloem of een blaadje op zijn hand legde, voelde hij het effect van deze plant voor de gezondheid. Hij voelde de gemoedstoestand die bij de plant hoorde. Wanneer hij zich bijvoorbeeld ongeduld voelde bij het vasthouden van Impatiens, wist hij dat deze plant kalmte en beheerstheid zou kunnen brengen. Voor zijn zoektocht had Dr. Edward Bach veel moed en doorzettingsvermogen nodig, trouw aan de eenmaal ingeslagen weg.