bloesemremedies in een moderne tijd

Bloesemremedies: juist nu!

In dit artikel ontdek waarom dit de uitgelezen tijd is om bloesemremedies in je leven toe te laten. De moderne tijd zorgt namelijk voor veel problemen, waar juist bachbloesem remedies je bij kunnen helpen.

Bloesemremedies als natuurlijk antwoord op moderne kwalen

In deze tijd:

 • Ervaren steeds meer mensen toenemende stress. Op het werk, maar ook privé.
 • Wordt het door de 24 uurs economie en sociale media steeds moeilijker om tot rust te komen.
 • Ontbreekt het ons soms aan energie om alles bij te kunnen benen.
 • Kampen veel mensen met onzekerheid over hun eigen capaciteiten in een wereld waar alles mogelijk en maakbaar lijkt te zijn.
 • Is het de norm om extravert te zijn en er een drukke levensstijl op na te houden.
 • Zijn steeds meer mensen hoogsensitief.
 • Is er juist een toenemende behoefte aan rust om jezelf te kunnen zijn.

Heb jij hier ook last van? Stuur een mailtje naar info@digibach.nl waarin je vertelt waar jij wel een steuntje in de rug mee kunt gebruiken. Dan hoor je – geheel vrijblijvend – wat bloesemremedies hierin voor jou kunnen betekenen!

Een passende remedie die bij jouw levensstijl past

Ook bloesemremedies passen in de zoektocht naar een verlicht, evenwichtig leven

Ook bloesemremedies passen in de zoektocht naar een verlicht, evenwichtig leven | Photo by Peter Hershey on Unsplash

Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Mindfulness, Yoga en meditatie steeds populairder  worden. Ook Bachbloesems passen prima in dit rijtje, maar zijn over het algemeen nog wat minder bekend.

Daarom laat ik je in dit artikel kennismaken met deze natuurlijke remedie, die je op een laagdrempelige manier kan ondersteunen bij deze uitdagingen van het moderne leven. Aan de hand van een aantal voorbeelden van bloesemremedies, krijg je een idee van hoe ze jouw leven kunnen verrijken. Het is slechts een greep uit het totale overzicht Bachbloesems!

Bachbloesem therapie kan zowel als aanvulling dienen, maar ook heel goed op zichzelf ondersteuning bieden bij een drukke levensstijl en bewustwording. En het belangrijkste: bij het vinden van een levensstijl die bij jou past.

Tot rust komen en snel stress verminderen

Zelf heb ik altijd een flesje bij me met de Rescue remedie. Dit is heel fijn in “noodsituaties”, waarbij je stress in korte tijd naar een hoog niveau kan schieten. Bijvoorbeeld schrik, ergens erg tegenop zien en of wakker schrikken na een hevige nachtmerrie.

Iedereen kent het wel. Een collega valt onterecht tegen je uit. Of er is een strakke deadline die je niet dreigt te gaan halen. En direct voel je de spanning in je buik toenemen en zit je op een hoog stressniveau. Voor je het weet raak je die spanning de rest van de dag niet meer kwijt en loop je de hele dag op je spreekwoordelijke tenen. Tijd om die stress kwijt te raken, gunnen de meeste mensen zich niet. Want, die deadline wacht ook niet! Geen wonder dat er tegenwoordig zoveel mensen een burn-out ervaren.

Bloesemtherapie geeft een steuntje in de rug bij de uitdagingen van het moderne leven, en helpt bij het verminderen van stress

Steeds meer mensen raken overweldigd door de eisen die het moderne leven stellen | Photo by Nik Shuliahin on Unsplash

Rescue druppels kunnen in dit soort situaties een steuntje in de rug geven. Vier druppels in een beetje water, en jezelf even een kort momentje gunnen om dat rustig op te drinken. Dit werkt naar twee kanten: je doet even een pas op de plaats en de Rescue zorgt voor innerlijke rust. Dat kun je dus altijd bij de hand hebben! Zo simpel kan het zijn.

Energie tanken: geestelijk en lichamelijk

Bij zowel lichamelijke als geestelijke vermoeidheid is Bachbloesem Olive een weldoener. Deze remedie brengt vrede in de vermoeide geest, helpt om bewust te worden dat je op tijd rust moet nemen en geeft kracht aan het vermoeide lichaam. Ideaal dus wanneer je teveel hooi op je vork hebt genomen of te weinig tijd had voor ontspanning, waardoor je je uitgeblust en uitgeput voelt.

Olive herstelt de vitaliteit, de kracht en de belangstelling in het leven.

Deze Bachremedies geeft mensen vertrouwen in hun eigen innerlijke kracht. Niet voor niets is de olijfboom altijd het teken van vrede en harmonie geweest.

Laat ons dankbaar zijn voor de mensen die ons blij maken. Zij zijn als de charmante tuinders die onze ziel laten bloeien.

Marcel Proust.

Kom tot bloei

Bachbloesems kunnen je helpen om je bewust te worden van je eigen zwakke punten of een negatieve gemoedstoestand. Maak van deze punten juist je kracht!

Leer je eigen kwaliteiten en innerlijke kracht kennen. Vind balans in je leven, zodat je alle problemen die op je pad komen het hoofd kunt bieden. Laat de wereld zien wat jij in je mars hebt, wie je bent en wat je kunt. Met behulp van Bachbloesems krijg je meer zelfvertrouwen en treed je problemen als uitdagingen tegemoet.

Uiteindelijk zijn allemaal verantwoordelijk voor ons eigen levensgeluk. Maar iedereen kan een steuntje in de rug gebruiken, om stoom af te blazen en op te laden. Of dat nu een sport is, hobby, regelmatige meditatie of Bachremedies: vind de manier die het beste bij jou past.

Zoals in het bovenstaande citaat van Marcel Proust: laat ook jouw ziel tot bloei komen!

Ontspruitend zelfvertrouwen

De Bachbloesem Larch is er voor mensen die geen vertrouwen in zichzelf en hun eigen bekwaamheden hebben. Mensen die van tevoren al beren op de weg zien en daarom maar liever niets ondernemen. Anderen kunnen het immers toch wel beter dan zij ooit zouden kunnen.

Het is zo zonde om hierdoor in de schaduw te moeten staan. Om jouw unieke kwaliteiten onbenut te laten! Larch helpt je om met meer vastberadenheid in het leven te staan en niet bang te zijn om nieuwe dingen te proberen. Als je niets probeert, gebeurt er immers ook niets.

Bloesemtherapie helpt je om uit de schaduw van anderen te treden en je eigen kracht te vinden

Vind je eigen kracht en kom uit de schaduw van anderen | Photo by Austin D on Unsplash

Heb je soms het gevoel tekort te schieten, omdat je wordt overweldigd door je werk? Of dat het resultaat van je werk niet in verhouding staat tot de moeite die je erin steekt? Dit kan leiden tot moedeloosheid en uitputting.

De Elm bloesem helpt je om doelgericht te werken en intuïtief te zijn. Het wordt eenvoudiger om je in bekwaamheid, wijsheid en betrouwbaarheid te ontplooien als waardevolle werknemer.

Eenvoudig en goedkoop

Bachbloesems bieden een eenvoudige, goedkope en natuurlijke zelfzorg voor mens en dier met veel mogelijkheden. Dr. Bach wilde een behandelsysteem dat makkelijk toepasbaar en toegankelijk zou zijn voor iedereen. Betaalbaarheid en eenvoud staan in zijn remedies dan ook centraal.

In zijn boek: Genezing door bloemen (De Driehoek, Amsterdam) schrijft hij:

De belangrijkste reden dat de moderne medische wetenschap faalt is dat daarmee gevolgen worden aangepakt en niet de oorzaken. 

Het is jammer dat we ons veelal niet bewust zijn van de oorzaken van onze klachten. Maar ook dat we vergeten zijn dat de natuur alles geeft wat we nodig hebben.

Laatst las ik een advertentie voor een – zogenaamd – natuurlijk geneesmiddel, waarin werd beweerd dat het middel bestond uit “verbeterde natuurlijke ingrediënten”. Toen moest ik wel even glimlachen. De natuur verbeteren: wie zijn wij om te denken dat we die wijsheid hebben? En wat is er nog natuurlijk aan die aangepaste ingrediënten? We kunnen beter de kracht van de natuur weer ontdekken en waarderen. Precies zoals Dr. Bach het bedoeld heeft. Niets meer en niets minder!

Verbinding met je intuïtie

Ook in deze tijd is de visie van Dr. Bach nog ontzettend actueel. Sterker nog: ze is harder nodig dan ooit!

Bloesemtherapie helpt je om verbinding te maken met je intuïtie en wie je werkelijk bent.  Door de huidige technologie en de snelheid van onze levens zijn we die verbinding steeds meer kwijtgeraakt. Deze verbinding herstellen, kan je helpen om steviger in het leven te staan en je ook in moeilijke situaties niet uit evenwicht te laten brengen. Als laatste voorbeeld een bloesem die je hier uitstekend in kan ondersteunen: Cerato.

Cerato is er voor mensen die onzeker zijn over hun eigen intuïtie. Het helpt hen om op hun eigen wijsheid en ervaring te luisteren, in plaats van blind te varen op de mening van anderen. Cerato maakt je rustig en zelfverzekerd van je eigen bekwaamheden.

Iedereen weet dat dezelfde kwaal bij iedereen een andere uitwerking heeft. Precies die uitwerking moet worden behandeld, omdat die naar de werkelijke oorzaak voert.

Dr. Bach 

Jezelf zijn op een natuurlijke manier

Juist omdat Bachbloesem remedies ervan uitgaan dat iedereen anders is, zijn er geen kant en klare mixen. Voor het beste resultaat is het belangrijk om naar een combinatie van factoren te kijken, zoals persoonlijkheid, gemoedstoestand en de manier waarop iemand met problemen of obstakels omgaat. Net zoals in de homeopathie  gaat het om de mens als geheel.

Bloesemtherapie helpt je bij het vinden van je eigen kracht in een maatschappij die steeds meer van je verlangt

Stop met je aanpassen aan de omgeving, en vind je eigen kleur | Photo by Roi Dimor on Unsplash

Wat is jouw persoonlijkheid?

Ben jij iemand die altijd snel de moed opgeeft? Of laat jij je makkelijk beïnvloeden door anderen? Wil je beter leren je eigen grenzen aan te geven, en in te schatten wanneer je moet toegeven of juist standvastig moet zijn? Het is goed om te weten hoe je op verschillende situaties reageert. En of je anders reageert wanneer je moe bent, als je in nood bent of als je een belangrijk besluit moet nemen. Dit zegt veel over jouw persoonlijkheid en is een uitgangspunt voor het kiezen van de juiste Bachbloesems.

Ontdek de verschillende soorten Bachbloesems en zie welke categorie het beste bij jou past.

Jouw doel en jouw obstakels staan centraal bij het samenstellen van de juiste Bachremedies.  Wat ik mooi vind aan het werken met Bachbloesems, is dat je zelf aan de slag gaat met je ontwikkeling – in je eigen tempo – in je eigen omgeving. Voor mij als Bach therapeut is het de uitdaging om samen met jou vast te stellen wat jij wilt bereiken met de hulp van de bloesems, en de Bachremedies samen te stellen die jou daar optimaal in ondersteunt.

 

Geplaatst in Bachbloesems.

4 reacties

 1. Pingback: Mijn verhaal - DigiBach

 2. Pingback: Natuurlijk middel tegen stress en angst | Gratis persoonlijk advies

 3. Pingback: Fytotherapie: de kracht van geneeskrachtige kruiden

 4. Pingback: Wat is de beste mindfulness app? We vergeleken er vijf: gratis en betaalde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *