hond in bed?

Bach bloesem hond met de persoonlijke service van DigiBach

Met Bach bloesem hond help je jouw hond op een natuurlijke en gerichte manier beter in zijn of haar vel. Bachboesems kan een hond helpen bij bijvoorbeeld verlatingsangst, blaffen en onrustig gedrag.

Hierom kies je Bachbloesem voor honden van DigiBach:

 • Op maat samengesteld voor jouw hond
 • Altijd een gratis en vrijblijvend eerste advies per mail of chat
 • Al tientallen tevreden hondenbezitters gingen je voor

Benieuwd welke Bach bloesem jouw hond kan helpen? Wij gaan jouw trouwe viervoeter helpen zich zo geweldig te voelen als hij verdient. Vul het formulier hieronder in en ontdek welke mix jouw hond kan helpen.

Gratis advies? Zo gepiept...
Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Geen zorgen. Dit advies is gratis en geheel vrijblijvend.

Inhoud:

Gratis advies? Zo gepiept...
Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Per mail hoor je van ons welk Bach bloesems jouw hond kunnen helpen. Daarna besluit je of je daar een mix van wilt bestellen. Simpel, persoonlijk en altijd voor de beste prijs!

Helpt Bach bloesem echt bij honden?

Het is niet voor niets dat honden en mensen zo goed in staat zijn een emotionele band op te houden. Ook je hond heeft gevoelens. En ook hij heeft het daar soms moeilijk mee, net als jij!

Verlatingsangst, moeite met verandering, stress. Honden kunnen daar net zo goed mee in hun maag zitten als wij. Bachbloesems voor honden helpen daar beter mee om te gaan.

“Het leuke vind ik vooral ook, dat mensen als bijv. mijn partner, helemaal niet open staan voor ‘dingen’ als Bachbloesems. Maar hij kan er nu echt niet onderuit omdat je gewoonweg resultaat ziet!”

Ervaring van een klant van ons

Een voorbeeld van Bach bloesem en honden

Honden blaffen wat af. Het is hun manier om te communiceren met de wereld om hen heen en uiting te geven aan die emoties. Dat blaffen kan van alles betekenen. Is je hond happy? Dan is het een teken van enthousiasme en dankbaarheid.

Lastiger wordt het, als je niet precies weet wat de reden van het blaffen is. Is het angst? Stress?

Online kom je verschillende “wondermiddeltjes” tegen die zeggen de ultieme mix van Bachbloesems te zijn tegen blaffen.

Maar zo werkt het niet.

Net als bij mensen, werken bach druppels bij honden alleen wanneer deze de onderliggende oorzaak van het blaffen, de onrust of de spanning van de hond aanpakken. Een op maat voor jouw hond samengestelde mix, werkt dus het beste.

En zo is er voor iedere uitdaging van je hond een Bach bloesem combinatie die daarin kan ondersteunen. Hieronder lees je hoe je de juiste mix vindt voor jouw trouwe viervoeter.

Bach bloesem hond heeft een positief effect op je trouwe viervoeter!
Ook honden hebben emoties

Gratis Bach bloesem hond advies

Wil je graag bach bloesem advies op maat voor jouw hond? Vul dan dit formulier in en je hoort zo snel mogelijk van onze Bach consulent Jolanda:

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Veelgestelde vragen

🐶 Werkt Bach bloesem voor honden met verlatingsangst?

Ook honden hebben emoties, net als mensen. En ook honden kunnen daar last van hebben, zeker als ze in het verleden iets vervelends hebben meegemaakt. Wij hebben meerdere (oud) zwerfhonden kunnen helpen om beter om te gaan met die rugzakjes, en lekkerder in hun vel te zitten. Zo werden ze bijvoorbeeld minder bang om aan hun lot te worden over gelaten wanneer het baasje even een boodschap gaat doen.

💰 Waar zijn Bach bloesems voor honden te koop?

Bach bloesems zijn bij veel webshops te koop. Ben je op zoek naar een specifieke ondersteuning voor bepaald gedrag van jouw hond, zoals overmatig blaffen of verlatingsangst? Dan kun je het beste een mix op maat laten samenstellen door een Bach consulent zoals DigiBach.

✨Helpt Bach bloesem honden met vuurwerkangst?

Angst voor vuurwerk is bij honden, en bij andere dieren, heel normaal. Ze hebben immers geen idee waar al die luide knallen vandaan komen. In die zin is het dus niet iets dat uit hun emoties voortkomt, waar Bach bloesems bij zouden kunnen helpen. Wel kun je je trouwe viervoeter steunen door wat druppels Bach Rescue door zijn of haar drinkwater te doen. En natuurlijk extra veel knuffels en lekkers tijdens de jaarwisseling!

Twee Bach bloesem hond praktijkvoorbeelden

Bach bloesem kan honden dus op veel verschillende manieren helpen. De meeste vragen die wij krijgen, willen we hier wat specifieker toelichten. Het gaat om:

 • Honden met verlatingsangst
 • Honden met stress

Bach bloesem voor honden met verlatingsangst

Honden vinden het heerlijk om bij de roedel (het gezin) te horen. Je herkent het vast wel, dat zelfs als je gaat slapen, Bello graag in de buurt wil blijven.

Dat hij er alles aan doet om zo dicht mogelijk in de buurt van zijn roedel te slapen. Daar kun je dan soms behoorlijk wat mee te stellen hebben. Het is belangrijk om hierbij ook je eigen grenzen te bewaken, zodat je niet steeds gestoord wordt in je nachtrust.

Vind je het lastig om stevig in je schoenen te blijven staan, omdat je het bijvoorbeeld zielig vindt? Honden met verlatingsangst kun je met Bachbloesems een hart onder de riem steken. Helemaal natuurlijk, dus zonder gezondheidsrisico’s. En je trouwe viervoeter heeft weer het vertrouwen dat je de volgende ochtend echt wel weer terugkomt, als ‘s nachts de slaapkamerdeur dicht gaat!

Bach bloesem hond als een veilig dekentje
Photo by Matthew Henry on Unsplash

Bach bloesem voor honden met stress

Ook dieren kunnen gestrest zijn, net als mensen.

Puppy’s, bijvoorbeeld, voor wie het leven en die grote nieuwe wereld nog erg spannend zijn. Bij hen kan die verlatingsangst van hierboven ook voor extra stress zorgen. Ze gaan dan midden in de nacht lopen piepen of jengelen. Niet zo gek: ze vinden het gewoon niet leuk om alleen gelaten te worden!

Als je ervoor kiest om een hond uit het asiel te halen, weet je niet wat hij heeft meegemaakt. In de loop van de tijd kom je er dan achter of de hond angstig is, schrikkerig, onrustig, opvliegerig, noem maar op.

Voor honden met dit soort stressklachten, kan een rescue remedie uitkomst bieden.

Ervaringen met Bachbloesems voor honden

We hebben al verschillende honden mogen helpen met een Bachbloesem mix. Lees bijvoorbeeld de Bachbloesem ervaring van hond Pedros, een Spaanse zwerfhond die in Nederland moeite had om zijn draai te vinden. Inmiddels heeft Pedros door een juiste Bachbloesem mix het vertrouwen hervonden dat hij niet wordt vergeten, wanneer hij even alleen wordt gelaten.

Of Sara, die zo angstig was dat ze bijna de deur niet uit durfde. Dit teefje kreeg een samenstelling van bloesems voor angst, nervositeit en omgaan met onverwachte dingen. Na een paar weken kwam de volgende enthousiaste reactie van Sara’s baasje:

Haar ‘hakken’ gaan tot nu toe bijna niet meer in het zand, dat is toch geweldig? Het leuke vind ik vooral ook, dat mensen als bijv. mijn partner, helemaal niet open staan voor ‘dingen’ als Bachbloesems. Maar hij kan er nu echt niet onderuit omdat je gewoonweg resultaat ziet! Dat is geweldig toch? Nogmaals bedankt voor je advies en ik mail je binnenkort wel weer voor wat flesjes!

Benieuwd naar meer van dit soort verhalen? Lees dan verder in de Bach bloesem hond ervaringen van viervoetige patiënten die je voorgingen.

Geplaatst in Doelgroepen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.

14 reacties

 1. Ik heb een mix laten maken van: Heather,Impatiens, Walnut,Star of bethlehem en Chicory. Is deze mix ook goed voor de behandeling van vuurwerk angst? De mix werkt perfect voor verlatingsangst.

  • Fijn dat deze mix goed werkt voor verlatingsangst, of dit ook voor vuurwerkangst is? dat hangt ervan af, of de hond ook in paniek raakt van het vuurwerk. Bach bloesems werken altijd het beste op maat, passend bij de klacht en de persoonlijkheid. Het is dus ook goed om te kijken hoe de hond regeert. Kruipt hij weg, of wordt hij onrustig en paniekerig.

 2. Pingback: 2 Bachbloesem ervaringen met honden | DigiBach

 3. onze hond (Amerikaanse Bulldog reu 5 jaar) is angstig en schrikachtig. De hond is van pup af aan al gauw bang geweest. (toch goed gesocialiseerd, leren wennen aan druk verkeer, school, kleine (schreeuwende) kinderen etc. maar niets heeft het kunnen voorkomen). Sinds een paar jaar is hij panisch voor vuurwerk en/of knallen en durft eigenlijk niet naar buiten. Tijdens de dagen voorafgaand aan oud en nieuw houdt hij zijn behoefte ruim 48-72 uur op! Te zielig!
  Hij kruipt binnenshuis NIET weg, maar durft niet naar buiten. Helaas is dit gedrag nu al aan de orde. Is er iets dat hem kan kalmeren?

  • Hoi Karin, ik heb je een mail gestuurd als antwoord op deze vaag. Maar ik wil op deze plek ook nog wel het advies geven, dat Rescue fijn is om bij de hand te hebben in de aanloop naar de feestdagen. Je kun voor de angst en schrikachtigheid alvast beginnen met 2x daags 4 druppels te geven. Op oudejaarsdag kun je naar behoefte, en dat kan bijvoorbeeld elk uur Rescue druppels geven.

 4. Pingback: Blaffende honden bijten niet? Feiten en fabels over honden - Beauty Before Breakfast

 5. Pingback: Hoe goed kan jouw hond met zijn emoties omgaan? - Zelfhulpverslaving

 6. Pingback: Ontspanningstips voor geadopteerde honden - Help ik heb een hondenleven

 7. Pingback: Behandeling van lichamelijke klachten bij honden - Naturalis After Dark

 8. Pingback: Wat als je hond niet alleen kan zijn? - Help ik heb een hondenleven

 9. Pingback: Mijn hond is angstig, hoe help ik hem hier vanaf? - 2 Punt I

 10. Pingback: Help je hond beter omgaan met harde geluiden - Entree web

 11. Pingback: help me to write an essay

 12. Pingback: Zo zorg je goed voor je hond - Dev Doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *