hond in bed?

Jij en je hond: bachbloesems voor honden

Een hond als huisdier is erg populair, dat is niets nieuws onder de zon. Vooral om de band die je samen kunt opbouwen. Dat gaat niet vanzelf, daar moet hard voor gewerkt worden, actief aan de slag dus. Om samen plezier te kunnen hebben en om ongelukken te voorkomen, is een goede opvoeding de basis. Daarmee heeft die trouwe viervoeter een positieve invloed in het gezin, goed voor het welzijn van mens en dier.

Voordeel van een hond is zeker, dat je elke dag naar buiten moet, door weer en wind. Lekker een frisse neus halen en in beweging zijn. Goed voor ieders welzijn!

naar buiten met je hond

Photo by Matt Jones on Unsplash

Welzijn

Voor de hond: zich veilig voelen, lichamelijk gezond zijn en geen last hebben van stress. Verder natuurlijk ook, genoeg te eten en te drinken, geaaid worden en dagelijks uitgelaten. Een goede opvoeding speelt hier een belangrijke rol in. De hond leert omgaan met commando’s, zoals bijvoorbeeld ‘zit’, ‘lig’, ‘poot’ of klappen in de handen. Een hond die goed opgevoed is, is plezierig in de omgang, heeft duidelijkheid en is veilig in het verkeer, wanneer hij  wordt uitgelaten.

Niets is zo irritant of soms zelf gevaarlijk als een hond die ongevraagd tegen je op springt of opeens de straat oversteekt. Mocht je een hond hebben, die niet makkelijk leert en steeds in dezelfde fouten terugvalt of blijft steken in de ontwikkeling, dan is bachbloesem chestnut bud een fijne remedie om te gebruiken.

Bedenk daarbij dat niet iedereen dol is op honden. Doe jezelf en je hond een lol en leer hem zich goed te gedragen, door het geven van de juiste commando’s, eventueel aangevuld met de juiste bachbloesemremedies.

 Actief aan de slag blijven dus!

Dikke maatjes

wat-is-bachbloesems-voor-honden

Photo by Anoir Chafik on Unsplash

Honden en kinderen kunnen een sterke band met elkaar opbouwen, dikke maatjes worden. Voed je kind daar goed in op, zoals het met eerbied omgaan met alles wat leeft. En wat er bij komt kijken om goed voor een hond te zorgen, zoals elke dag uitlaten. Hierin geven wij als volwassenen natuurlijk het goede voorbeeld.

Wanneer een kind een dier pijn doet, of plaagt, moeten we dat gedrag corrigeren om te voorkomen dat er probleemgedrag gaat ontstaan: zowel bij de hond als bij het kind. Dan kunnen er spanningen ontstaan, die een negatieve uitwerking kunnen hebben op zowel het dier als de leden van het gezin. Wanneer er toch spanningen zijn, kun je hier goed op inspelen met bachbloesems. Zowel voor kinderen als voor dieren om een extra steuntje mee te geven.

Roedeldieren

Honden vinden het heerlijk om bij de roedel (het gezin) te horen. Je herkent het vast wel, dat zelfs als je gaat slapen, Bello graag in de buurt wil blijven. Er alles aan doet om zo dicht mogelijk in de buurt zijn roedel te slapen. Dan kun je daar soms behoorlijk wat mee te stellen hebben. En zal het ook veel uitmaken of het een schoothondje is, of een Deense Dog. Ieder zijn manier om daarmee om te gaan en naar een goed compromis te zoeken. Zodat je niet steeds gestoord wordt in je nachtrust. Vind je het lastig om hierbij stevig in je schoenen te blijven staan, omdat je het bijvoorbeeld zielig vind, dan kun je zelf ook wel wat steun gebruiken van bachbloesems. Hiervoor kun je zelf op mijn site kijken welke bloesemremedies je zelf geschikt vind, maar ik wil je hier ook graag bij adviseren.

hond in bed?

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Puppy of asiel

Wanneer je een puppy neemt, is daar nog veel aan op te voeden, daar zijn tegenwoordig puppy trainingen voor, zoals je voldoende kunt vinden op deze site. Als je ervoor kiest om een hond uit het asiel te halen, weet je niet wat hij heeft meegemaakt. In de loop van de tijd kom je er dan achter of de hond angstig is, schrikkerig, onrustig, opvliegerig, noem maar op. Honden met gedragsproblemen of die een trauma hebben opgelopen, kun je prima een extra steuntje meegeven door het geven van bachbloesemremedies.

“Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart”. (Josh Billings)

Geplaatst in Bachbloesems, Ervaringsverhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *