hond in bed?

Bachbloesems voor honden | Informatie, ervaringen en toepassing

Is jouw hond bang om alleen te zijn? Blaft hij ’s nachts? Of is hij gewoon onrustig? Ontdek hoe Bachbloesems voor honden je daarbij kunnen helpen! Bach bloesem vermindert stress van je hond. Ontdek wat Bach voor honden kan doen, en lees ervaringen van andere baasjes!

Een hond als huisdier is erg populair, dat is niets nieuws onder de zon. Vooral om de band die je samen kunt opbouwen. Dat gaat niet vanzelf, daar moet hard voor gewerkt worden. En daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden met de emoties van je hond.

Bachbloesems en honden

Bachbloesem hond: blaffen met een reden

Het is niet voor niets dat honden en mensen zo goed in staat zijn een emotionele band op te houden. Ook je hond heeft gevoelens. En ook hij heeft het daar soms moeilijk mee, net als mensen! Verlatingsangst, moeite met verandering, stress. Honden kunnen daar net zo goed mee in hun maag zitten als wij. Het wegnemen van die gevoelens, zorgt voor een blije kameraad. Daarmee heeft die trouwe viervoeter een positieve invloed in het gezin, goed voor het welzijn van mens en dier.

Honden blaffen wat af. Het is hun manier om te communiceren met de wereld om hen heen en uiting te geven aan die emoties. Dat blaffen kan van alles betekenen. Is je hond happy? Dan is het een teken van enthousiasme en dankbaarheid.

Lastiger wordt het, als je niet precies weet wat de reden van het blaffen is. Is het angst? Stress?

Online kom je verschillende “wondermiddeltjes” tegen die zeggen de ultieme mix van Bachbloesems te zijn tegen blaffen.

Maar zo werkt het niet.

Net als bij mensen, werkt een Bachremedie alleen wanneer deze de onderliggende oorzaak van het blaffen, de onrust of de spanning van de hond aanpakt. Een voor jouw hond persoonlijke samengestelde mix, werkt dus het beste.

naar buiten met je hond

Ook honden hebben emoties

Meer over de verschillende toepassingen van Bachbloesems voor honden, lees je hieronder. Heb jij een hond die bepaald gedrag vertoont en ben je benieuwd of een Bachbloesem mix voor honden hierbij kan helpen? Vul dan dit formulier in en je hoort zo snel mogelijk van onze natuurtherapeut:

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Bachbloesems voor honden met verlatingsangst

Honden vinden het heerlijk om bij de roedel (het gezin) te horen. Je herkent het vast wel, dat zelfs als je gaat slapen, Bello graag in de buurt wil blijven.

Dat hij er alles aan doet om zo dicht mogelijk in de buurt van zijn roedel te slapen. Daar kun je dan soms behoorlijk wat mee te stellen hebben. Het is belangrijk om hierbij ook je eigen grenzen te bewaken, zodat je niet steeds gestoord wordt in je nachtrust.

Vind je het lastig om stevig in je schoenen te blijven staan, omdat je het bijvoorbeeld zielig vindt? Honden met verlatingsangst kun je met Bachbloesems een hart onder de riem steken. Helemaal natuurlijk, dus zonder gezondheidsrisico’s. En je trouwe viervoeter heeft weer het vertrouwen dat je de volgende ochtend echt wel weer terugkomt, als ’s nachts de slaapkamerdeur dicht gaat!

hond in bed?

Photo by Matthew Henry on Unsplash

Rescue van Bach voor honden met stress

Ook dieren kunnen gestrest zijn, net als mensen.

Puppy’s, bijvoorbeeld, voor wie het leven en die grote nieuwe wereld nog erg spannend zijn. Bij hen kan die verlatingsangst van hierboven ook voor extra stress zorgen. Ze gaan dan midden in de nacht lopen piepen of jengelen. Niet zo gek: ze vinden het gewoon niet leuk om alleen gelaten te worden!

Als je ervoor kiest om een hond uit het asiel te halen, weet je niet wat hij heeft meegemaakt. In de loop van de tijd kom je er dan achter of de hond angstig is, schrikkerig, onrustig, opvliegerig, noem maar op.

Voor honden met dit soort stressklachten, kan een rescue remedie uitkomst bieden.

Ervaringen Bachbloesems bij honden

We hebben al verschillende honden mogen helpen met een Bachbloesem mix. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Pedros, een Spaanse zwerfhond die in Nederland moeite had om zijn draai te vinden. Inmiddels heeft Pedro door een juiste Bachbloesem mix het vertrouwen hervonden dat hij niet wordt vergeten, wanneer hij even alleen wordt gelaten.

Of Sara, die zo angstig was dat ze bijna de deur niet uit durfde. Dit teefje kreeg een samenstelling van bloesems voor angst, nervositeit en omgaan met onverwachte dingen. Na een paar weken kwam de volgende enthousiaste reactie van Sara’s baasje:

Haar ‘hakken’ gaan tot nu toe bijna niet meer in het zand, dat is toch geweldig? Het leuke vind ik vooral ook, dat mensen als bijv. mijn partner, helemaal niet open staan voor ‘dingen’ als Bachbloesems. Maar hij kan er nu echt niet onderuit omdat je gewoonweg resultaat ziet! Dat is geweldig toch? Nogmaals bedankt voor je advies en ik mail je binnenkort wel weer voor wat flesjes!

Corrigeer ongewenst gedrag direct: opvoeden van twee kanten

wat-is-bachbloesems-voor-honden

Photo by Anoir Chafik on Unsplash

Onder het mom “voorkomen is beter dan genezen”, nog een laatste advies wanneer je leeft met honden en kinderen.

Honden en kinderen kunnen een sterke band met elkaar opbouwen, dikke maatjes worden. Voed je kind daar goed in op, zoals het met eerbied omgaan met alles wat leeft. En wat er bij komt kijken om goed voor een hond te zorgen, zoals elke dag uitlaten. Hierin geven wij als volwassenen natuurlijk het goede voorbeeld.

Wanneer een kind een dier pijn doet, of plaagt, moeten we dat gedrag corrigeren om te voorkomen dat er probleemgedrag gaat ontstaan: zowel bij de hond als bij het kind. Dan kunnen er spanningen ontstaan, die een negatieve uitwerking kunnen hebben op zowel het dier als de leden van het gezin. Wanneer er toch spanningen zijn, kun je hier goed op inspelen met bachbloesems. Zowel voor kinderen als voor dieren om een extra steuntje mee te geven.

Niets is zo irritant of soms zelf gevaarlijk als een hond die ongevraagd tegen je op springt of opeens de straat oversteekt. Mocht je een hond hebben, die niet makkelijk leert en steeds in dezelfde fouten terugvalt of blijft steken in de ontwikkeling, dan is bachbloesem chestnut bud een fijne remedie om te gebruiken.

Bedenk daarbij dat niet iedereen dol is op honden. Doe jezelf en je hond een lol en leer hem zich goed te gedragen, door het geven van de juiste commando’s, eventueel aangevuld met de juiste bachbloesemremedies.

 Actief aan de slag blijven dus!

Veelgestelde vragen

Werkt Bach bloesem voor honden met verlatingsangst?

Ook honden hebben emoties, net als mensen. En ook honden kunnen daar last van hebben, zeker als ze in het verleden iets vervelends hebben meegemaakt. Wij hebben meerdere (oud) zwerfhonden kunnen helpen om beter om te gaan met die rugzakjes, en lekkerder in hun vel te zitten. Zo werden ze bijvoorbeeld minder bang om aan hun lot te worden over gelaten wanneer het baasje even een boodschap gaat doen.

Waar zijn Bach bloesems voor honden te koop?

Bach bloesems zijn bij veel webshops te koop. Ben je op zoek naar een specifieke ondersteuning voor bepaald gedrag van jouw hond, zoals overmatig blaffen of verlatingsangst? Dan kun je het beste een mix op maat laten samenstellen door een Bach consulent zoals DigiBach.

Wat is de juiste dosering?

Doe vijf druppels door het drinkwater wanneer je dit ververst. Liefst twee of drie keer per dag.

Helpt Bach bloesem honden met vuurwerkangst?

Angst voor vuurwerk is bij honden, en bij andere dieren, heel normaal. Ze hebben immers geen idee waar al die luide knallen vandaan komen. In die zin is het dus niet iets dat uit hun emoties voortkomt, waar Bach bloesems bij zouden kunnen helpen. Wel kun je je trouwe viervoeter steunen door wat druppels Bach Rescue door zijn of haar drinkwater te doen. En natuurlijk extra veel knuffels en lekkers tijdens de jaarwisseling!

Geplaatst in Bachbloesems, Ervaringsverhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *