Bachbloesem Crab Apple | Zuinig zijn op jezelf

Bach bloesem remedies: Crab Apple

Bachbloesem Crab AppleBachbloesem Crab Apple is de reinigende remedie voor zowel lichaam als geest. Wanneer je ergens van walgt, een negatief zelfbeeld hebt of het blijft maar door je hoofd spoken dat je iets lelijks hebt gezegd kan deze remedie helpen jezelf te reinigen van de negativiteit.

De Crab Appel mens wil eigenlijk volledige harmonie in alle aspecten van het leven en wordt moedeloos en wanhopig als dat niet lukt.

Maar ook voor mensen die dwangmatig hun huis schoonmaken of een andere dwangneurose hebben kan het een goede ondersteuning zijn. Deze types zijn zeer netjes en hebben een hekel aan slordigheid. Lichamelijke klachten, zoals eczeem, een wrat of een moedervlek, waar we niet blij mee zijn of zelfs vies vinden kunnen deze remedie ook nodig hebben.

Of bestel hier Crap Apple los

Lees in onze Bach therapie startersgids de voordelen van een voor jou samengestelde mix

Een biografie van appel

Wereldwijd zijn er wel 7.000 soorten appelen bekend. Tussen al die  soorten zit er voor iedereen wel een smaakje bij die je lekker vind. Lekker om te kunnen kiezen tussen die verschillende smaken: zoet, zuur, zoet/zuur.

Appels zijn seizoengebonden, maar wel het hele jaar verkrijgbaar. Gelukkig maar, want de appel is een bron van gezondheid. Een veelzijdige vrucht en gezond tussendoortje met vele goede eigenschappen (De appel als bron van gezondheid, G.A. Ulmer).

Bachbloesem Crab Apple

Jong geleerd, is oud gedaan! Wie zichzelf bewaart, bewaart geen rotte appel (zuinig zijn op jezelf en je gezondheid, want die zijn niet vervangbaar).

Wat is nou eigenlijk belangrijk:

Het kan bijvoorbeeld zijn dat we iets onaardigs hebben gezegd tegen iemand en daar spijt van hebben en dat kan aan je blijven knagen. Of als we in gedachten met iets onbelangrijks bezig blijven en het niet los kunnen laten, waardoor geen ruimte meer is voor wat werkelijk belangrijk is.

Bijvoorbeeld een moeder die zich er meer druk over maakt dat haar kinderen vies worden van het spelen, dan dat zij het plezier van haar kinderen ziet en niet kan genieten van haar kinderen. Smetvrees kan het plezier behoorlijk in de weg staan.

Appels voor een goed humeur

Een dipje aan het eind van de middag? Last van  vermoeidheid en concentratie problemen? Neem een appel in plaats van snoep voor de nodige suikers. De koolhydraten, vruchtensuiker en druivensuiker zorgen snel voor nieuwe energie omdat ze gemakkelijk in het lichaam worden opgenomen.

Ook goed om te weten: depressie wordt veroorzaakt door te weinig vitamine C en E. Daardoor komt er te weinig zuurstof   in het bloed. Appels helpen de zuurstoftoevoer te vergroten, in combinatie met de juiste ademhaling.

Het eten van appels, in combinatie met Crab Apple kan ook ter ondersteuning gebruikt worden bij een vastenkuur.

Werking bachbloesem Crab Apple

Helpt om jezelf te accepteren zoals je bent, een positief beeld van jezelf te krijgen en op een ontspannen manier in het leven te staan.

Het gebruik van Crab Apple reinigt lichaam en geest. Men voelt zich in harmonie, zowel in denken, als het gevoel, het handelen en het zijn.

Hierdoor ziet men scherp wat er niet klopt in de omgeving en voelt slechte bedoelingen aan. Men heeft de volledige beheersing over de gedachten weet te bewaren, en de wijsheid heeft de dingen in de juiste verhoudingen te zien. Kleinigheden zijn daardoor niet meer belangrijk.

Extra ondersteuning bij Crab Apple gemoedstoestand

Zorg voor voldoende slaap en rust. Mediteer, of beoefen mindfulness, ook dat zorgt voor meer harmonie in het zenuwstelsel. Blijf jezelf positief bekrachtigen met affirmaties, zoals: “Ik ben een gelukkig mens met positieve eigenschappen”.

Bachbloesem Crab Apple is een van de Bach druppels voor moedeloosheid en wanhoop.