Bach bloesem Scleranthus | Jantje lacht, Jantje huilt

Bach bloesem remedies: Scleranthus

Bach bloesem Scleranthus is de remedie voor mensen die besluiteloos zijn. Dat komt door een innerlijke onrust: de ene dag denken ze Bach bloesem Scleranthusdit, de volgende dag weer het tegenovergestelde. Het is moeilijk kiezen als je steeds tussen twee uitersten heen en weer geslingerd wordt (ook in emoties). Door hun grilligheid zijn ze voor anderen moeilijk te volgen.

Of bestel Bach remedie Scleranthus online

Bach bloesem Scleranthus onzekerheid

Deze remedie behoort tot de groep: zij die onzeker zijn. Niet kunnen beslissen maakt de onzekerheid alleen maar groter. Toch zal dit type altijd proberen om problemen zelf op te lossen en vraagt niet snel om raad. Ook al hebben ze op een gegeven moment een beslissing genomen, dan nog zijn ze er niet tevreden mee en blijven twijfelen. Door de innerlijke onrust zijn ze hyperactief, ze missen het psychische evenwicht.

Stromend water, altijd in beweging, wat met ook op de weg tegenkomt: dat is het Scleranthus type.

Deze remedie past goed bij concentratieproblemen op school en op het werk! Ondersteunend kan men oefenen met het doen van spelletjes waarin keuzes gemaakt moeten worden, zoals stratego, schaken en dammen.

Voor mensen die het moeilijk vinden om een beslissing te nemen. Door hun onevenwichtigheid/onzekerheid worden ze heen en weer geslingerd tussen de mogelijkheden. Ook in gesprekken kunnen ze van de hak op de tak springen.

Biografie van Hardbloem

De hardbloem is een éénjarige plant (er zijn ook meerderjarige) uit de anjerfamilie. Hij wordt 5-70 cm hoog. Het is een plant die graag een zonnig plekje heeft. Hij is te vinden op tarwevelden en langs akkers, grasland, spoorwegen en fietspaden. Vroeger werd de Hardbloem klawel (kluwen) genoemd. Dat komt waarschijnlijk door de groeiwijze van de plant. Hij heeft een sterk vertakte groeiwijze, wat eruit kan zien als een kluwen van takken. In haar  bloeiperiode heeft de hardbloem kleine bladgroene of donkergroene, toefsgewijs groeiende bloemen.  Net als de emoties van het Scleranthus type: een wirwar van emoties die telkens met elkaar in de knoop raken.

bach bloesem Scleranthus

Door onzekerheid en onevenwichtigheid schieten emoties alle kanten op. Het type: Jantje lacht, Jantje huilt.

Werking bach bloesem Scleranthus

De positieve kenmerken van Scleranthus zijn kalmte en besluitvaardig. Deze remedie helpt met een betere concentratie en innerlijk evenwicht.

Beslissingen kunnen op het juiste moment genomen worden en doordat ze in evenwicht zijn zorgt de veelzijdigheid ervoor dat ze van alle markten thuis zijn.

De bachbloesem geeft zekerheid en evenwichtigheid in het nemen van besluiten. Positieve Scleranthus mensen zijn in staat snel te handelen en beslissingen te nemen wanneer dat nodig is. Voel je zeker van jezelf.

Extra ondersteuning bij Scleranthus gemoedstoestand

Ademhalingsoefeningen zijn een goede manier om in het hier en nu te blijven. Dit is fijn om te gebruiken wanneer je weer merkt dat je alle kanten opschiet. Het is ook goed om een hobby te zoeken waarbij je vooral lichamelijk bezig bent. En helemaal mooi als dat ook buiten in de natuur is.

Hierbij kun je denken aan fietsen, wandelen, tuinieren en noem maar op. Ook de aromatherapie is hier een goede steun in. Vooral pepermunt en basilicum zijn goed voor de concentratie en verfrissen de geest.

Bach bloesem Scleranthus valt in de categorie onzekerheid.