Bach bloesem Rock Rose | Bij schrik, angst of shock

Bach bloesem remedies: Rock Rose
bach bloesem rock rose

Bach bloesem Rock Rose geeft steun bij paniekaanvallen, bijvoorbeeld na een ongeluk, natuurramp of overval. Daarnaast kan Rock Rose uitkomst bieden bij kortere periodes van paniek en angst, zoals nachtmerries.

Deze remedie is van grote waarde als schrik wordt ervaren, of men nu gezond is of niet. Het biedt een steuntje in de rug voor mensen die hoog sensitief zijn en bijvoorbeeld snel last hebben van harde geluiden of spanningen die andere mensen bij zich dragen.

Wanneer er sprake is van een chronisch schrikachtig karakter, bij volwassenen, kinderen of dieren, biedt Rock Rose uitkomst.

Bach bloesem Rock Rose bij shocktoestand

Sommige mensen verkeren bij een simpele operatie of zelfs een bezoek aan de tandarts in een soort shocktoestand. Voor buitenstaanders is het moeilijk te begrijpen. Waar komt deze, vaak irrationele, angst vandaan? Wanneer het om een echte ramp zou gaan, of een ernstige ongeval, dan is het beter voor te stellen.

Het is dan ook niet de ernst van de situatie die Bach Rock Rose nodig maakt, maar hoe mensen op schokkende gebeurtenissen reageren. Deze angst komt meer vanuit henzelf, dan uit de gebeurtenis die de angst oproept.

Door deze schrikachtigheid reageert men uit paniek. Dat werkt averechts bij het oplossen van hetgeen de schrik veroorzaakt. Het is niet de natuurlijke reactie: dieren reageren op gevaar met een vluchten of vechten reactie. Schrik leidt tot overhaaste, irrationele beslissingen, of soms zelfs verstarren. Het tegenovergestelde van de gezonde reactie op een probleem!

Stel je voor: als aan de grond genageld en niet meer in staat om te vluchten voor bijvoorbeeld een brand.

Lichamelijke angst reacties

Het lichaam kan op verschillende manieren reageren op angstige situaties. Denk aan: zweten, rood worden, hartkloppingen, het gevoel dat de keel wordt dicht geknepen, droge mond, een verlamd gevoel in de benen, knikkende knieën.

In sommige gevallen leidt het zelfs tot flauw vallen, intens wit worden, ademnood, steken in de hartstreek, maagkramp, vlekken voor de ogen zien, plotselinge slechthorendheid,  of het hele leven in een paar seconden voorbij zien gaan. Dat laatste wordt door veel mensen gezien als een bijna dood ervaring: het ultieme moment van shock.

Soms is de gebeurtenis te schokkend om reëel te kunnen beseffen wat er gebeurt is. Degene die het heeft ondergaan kan dan nog lange tijd na de gebeurtenis in een staat van shock blijven verkeren. Rock Rose kan dit gevoel verzachten, maar vooral het proces versnellen van weer uit deze staat van shock komen.

Werking bloesemremedie Rock Rose

Bach bloesem Rock Rose helpt om kalm te blijven en moedig te reageren in noodsituaties. In andere woorden: om “het hoofd koel te houden”. Deze remedie laat je innerlijke kracht stralen en zorgt ervoor dat je vol energie en met een groot uithoudingsvermogen tot bovenmenselijke prestaties in staat bent.

Veel helden hebben een positieve energie van Rock Rose in zich. Denk hierbij aan brandweermannen die mensen uit een brandend huis redden of militairen in oorlogsituaties. Deze mensen kunnen het zich natuurlijk niet veroorloven om te verlammen wanneer zij worden geconfronteerd met een plotselinge crisis!

Een brandend gebouw inrennen is niet iets dat we aan iedereen zouden aanraden, maar zou het niet heerlijk zijn om voortaan minder te worden geremd door jouw angsten? Om meer van het leven te kunnen genieten en vol overgave uitdagingen aan te gaan?

Een remedie op basis van Rock Rose helpt je bij het vinden van je innerlijke rust.

Extra ondersteuning bij Rock Rose gemoedstoestand

Heb je vaak Rock Rose nodig, dan is het goed om te leren op welke manier jij je zonnevlecht chakra kunt beschermen. Om jezelf positief te programmeren, kun je ook gebruik maken van affirmaties.

Net als van veel planten kun je van Rock Rose prima je eigen thee trekken! Vind je dat interessant? Lees dan ook eens onze blog over soorten thee die je kunnen helpen om lekker te slapen.

Bach bloesem Rock Rose valt in de categorie het lijden aan angsten.