Bach bloesem Rescue | Een snelle remedie bij stress onrust

Bachbloesems overzicht: Rescue

Bach bloesem Rescue is een remedie die speciaal is samengesteld voor noodsituaties. Dat wil zeggen: bij stress, malende gedachten of andere moeilijkheden die maar door je hoofd blijven spoken. Wanneer je bach bloesem rescuebijvoorbeeld zo op ziet tegen je tandartsafspraak dat het je uit je slaap houdt. Om rustig en geconcentreerd te blijven voorafgaand aan een belangrijk examen. Of andere situaties waar je gespannen of nerveus van wordt. In die gevallen geeft Bach bloesem Rescue je een extra steuntje om je te helpen rustig te worden.

Je kunt de verschillende soorten Rescue online kopen bij Holland & Barrett

Hieronder lees je meer over de verschillende varianten Bach Rescue.

Waaruit bestaat Bach bloesem Rescue?

De Rescue remedie is een combinatie van vijf Bachbloesems: Impatiens, Star of  Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose en Clematis. Ik voeg er ook Crab Apple aan toe als reinigende remedie. Meer over deze bachbloesems kun je lezen op de pagina’s van deze remedies.

Deze bloesems zijn gericht op het helpen te ontspannen en tot rust komen.

  • Impatiens helpt je om rustig en geduldig te zijn, en beter te kunnen aanpassen aan situaties
  • Star of Bethlehem helpt met het verwerken van verdriet en inzicht krijgen in een situatie
  • Cherry Plum werkt bij een (ongefundeerde) angst voor het verlies van controle en in evenwicht te blijven
  • Rock Rose biedt steun bij paniekaanvallen, bijvoorbeeld bij nachtmerries of na een traumatische ervaring
  • Clematis voorkomt dat je in het verleden – bij een nare gebeurtenis – blijft hangen of teveel “in je hoofd” leeft
  • Crab Apple, ten slotte, reinigt je geest van negatieve gedachten en helpt je om deze los te laten

Bach bloesem rescue als spray, druppels of pastilles

Rescue crème werkt bijvoorbeeld goed bij schaaf- en brandwonden. De druppels en pastilles kunnen je helpen te ontspannen als je ergens bijzonder zenuwachtig over bent. Zo kun je ’s nachts makkelijker in slaap vallen en voorkom je dat de zorgen je opbreken. Met recht een “reddings” remedie voor noodgevallen dus! Gewoon een paar druppels in een glas water en dit rustig opdrinken. Wees je bewust van jezelf en je omgeving: deze handeling alleen is al ontspannend. De werkzame bestanddelen van de Rescue remedie doen de rest.

De pastilles werken op een vergelijkbare manier. Door je bewust te zijn van jezelf, je mond en je omgeving terwijl je erop zuigt, kom je tot rust. Het helpt je om je gedachten tot rust te brengen. Want zoals in dit filmpje heel mooi wordt uitgelegd, werkt het soms het beste om je gedachten met rust te laten om ze kalm te krijgen.

Ontdek ook eens deze andere natuurlijke middelen tegen stress. Heb je door de zorgen moeite met in slaap komen? Lees dan ook zeker onze 12 theetips om lekker te slapen.