Bach bloesem Rescue | Een snelle remedie bij stress onrust

Alle Bachbloesems: Bach Rescue remedie

Bach bloesem Rescue remedie is speciaal samengesteld voor noodsituaties. Dat wil zeggen: Bach rescue helpt bij stress, malende gedachten of andere moeilijkheden die maar door je hoofd blijven spoken. Rescue van Digibach

Wanneer je bijvoorbeeld zo opziet tegen je tandartsafspraak dat het je uit je slaap houdt. Om rustig en geconcentreerd te blijven voorafgaand aan een belangrijk examen. Of andere situaties waar je gespannen of nerveus van wordt. In die gevallen geeft Bach Rescue remedie je een extra steuntje om je te helpen rustig te worden.

Onder het bestelformulier lees je meer over de verschillende varianten Bach Rescue:

Je kunt de verschillende soorten Rescue online kopen bij Holland & Barrett

Of bestel Bach Rescue via dit formulier

  • Rescue druppels, om met wat water in te nemen als rustmomentje. 5 ML voor €6,-
  • Rescue spray, handig voor onderweg om snel in te nemen. 20ML voor €15,-
  • Verzendkosten per flesje: €3,00 in Nederland. Gratis verzending bij bestelling boven €30,-
(Exclusief €3,95 verzendkosten. Bij bestellingen vanaf €20,- gratis verzending)
(Je ontvangt een betaalverzoek. Snel, veilig super simpel! Liever zelf overmaken? Laat het even weten in het onderste veld)
(Waar mogen we het pakketje straks naartoe sturen?)
Bach Rescue: een klein momentje van geborgenheid en veiligheid

Bach Rescue: een klein momentje van geborgenheid en veilighe

Veelgestelde vragen over Rescue

❓ Wat is Bach Rescue?

Rescue is een samenstelling van verschillende Bach bloesems: Impatiens, Star of  Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose en Clematis. Wij voegen er ook Crab Apple aan toe, als extra reiniging van negatieve gedachten. Rescue is specifiek bedoeld als ondersteuning bij stressvolle situaties of plotselinge schrik. Je kunt het gebruiken als druppels, als pastilles of als spray. Handig om altijd bij je te hebben, want schrik zit soms in een klein hoekje!

💪 Wat doet Bach Rescue?

In tijden van stress of spanning biedt Rescue een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld als je moet afrijden, een belangrijk examen moet maken of een spannende presentatie moet geven op je werk. Het zit eigenlijk al in de naam: “rescue”, een redmiddel bij spannende momenten.

⏲️ Hoe snel werkt Bach Rescue?

Dat verschilt heel erg per persoon en situatie. Wij raden altijd aan om bij het innemen van Rescue goed de tijd te nemen, en bij voorkeur een glas water met de druppels erdoorheen in alle rust op te drinken. Zo bouw je voor jezelf al een momentje van rust in, en geef je de Rescue beter de kans te werken.

Wat zit er in Bach Rescue?

In Rescue zitten verschillende Bach bloesems: Impatiens, Star of  Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose en Clematis. Deze ondersteunen allemaal op hun eigen manier bij spannende situaties. Meer over die werking lees je hieronder. Aan onze Rescue voegen we bovendien Crab Apple toe, dat ondersteunt bij de negatieve gedachten die in spannende situaties soms kunnen opkomen.

Werkt Bach Rescue ook voor dieren?

Ook dieren hebben emoties, en dus kunnen ze ook last hebben van stressvolle situaties. In dat soort gevallen kunnen een paar druppels Bach Rescue in het bakje met drinkwater het dier zeker helpen. Wij hebben al meerdere tevreden baasjes horen vertellen over de goede werking op hun hond, kat of paard!

Bach rescue ingrediënten

De Rescue remedie is een combinatie van vijf Bachbloesems: Impatiens, Star of  Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose en Clematis. Ik voeg er ook Crab Apple aan toe als reinigende remedie. Meer over deze bachbloesems kun je lezen op de pagina’s van deze remedies.

De werking van deze bloesems is gericht op het helpen te ontspannen en tot rust komen.

  • Impatiens helpt je om rustig en geduldig te zijn, en beter te kunnen aanpassen aan situaties
  • Star of Bethlehem helpt met het verwerken van verdriet en inzicht krijgen in een situatie
  • Cherry Plum werkt bij een (ongefundeerde) angst voor het verlies van controle en in evenwicht te blijven
  • Rock Rose biedt steun bij paniekaanvallen, bijvoorbeeld bij nachtmerries of na een traumatische ervaring
  • Clematis voorkomt dat je in het verleden – bij een nare gebeurtenis – blijft hangen of teveel “in je hoofd” leeft
  • Crab Apple, ten slotte, reinigt je geest van negatieve gedachten en helpt je om deze los te laten

Bach rescue als spray, druppels, pastilles of crème

De rescue remedie is in verschillende vormen verkrijgbaar: als spray, druppels, pastilles of een crème.

Bach rescue druppels

Als druppels kan Bach rescue je helpen te ontspannen als je ergens bijzonder zenuwachtig over bent. Zo kun je ’s nachts makkelijker in slaap vallen en voorkom je dat de zorgen je opbreken. Met recht een “reddings” remedie voor noodgevallen dus! Gewoon een paar druppels in een glas water en dit rustig opdrinken.

Wees je bewust van jezelf en je omgeving: deze handeling alleen is al ontspannend. De werkzame bestanddelen van de Bach Rescue remedie doen de rest.

Bach rescue pastilles

De pastilles werken op een vergelijkbare manier. Door je bewust te zijn van jezelf, je mond en je omgeving terwijl je erop zuigt, kom je tot rust. Het helpt je om je gedachten tot rust te brengen. Want zoals in dit filmpje heel mooi wordt uitgelegd, werkt het soms het beste om je gedachten met rust te laten om ze kalm te krijgen.

Bach rescue spray

In spray-vorm is Bach rescue vooral handig om mee te nemen voor onderweg. Net als een mondspray voor de geur van je adem, kun je zo eenvoudig een beetje in je mond sprayen als je nervositeit voelt opdoemen. Bijvoorbeeld handig als je later op de dag een belangrijke vergadering hebt, en je daarvoor nog even een shot ontspanning wilt.

Bach rescue crème

Rescue crème wordt bijvoorbeeld gebruikt bij schaaf- en brandwonden, zolang de wond niet te ernstig is. Het is geen alternatief voor ontsmettingsmiddel, maar kan de beschadigde huid kalmeren en tot rust brengen.

Bach Rescue voor de nacht

Bach Rescue is een natuurlijk product. Daarom is het ideaal om te gebruiken als je ’s avonds of ’s nachts merkt dat je te onrustig bent om in slaap te komen. Het helpt je om die kolkende stroom van gedachten tot rust te brengen.

Dat geldt vooral voor de situaties waarin een bepaalde afspraak of deadline je uit je slaap houdt. Een “noodgeval” dus: iets dat je op dit moment dwars zit. Heb je vaker moeite met in slaap komen? Lees dan ook eens deze tips om sneller in slaap te vallen.

En vergeet niet om altijd de huisarts te raadplegen als je écht last hebt van slapeloosheid.

Ervaringen met Bach rescue

We hebben verschillende voorbeelden van positieve ervaringen met Bach remedies voor je verzameld.

Vergeet niet dat Bach rescue een vooraf samengestelde mix is. Heb je last van een langer aanhoudende onrust? Dan kan een persoonlijk voor jou samengestelde Bachremedie uitkomst bieden.

Dat is namelijk de kracht van Bachremedies: door de samenstelling uit veel verschillende extracten pakt een persoonlijke remedie precies die problemen aan die jou in de weg zitten.

Benieuwd wat dit voor je kan doen? Vul dan het formulier hieronder in en je hoort zo snel mogelijk van ons!

Voor en/of achternaam: wat jij fijn vindt!
Het spreekt voor zich dat we alleen het strikt noodzakelijke vragen. Meer weten? https://digibach.nl/privacybeleid/

Bach rescue voor honden en andere dieren

Ook honden, katten en andere (huis-)dieren kunnen stress ervaren. Daarom kunnen ook zij baat hebben bij een rescue remedie. Bijvoorbeeld als je net een nieuwe hond of kat hebt geadopteerd uit het asiel, en het beestje nog erg aan zijn nieuwe omgeving moet wennen. Of wanneer oud en nieuw weer voor de deur staat en je trouwe viervoeter het altijd erg moeilijk heeft met de knallen rond de jaarwisseling.

Een paar druppels in het drinkwater kan je hond of kat helpen minder angstig te zijn. Al is ook voor katten en honden een remedie op maat natuurlijk nog beter.

We hebben zelfs al een aantal schrikkerige paarden kunnen helpen met Bach rescue!

Lees ook eens: de Bach therapie startersgids, en ontdek de voordelen van een op maat gemaakte mix.