Bach bloesems en zwangerschap: mijn ervaring

Bach bloesems tijdens zwangerschap kunnen een waardevolle ondersteuning bieden bij alle emoties die er op je afkomen. In deze persoonlijke blog wil ik je graag meenemen in mijn verhaal, over hoe Bach bloesems in mijn leven kwamen nadat ik bevallen ben van mijn zoon.

En hoe diezelfde zoon uiteindelijk hielp om deze website op te zetten zodat ik wat ik heb geleerd nu met jou kan delen.

Ik ontdekte de Bachbloesems pas na mijn bevalling. In de jaren erna verdiepte ik me er steeds verder in. Nu weet ik welke Bachbloesems mijn zwangerschap wat gemakkelijker hadden kunnen maken. Die kennis deel ik hier nu met jou, in de hoop dat jij er je voordeel mee kunt doen.

Hoe ik nu zie wat Bach bloesems tijdens mijn zwangerschap hadden kunnen betekenen

Een zwangerschap is voor vrouwen een speciale tijd. Het is bijzonder om het leven door te kunnen geven en te voelen hoe er een klein mensje in jouw buik groeit.

Zo heb ik dat zelf tenminste wel ervaren. Al had ik graag toen al kennis gemaakt met Bach bloesem bevalling, omdat alles voor mij ook heel overweldigend was. En niet in laatste plaats door de invloed van hormonen. Wist ik veel!

Voor mij waren de zwangerschap en bevalling een periode waarin ik mij steeds meer heb teruggetrokken uit het sociale leven. Ik had gewoon even genoeg aan mezelf en mijn zwangerschap, waar ik volop van genoot.

Waarschijnlijk kwam dat ook mede door mijn hooggevoeligheid. Nu besef ik dat ik steun had kunnen hebben aan Bach bloesem Clematis, om niet te veel in mijn eigen wereld te verdwijnen.

Maar helaas kwam ik pas ná de bevalling in aanraking met Bach bloesem therapie. Toen ik niet op de spreekwoordelijke roze wolk terecht kwam. Maar daarover hieronder meer.

Bach bloesem tijdens zwangerschap: zoveel emoties

Tijdens de zwangerschap treden er allerlei hormonale veranderingen op, die je leven behoorlijk op zijn kop kunnen zetten. Wie herkent niet de periodes van overal emotioneel op reageren, lusteloosheid, een gebrek aan energie en moeite met de veranderingen van je lichaam.

Bach bloesem bevalling
Aan de ene kant trots op je dikke buik, maar op het eind kan die buik behoorlijk in de weg zitten. In deze laatste fase van de zwangerschap is Crab Apple zeker aan te raden, voor vrouwen die hun veranderende lichaam moeilijk kunnen accepteren, zich meer een “lompe olifant” voelen dan een vrouw.

De laatste lootjes zijn best zwaar. Wanneer de mentale vermoeidheid en de lusteloosheid gaan toeslaan, kun je de steun van Hornbeam goed gebruiken om vol vertrouwen aan de bevalling te beginnen. En word je steeds ongeduldiger, naarmate de bevallingsdatum nadert? Met Bach bloesem Impatiens lukt het beter om je geduld te bewaren!

Die zwangerschapshormonen kunnen ook zorgen voor een behoorlijke kritische noot, niet altijd fijn voor de omgeving. Gelukkig kan Bach bloesem Beech de gemoederen sussen.

De bevalling: een fase van ingrijpende veranderingen

Tijdens mijn zwangerschap heb ik veel baat gehad bij haptonomische begeleiding. Het hielp me om helemaal klaar voor te zijn toen de weeën begonnen.

Toen was het juist fijn, dat ik mij helemaal in mezelf kon keren en over kon geven aan wat gebeuren ging.

Ook voor tijdens de bevalling zijn er een aantal Bach bloesems die je goed zou kunnen gebruiken.

  • Wanneer het krijgen van een baby voor jou (net als dat voor mij was) een overweldigende ervaring is: Bach bloesem Elm.
  • Bij angst voor de bevalling, kan Bach bloesem Mimulus helpen die angst te overwinnen.
  • Is het toch een schokkende ervaring: dan is Star of Bethlehem (of Rescue) fijn om te gebruiken.
  • Rescue is sowieso fijn om je te ondersteunen als je tegen de bevalling op ziet. Het is een laagdrempelige manier om tot rust te komen, absoluut niet gevaarlijk voor de baby.

Het moederschap en de vele onzekerheden

Als je na de bevalling kennis maakt met het moederschap, is dat een rollercoaster aan emoties. Tenminste, dat is mijn ervaring. Ik had me nooit voor kunnen stellen dat het zo moeilijk was om met de nieuwe verantwoordelijkheid om te gaan.

Elm is een welkome steun om met die druk om te leren gaan. Een beetje zelfvertrouwen kon ik zelf ook wel gebruiken, in de vorm van Bach bloesem Larch. Uiteindelijk wist ik wel dat mijn moedergevoel wel oké was en is. En moeder zijn, is het leukste dat mij is overkomen!

Mijn kennismaking met Bach

Zoals ik al verklapte: zelf heb ik Bach therapie pas leren kennen na de bevalling. Ik kwam niet op die spreekwoordelijke roze moederwolk terecht. In plaats daarvan had ik het erg moeilijk met de rollercoaster waar ik het hierboven over had.

Bach bloesems hebben mij hier uiteindelijk doorheen geholpen. Dat was voor mij de reden om me in het gebruik ervan te verdiepen. Uiteindelijk had ik een paar jaar later mijn diploma’s als Bach consulent.

En nu, weer heel wat jaren later, heeft dat geleid tot DigiBach. Deze website heb ik namelijk kunnen opzetten met de hulp van mijn zoon, die inmiddels 28 is en in de online marketing werkt. Cirkeltje rond!

Zelf ben ik een paar maanden na mijn bevalling pas zelf met Bach bloesems in aanraking gekomen. Dat is inmiddels ruim 28 jaar gelden. En nog steeds ben ik blij dat ze op mijn pad zijn gekomen, en hoop ik anderen te ondersteunen in allerlei levensfasen. Het heeft mijn leven, net als het moederschap in ieder geval rijker gemaakt!

Wat ik zelf wel jammer vind, is dat ik nooit eerder de signalen van een postpartum depressie gezien heb. In ieder geval heeft het bij mij toen geen naam gehad, tot ik er later over ging lezen.

Toen daarnaast ook nog in aanraking met Bach bloesems, wist ik dat het goed ging komen.

De bloesems in deze blog zijn natuurlijk maar een aantal voorbeelden. Voor iedere kersverse moeder kan de samenstelling anders zijn. Het is vooral belangrijk om je goed te laten adviseren of met behulp van onze keuzehulp te ontdekken wat bij jou past.

Geplaatst in Doelgroepen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.