Bachbloesem hoog sensitief kind | Mix op maat

Bachbloesem hoog sensitief kind, ofwel voor alle kinderen van deze tijd is wel een passende bachbloesem mix op maat. Want niet ieder hoog sensitief kind is hetzelfde. Er zijn kinderen die zich in zichzelf terug trekken, moeite hebben met het uiten van emoties. Maar er zijn ook kinderen die erg druk kunnen zijn, tot het irritante toe. In beide gevallen is het fijn om een steuntje te krijgen van bachbloesems. Zo kunnen deze kinderen ontdekken wie ze werkelijk zijn en vooral zichzelf leren zijn. Zoals een spreuk boven het Orakel van Delphi zo mooi weergeeft: “Ken u Zelve, en wordt wie gij werkelijk zeit”.

Bachbloesem kind: 3 opvallende kenmerken

Hoog sensitieve kinderen hebben een grote opmerkingsgave. Dat betekend dat ze goed in de gaten hebben wat er in hun omgeving gebeurt en ook haarfijn aanvoelen als er spanning is. Daarbij denken ze ook veel na over alle wat ze tot in details zien en horen. Het ene kind stelt veel vragen, het andere kind probeert zelf een antwoord te vinden voor dingen die hij niet begrijpt. In beide gevallen kan dat zorgen voor innerlijke onrust.

Grote gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje, schoolkamp of een verhuizing hebben een grote impact. Een hoog sensitief kind kan er al weken mee bezig zijn en er tegenop zien. Hierbij geeft bachbloesem Walnut de kracht om met deze veranderingen om te kunnen gaan. White Chestnut helpt de gedachten tot rust te krijgen bij al die rondtollende gedachten.

Kinderen die hoog sensitief zijn, kunnen eerder uitgeput zijn, omdat overprikkeling constant op de loer ligt. Door die overprikkeling kunnen ze bijvoorbeeld een woede-aanval krijgen of huilerig zijn. Dan is het duidelijk dat ze ver over hun grenzen heen zijn gegaan. De bachbloesem hoog sensitief kind keuzes: Centaury, Bescherming en Slaapmutsje kunnen het kind de nodige ondersteuning bieden.

bachbloesem hoog sensitief kindBachbloesem kind ervaringen

Joep, een geadopteerde jongen heeft nog een heleboel te verwerken, en dat gaat met pieken en dalen. Hij heeft veel last van verlatingsangst. Soms gebeurt er iets in zijn leven, waardoor hij geconfronteerd wordt met het feit dat hij geen stabiele start heeft gemaakt in zijn leven. Op school ziet hij dat er verschillende soorten gezinssamenstellingen zijn en dat zet hem ook aan het denken. Vertrouwen, bescherming en geduld bij deze hoog sensitieve jongen zijn belangrijk. Hier past de mix ‘Gevoelig’ van Yana kinderremedies heel goed bij!

Want een gevoelige jongen als Joep moet leren om te gaan met alles wat hij uit zijn omgeving oppikt aan spanningen. Leren dat die spanningen niet van hem zijn en dat hij oké is, zoals hij is. Met hem blijven praten en uitleggen dat hij goed is zoals hij is. Stapje voor stapje zal hij minder last krijgen van verlatingsangst. Joep heeft veel gehad aan de bachbloesem hoog sensitief kind, voor hem waren dat: Bescherming, Cherry Plum, Walnut, Water Violet en White Chestnut. Ze hebben hem geholpen een stabiele basis op te bouwen, naast de liefdevolle ondersteuning van zijn pleegouders.

Het gebruik van de bachbloesems in het voorbeeld zijn speciaal uitgezocht voor Joep. Voor ieder ander kind met dezelfde soort problemen kan toch een andere samenstelling nodig zijn. Dat is een bachbloesem hoog sensitief kind mix op maat: passend bij jouw unieke persoonlijkheid.

Bachbloesem hoog sensitief kind: tips voor ouders

Hou er rekening mee dat jouw hoog sensitieve zoon of dochter meer tijd nodig heeft om met veranderingen om te gaan. Vooral als de dingen anders gaan dan ze verwachten. Geen

Nieuwetijdskinderen die niet goed begrepen worden, kunnen zich behoorlijk eenzaam voelen!

verrassingsfeestje of spontaan je kind vragen aan de visite te laten horen hoe goed hij gitaar kan spelen.

Probeer voldoende rustmomenten in te bouwen in de leefwereld van je kind. Wissel bezoekjes en winkelen af met een rustig middagje thuis. Geef je kind ook niet te veel speelgoed, of laat de hele dag de tv aanstaan. Ook dat geeft veel prikkels.

Geef je kind de tijd om indrukken en prikkels te verwerken. Net zo goed als bij het nemen van beslissingen: door de complexe informatieverwerking kunnen keuzes meer tijd kosten. Er kan zoveel tegelijkertijd in het hoofd omgaan, en dat moet allemaal verwerkt worden.

Bachbloesem Impatience kan helpen dat geduld op te brengen, wat je als ouder natuurlijk niet altijd hebt!

Boekentips

Er is genoeg geschreven over dit onderwerp, zoals Carla Muijsert-van Blitterswijk. Zij heeft vanuit haar ervaring als moeder, hulpverlener en woordvoerder van de Stichting Nieuwetijdskinderen een andere visie gekregen op het gedrag en de ontwikkeling van kinderen en op de begeleiding die ze nodig hebben. Zij neemt je mee in de wereld van de nieuwetijdskinderen.

Een Hoog Sensitief Kind (HSK) is bedachtzamer en gevoeliger en raakt makkelijker overmand door heftige emoties dan het gemiddelde kind. Hoewel een HSK vaak creatief en slim is, krijgt het geregeld het label angstig, geremd en zenuwachtig te zijn. Om te voorkomen dat een HSK nog langer als ‘probleemkind’ wordt bestempeld, heeft Elaine N. Aron deze gids geschreven.

Is jouw kind snel ontroerd? Heeft hij bergen fantasie? Is eerlijkheid van het allergrootste belang? Merk hij/zij vaak heel veel details op? Is jouw kind gevoelig voor de stemming van anderen en snel overprikkeld? Houd hij/zij van stilte en rust en doen harde geluiden soms letterlijk pijn? Gevoelig voor geuren? Misschien is jouw kind wel hoog sensitief en wil je weten hoe je daarmee moet omgaan? Dan is dit boekje zeker iets voor jouw kind.

Ouders van hoog sensitieve kinderen lopen in de opvoeding tegen vele uitdagingen aan. Hoe stel je grenzen zonder in drama’s terecht te komen? Hoe vergroot je het zelfvertrouwen van je kind en hoe leer je je kind omgaan met de overweldigende buitenwereld? Genoeg tips in dit leuke boek!

Geplaatst in Bach therapie ervaringsverhalen, Doelgroepen, Uitdagingen & Klachten Overwinnen.

Jolanda is gediplomeerd Bach therapeut. Ze heeft jarenlange ervaring in het geven van Bach bloesem advies en het vinden van de juiste Bach mix op maat die het beste aansluit bij de hulpvraag van haar klanten.