Dit zijn de populairste Bach remedies in de moderne maatschappij

Bach remedies top 10. Populairste Bachbloesems in de Moderne Tijd!

Bach bloesem remedies werden al in het begin van de twintigste eeuw ontwikkeld door dokter Edward Bach. We gebruiken ze nog steeds. Ter ondersteuning bij bijvoorbeeld spanning, angsten, onzekerheid en andere gemoedstoestanden. Ook in deze moderne, technologische tijd. 

Juist in deze tijd, zou je kunnen zeggen. Want Bach remedies kunnen op een heel laagdrempelige en natuurlijke manier ondersteunen bij de snelheid en druk van het dagelijks leven.

Bach remedies vragen om een persoonlijke aandacht. Er is geen kant en klare mix tegen spanning of rusteloosheid. Die klachten komen namelijk ergens vandaan.

Met de verschillende Bach bloesems stelt een Bach therapeut een persoonlijke mix samen, die je helpt om je bewust te worden van die onderliggende redenen.

Een belangrijk onderdeel van de Bach remedie, is dan ook de beschrijving van de verschillende bestanddelen.

De beschrijvingen van de meest gebruikte remedies, geven daarom een interessant beeld van de uitdagingen waar veel mensen in onze maatschappij mee te maken krijgen.

Dit is de top 10 van Bach remedies die wij het meeste gebruiken.

Wil je zelf weten wat een Bachremedie voor jouw uitdagingen of problemen kan betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een gratis consult. Besluit je de remedie te bestellen? Dan stellen wij de mix voor je samen. Je bent dan veel goedkoper uit dan wanneer je zelf de losse Bach bloesems bestelt.

Bach remedie voor moderne uitdagingen

Wat zegt de Bach remedie top 10 over moderne problemen?

1. White Chestnut

Uitdaging: Een druk en chaotisch hoofd.

Op tv, in de krant of tijdschriften, maar zeker ook via de sociale media worden we gebombardeerd met informatie. Tegenwoordig komt al die informatie sneller binnen dan we kunnen verwerken. Je hoofd raakt hierdoor overprikkeld en overactief. Het gevolg: je leeft niet voldoende in het hier en nu en bent niet met je gedachten bij wat je aan het doen bent. 

White Chestnut kan helpen de rust in je hoofd terug te brengen.

2. Olive

Uitdaging: Een vermoeide geest.

Er zijn veel dingen in het leven die ons totaal kunnen uitputten. Een langdurige en slopende ziekte. Een familieconflict, bijvoorbeeld rondom een erfenis. Een vol, druk leven met een veeleisende baan en een baas die voortdurend in je nek hijgt. 

Olive staat voor het herstel van de vitaliteit, en ondersteunt de vermoeide geest en het vermoeide lichaam. 

olive bachbloesem

3. Aspen

Uitdaging: Ongegronde angsten.

We hebben allemaal wel eens te maken met angsten waarvan je niet precies weet waar ze vandaan komen. Of bepaalde hardnekkige zorgen. Rationeel gezien weet je vaak wel dat het zinloos is er over te tobben, maar je kunt het toch niet helemaal loslaten. 

Een knagende twijfel over je carrière bijvoorbeeld. Of de angst dat er ieder moment iets met jou of je gezien kan gebeuren. Het zijn angsten die je totaal kunnen overvallen, zowel overdag als in de nacht. Het kan ook gaan om een terugkerende nachtmerrie. Ook nadat je wakker schrikt verdwijnt het angstige gevoel maar niet. 

Voor dit soort angsten is er Aspen. Deze Bachbloesem bevordert een innerlijk gevoel van vertrouwen, veiligheid en onbevreesdheid. Zo kun je helderder naar je angsten kijken, en wordt het ook gemakkelijker om er – indien mogelijk – iets aan te doen!

4. Walnut

Uitdaging: Vast in het verleden.

Herken je het gevoel dat je meer uit je leven wilt halen? Dat je een bepaalde innerlijke roeping hebt, maar dat je het niet voor elkaar krijgt die na te jagen?

Tegenwoordig is de mening van anderen belangrijker dan ooit. We worden er voortdurend mee geconfronteerd, vooral via sociale media. En dat kan soms behoorlijk in de weg staan bij het voelen en doen van wat we zelf willen. 

Walnut ondersteunt bij het loslaten van het verleden, en helpt om minder geleid te worden door de mening van anderen. Daarom is het ook een goede remedie in periodes van grote verandering en overgang, zoals de puberteit, een echtscheiding of verhuizing.

Wanneer je je in dat soort periodes niet gek laat maken door wat anderen vinden of door wat geweest is, kun je met een heldere blik naar de toekomst kijken. Je bent meer in staat om tussen al die meningen de goede raad van anderen op te merken, waar je echt wat mee kunt. 

Dan ben je al goed op weg om de beste versie van jezelf te worden.

walnut bachbloesem

5. Larch

Uitdaging: Weinig zelfvertrouwen.

Twijfel aan jezelf houdt je tegen om nieuwe dingen te ondernemen. Altijd ben je er vooraf al van overtuigd dat het toch zal gaan falen. Het kost moeite om je eigen kwaliteiten te zien: in jouw ogen kunnen anderen alles altijd beter. 

Larch ondersteunt het zelfvertrouwen. Deze remedie vertoont hierin veel raakvlakken met Walnut. Bij een gebrek aan zelfvertrouwen is het immers verleidelijk om naar anderen te kijken, en (te) veel naar hun mening te luisteren. 

Walnut en Larch vullen elkaar goed aan, en worden vaak samen in een mix gebruikt.

6. Centaury

Uitdaging: Over je heen laten lopen.

Ben je verlegen en sta je voor iedereen klaar? En zet je daarvoor vaak je eigen behoeften opzij? 

Dan kun je Centaury goed gebruiken om beter je eigen grenzen aan te geven en niet alleen aan de eisen van anderen te voldoen. Helpt je om het evenwicht te vinden tussen geven en nemen, en de eigen grenzen aan te geven.

7. Rock Water

Uitdaging: Te hoge eisen stellen aan jezelf.

Het moderne leven is veeleisend. Carrière maken, groot huis, mooie auto, perfect gezin. Dan nog een studie ernaast. Oh, natuurlijk nog een dieet voor die beach body! En het liefst zoveel mogelijk van dat alles delen met de wereld via Instagram of Facebook.

Je zou er toch moe van worden? Waar blijft de tijd om te leven?

Rock Water in een Bach mix helpt ons herinneren dat we soms ook even moeten ontspannen. Maak van je leven geen dwangarbeid, stop af en toe om aan de bloemen te ruiken!

8. Star of Bethlehem

Uitdaging: Trauma’s.

Star of Bethlehem kan goed worden ingezet na schokkende ervaringen. Denk aan een ongeval, het plotseling overlijden van een dierbare, maar ook aan een trauma of shock uit de kindertijd. 

Ook in het algemeen bij slechte berichten, zoals ontslag, faillissement of scheiding kan Star of Bethlehem helpen. Deze Bach bloesem helpt de schok te verzachten, waarna kan worden gewerkt aan verder herstel.

Star of Bethlehem bachbloesem

9. Elm

Uitdaging: Te veel op je nemen.

Elm: Wanneer je te veel hooi op je vork hebt genomen of door een groot verantwoordelijkheidsgevoel, kun je te veel van jezelf eisen. Daardoor kun je tijdelijk niet opgewassen zijn tegen taken in het leven. 

Elm heeft daarmee nauwe banden met Centaury en Rock Water. Vaak komt de te grote hoeveelheid werk namelijk (deels) doordat iemand geen nee kan zeggen, of teveel van zichzelf verlangt.

Bachbloesem Elm helpt om je zelfverzekerdheid en vertrouwen terug te vinden. Kom maar weer met beide benen op de grond staan. Even herbezinnen en leren scheiden wat echt belangrijk is. Dan kun je de taken van het leven veel beter aan!

10. Mimulus

Uitdaging: Persoonlijke angsten.

Waar Aspen helpt bij de vagere angsten, is Mimulus er om te steunen bij angsten met een heel duidelijke bron.

Denk hierbij aan angst om te vliegen, of voor de tandarts. De bron van de angst is een stuk tastbaarder, maar dat neemt niet weg dat ze irrationeel is. Aspen kan je helpen dat onder ogen te zien, zodat de angst minder overweldigend wordt en je leven minder in zijn greep houdt.

Conclusie uit gebruikte Bach remedies. Veel druk, weinig ruimte voor ontspanning

Als er uit deze tien meest gebruikt Bach remedies één beeld kan worden geschetst van onze maatschappij, is dat een schets van veel mensen die onder grote druk staan.

Druk vanuit de omgeving, doordat onze levens meer dan ooit onder een vergrootglas liggen, maar ook een zelf opgelegde druk. En de belangrijkste stap om daar iets aan te doen, is je er allereerst bewust van te worden.

Bach remedies zijn geen wondermiddelen. Het is geen kwestie van dagelijks wat druppeltjes innemen, en dan op magische wijze van je uitdagingen af zijn. Maar, zoals je in het overzicht hierboven hebt kunnen zien, kunnen ze je wel een steuntje in de rug geven bij typische problemen van de moderne maatschappij.

Bachbloesems zijn niet geschikt voor de behandeling van fysieke klachten. Raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

bloesemremedies in een moderne tijd

Bloesems en andere natuurlijke producten worden al gebruikt sinds het begin van de mensheid. Maar ook nu kunnen ze ons helpen.

Geplaatst in Bachbloesems.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *