Bachbloesem Star of Bethlehem | Voor het verwerken van shock of verdriet

Bach bloesem overzicht: Bach Star of Bethlehem
Bachbloesem Star of Bethlehem

Bachbloesem Star of Bethlehem (vogelmelk) helpt bij het verwerken van een schok, het opheffen van de nawerking van een schok.  Dr. Bach heeft deze remedie “de trooster en verzachter van pijn en zorgen” genoemd.

Deze remedie kan goed ingezet worden na het doormaken van schokkende gebeurtenissen, bijvoorbeeld na een ongeval, plotseling overlijden van een dierbaren of zelf een trauma of shock uit de kindertijd. Maar ook in het algemeen bij slechte berichten, zoals ontslag, faillissement, Scheiding, etc.  Als de schok wordt verzacht met Star of Bethlehem, dan pas kan iemand werken aan een verder herstel.


Voordelen

Prijs

Star of Bethlehem los

  • Bij schokkende gebeurtenissen

  • Verdriet verwerken

Als onderdeel van een mix 

  • Persoonlijk voor jou samengsteld

  • Met andere bloesems die jou gaan helpen

  • Voordeligste keuze

Star of Bethlehem helpt bij groot verdriet en shock

Soms kunnen mensen zo door verdriet overspoeld zijn, dat ze niet getroost kunnen worden. Het is goed om iemand dan de ruimte te geven om te huilen en door het verdriet heen te gaan. Een rouwproces is iets dat niet volgens vaste regels verloopt, dat is voor iedereen een persoonlijk proces. Mensen vinden het ook vaak ongemakkelijk om elkaar daarin te steunen en om iemand de tijd te geven het verdriet te verwerken. In een rouwproces kan Star of Bethlehem worden ingezet als iemand niet meer in staat is uiteindelijk de draad weer op te pakken. Wel natuurlijk voor het verwerken van de schok, niet om het proces het stoppen of niet te hoeven ondergaan.

Bachbloesem Star of Bethlehem
Star of Bethlehem brengt verlichting, troost en verzacht de pijn voor mensen die ontroostbaar zijn.

Biografie van Vogelmelk

In de Zuid-Afrikaanse kaapprovincie groeit een vogelmelk met geneeskrachtige eigenschappen. De bladeren bevatten stoffen die brandwonden helen. De vogelmelk is familie van de ui en knoflook. Vogelmelk wordt 15-30 cm hoog. Opvallend aan de bladeren is dat er in het midden een witte streep loopt. De plant groeit in bossen en op velden. In de zomer ontwikkelen zich bloemen tussen het blad door. De bloemen, die aan de buitenkant groen gestreept zijn en aan de binnenkant wit gaan alleen open als de zon schijnt. In Nederland overleeft de plant het niet in de winter.

Werking Bachbloesem Star of Bethlehem

Neutraliseert de gevolgen van schok, zowel direct als na een langere periode en helpt bij de verwerking en herstel.

Bachbloesem Star of Bethlehem valt in de categorie voor moedeloosheid en wanhoop. Bekijk ook eens de andere Bach druppels in deze categorie, om de wortel van jouw wanhoop duidelijker te krijgen.

Bachbloesem Star of Bethlehem helpt verdriet te verwerken op een bewuste manier en helpt inzicht te krijgen in de situatie. Het heft de innerlijke blokkade op en zo kan het verdriet een plek krijgen in je leven en de energie weer door je lichaam laten stomen

Extra ondersteuning bij Star of Bethlehem gemoedstoestand

Als er een acute Star of Bethlehem toestand is, betekend het dat iemand in een shock toestand is. Dan kun je Rescue remedie toedienen en professionele hulp inschakelen.

Voor de langere termijn is therapie om trauma’s te behandelen aan te raden. Hiervoor moet je eerst langs de huisarts. Dit proces kan natuurlijk goed ondersteund worden met bachbloesems. Hiervoor kun je een persoonlijk samengestelde mix laten maken. (Wij adviseren je graag gratis en vrijblijvend.)

Een affirmatie die bij Star of Bethlehem past is: “Ik voel me kalm en getroost”.