Bachbloesem Red Chestnut | Overwin overbezorgdheid voor anderen

Bach bloesem remedies: Red Chestnut

Bachbloesem Red Chestnut helpt je bij overbezorgdheid voor anderen. Bijvoorbeeld een voortdurende angst dat je dierbaren iets ergs overkomt. Deze remedie kan ook helpen bij mensen bachbloesem Red Chestnutin verzorgende beroepen, wanneer het niet meer lukt om een professionele afstand te houden tot de problemen waar men mee geconfronteerd wordt. Lig je wakker van je werk? Dan kan bach bloesem Red Chestnut je helpen om weer oog voor jezelf te krijgen.

 Niks voor jou? Bestel Red Chestnut dan hier los

Een biografie van de rode paardekastanje

Red Chestnut – de rode paardenkastanje – is een kruising van de witte paardenkastanje (zie ook de remedie White Chestnut, die helpt bij malende gedachten) en de rode pavia plant. De boom bloeit later dan zijn witte broertje: rond half mei. Er zijn nog een aantal verschillen:

  • De rode variant groeit langzamer dan de witte
  • De bolsters zijn minder stekelig
  • Ironisch genoeg heeft de rode paardenkastanje niet de herfstkleuren die de witte variant wel krijgt
  • Waar de witte paardenkastanje kleverige knoppen heeft, geldt dit niet voor de rode kastanje

Naast deze twee varianten is er ook nog de Chestnut Bud (kastanje knop), voor iemand die telkens weer dezelfde fouten maakt. Zie: Bachbloesem Chestnut Bud.

Wanneer gebruik je Bach Red Chestnut druppels?

Wanneer je snel overbezorgd bent over anderen en direct het ergste denkt. Als een kind niet op tijd thuis komt, ga je er direct van uit dat er vast een erg ongeluk is gebeurt. Wanneer je beste vriendin op vakantie gaat, maak jij je zorgen dat haar vliegtuig zal neerstorten. Iemand van dit type vreest altijd het ergste.

Dr. Bach heeft deze remedie omschreven als “De vrees van rode kastanje is gericht op anderen, vooral op hen die ons lief zijn”.

Bachbloesem Red Chestnut

Voor wie zich allerlei zorgen op de hals haalt

Bachbloesem Red Chestnut valt in de categorie het lijden aan angsten. Bekijk ook eens de andere Bach druppels in deze categorie, om de wortel van jouw zorgen duidelijker te krijgen.

Doordat men alleen in zorgen kan denken, staat dat een juiste manier van de situatie in te schatten in de weg. En zijn die overbezorgde gedachten wel reëel? Men dringt vaak ongevraagde hulp op, uit eigen overbezorgdheid en goed bedoeld, terwijl de ander er niet echt op zit te wachten. Moeders die voortdurend willen voorkomen dat hun kind iets overkomt en hierdoor het kind belemmeren de wereld om zich heen te ontdekken met vallen en opstaan.

Voor de omgeving kan dat erg beklemmend zijn.

Bij een moeder van dit type wordt de navelstreng met hun kinderen vaak veel te laat of helemaal niet doorgeknipt.

Ervaringen met Bachbloesem Red Chestnut

Bachbloesem Red Chestnut helpt om kalm te blijven in geval van nood en hulp te verlenen als daarom gevraagd wordt, zonder deze hulp uit eigen bezorgdheid op te dringen waar die niet nodig is.

Iemand die de Red Chestnut remedie gebruikt, is in staat om vertrouwen te hebben in een goede afloop. De positieve uitstraling helpt anderen om zich door een moeilijke situatie heen te slaan. De druppels helpen om degene die men lief heeft los te laten en te vertrouwen dat ze hun eigen weg kunnen vinden.

Kinderen in een positieve rode kastanje omgeving gedragen zich minder als brokkenpiloten. Want je negatief uiten over wat er kan gebeuren, maakt dat het ook gebeurt. 

Extra ondersteuning bij Red Chestnut gemoedstoestand

Wordt je bewust van de kracht van de gedachten. Hier kun je voldoende boeken over vinden. Zoals bijvoorbeeld The Secret voor jongeren van Paul Harrington. Of De innerlijke stem van David Sprangler. De boeken van Deepack Chopra zijn ook een aanrader. Dit zijn wat voorbeelden. Neus eens lekker rond in de boekenwinkel voor meer inspiratie.