Bachbloesem Mimulus | Overwin angsten die je tegenhouden

Bach bloesem: Bach Mimulus
Bachbloesem Mimulus

Bachbloesem Mimulus helpt tegen angst met een bekende oorzaak. Denk aan angst voor ziekte, om ouder te worden, voor een ongeluk, of voor angst voor de tandarts. Ook is het een geschikte remedie voor mensen die verlegen zijn, of veel tobben over hun problemen.

Voordelen

Prijs

Mimulus los

  • Overwin angsten

  • Voor moed en daadkracht

Mimulus in een mix 

  • Persoonlijk voor jou samengsteld

  • Met andere bloesems die jou gaan helpen

  • Voordeligste keuze

Biografie van Mimulus (Maskerbloem)

De Mimulus – Maskerbloem – komt van oorsprong uit de Rocky Mountains. Hij werd voor het eerst in Schotland geïntroduceerd als sierplant, in 1814. Van daaruit verwilderde hij en verspreidde zich ook over een groot deel van Europa. In de BeNeLux kun je hem hier en daar vinden aan de oevers van sloten en rivieren. Maskerbloem bloeit van juni tot september. Hij heeft dan grote gele bloemen. De plant wordt zo’n 10 – 90 centimeter hoog.

Wanneer gebruik je Bach Mimulus?

De meeste mensen hebben wel een kleinzielige vrees waar we graag vanaf zouden willen, maar die lastig te overwinnen is. Dit kan gaan over bijvoorbeeld de angst voor duisternis, om oud te worden of om een ernstige ziekte te krijgen. Vaak vormen deze angsten geen probleem. Het is wanneer de angsten de overhand krijgen en je leven beginnen te beheersen, dat Mimulus van Bach een uitkomst kan bieden.

Het hele leven wordt beheerst door die angst, met alle gevolgen van dien.

De angst verpest bijvoorbeeld leuke momenten, omdat men bang is dat het spoedig mis zal gaan. Door plankenkoorts kun je met de mond vol tanden staan, of uit faalangst een bepaalde stap niet zetten die je leven beter kan maken. Dan doe je jezelf te kort, en dan kan Mimulus je helpen.

Rust, reinheid en regelmaat

bachbloesem Mimulus

Mensen van dit type zijn meestal verlegen en teruggetrokken. Ze zijn geneigd hun angsten te verbergen. Felle geluiden en scherp licht kunnen het Mimulus type behoorlijk van slag maken. Voor hen geen onverwachte dingen, geen drukke winkelcentra, een achtbaan of een spookhuis!

Een Mimulus type is bijvoorbeeld ook een kind dat bang is in het donker, voor andere kinderen of voor dieren. Ze zijn gevoelig voor ruzies, in zichzelf gekeerd en hebben veel tijd voor zichzelf nodig.

Voor dit type mensen is rust, reinheid en regelmaat nog steeds een goede regel die nooit verouderd. Dat geeft de geborgenheid en de bescherming die ze zo nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat ze niet overprikkeld raken.

Soms verwacht je dit soort angsten niet van bepaalde mensen, zoals de gespierde bouwvakker die er stoer uitziet, maar bang is voor een prikje in zijn vinger

Iedereen heeft deze angsten, maar soms kunnen ze je aardig in de weg zitten. Wanneer je bijvoorbeeld een bepaalde stap niet durft te nemen, waarvan je weet dat hij goed is voor je carrière of dat je er voldoening uit zult halen. Ook voor kinderen, die nieuwe dingen het liefst uit de weg gaan, kan het erg beperkend zijn. Dan kan een Bachremedie op basis van Mimulus je verder helpen.

Werking bach Mimulus

Deze gemoedstoestand is goed te behandelen met de bachbloesem Mimulus. Ze zijn gevoelig voor subtiele middelen zoals bachbloesems en homeopathie.

Bach bloesem Mimulus valt in de categorie “lijden aan angsten”. Meer over het gebruik van deze remedie kun je lezen in de Bach therapie startersgids.

Mimulus druppels helpen je om onbevreesd te zijn voor wat gaat komen. je ontwikkelt moed en daadkracht in plaats van angst en houdt opgewekt de situatie in de hand. Voortaan loop je niet meer weg van een gebeurtenis, maar kun je de emoties ondergaan die er bij horen. Op een positieve manier en door ervan te leren.

Geeft de moed om beproevingen en moeilijkheden aan te kunnen en er met humor naar te kijken. Handel met moed en innerlijke kracht

De druppels zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor angstige honden, of kinderen die snel bang zijn. Kinderen leren dat angst bij het leven hoort en niet tot paniek hoeft te leiden. Lees bijvoorbeeld hieronder de ervaring van Lolke.

Mimulus ervaringen

Wil je meer weten over de werking van Mimulus, lees dan het ervaringsverhaal van Lolke. Toen ik hem behandelde was Lolke een tweejarige, angstige jongen die gevoelig was voor ruzies. De Bachbloesem Mimulus was een belangrijk onderdeel van de remedie die ik voor hem samenstelde.

Extra ondersteuning bij Mimulus gemoedstoestand

Het begint er mee om te accepteren dat je gevoelig en verlegen bent. In deze tijd waarin extravert zijn meer gewaardeerd wordt, is dat soms lastig. Het boek: “Ik moet nog even kijken of ik kan” van Liesbeth Smit vond ik wel een eye opener. Het boek heeft niet voor niets de ondertitel: De stille revolutie van de introverte mens. Goed om meer duidelijkheid te krijgen over introvert zijn, met handige tips en lijstjes.

Een affirmatie die goed past bij Mimulus: “Ik beschik over moed en kracht”.